Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Sarılar Canlı Yayın Sürelerini Paylaştı: ‘AKP’ye 766, HDP’ye 51 Dakika Ayırdık’

Süleyman Sarılar Canlı Yayın Sürelerini Paylaştı: ‘AKP’ye 766, HDP’ye 51 Dakika Ayırdık’

Büyük beklentilerle açılan Olay TV'nin yeni yayıncılık macerası 26 günde son buldu. Kanalın 'siyasi baskılarla' kapatıldığı açıklamasına karşı patron Cavit Çağlar 'HDP yayınlarına ağırlık verilmesinden rahatsız olduğu' argümanını ileri sürdü. Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ise HDP olmasa başka bahane bulunup kapatılacaklarını düşünüyor. Siyasi partilerin canlı yayınlarına ayırdıkları süreleri paylaşan Sarılar, AKP'ye 766 dakika HDP'ye ise 51 dakika ayırdıklarını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İş insanı Cavit Çağlar'ın yüzde 100 lisans hakkına sahip olduğu Olay TV,  iş insanı Hüseyin Köksal'ın sermaye koymasıyla 30 Kasım'da yayın hayatına başladı.

'Habercilik fabrika ayarlarına dönüyor' sloganıyla yayın hayatına başlayan kanal sadece 26 gün yayında kalabildi. 25 Aralık'ta Nevşin Mengü'nün sunduğu Ana Haber'de kanalın genel yayın yönetmeni Süleyman Sarılar yayına çıkarak süreçle ilgili bilgi verdi ve iş insanı Cavit Çağlar'ın kendisine baskı altında olduğunu söylediğini aktardı.

Çağlar ise ekranın karardığı akşam 'Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti' diyerek kanalı kendisinin kapattığını ima etti. Süleyman Sarılar ise 26 günlük yayın boyunca Çağlar'ın her hangi bir rahatsızlığını dile getirmediğini söyledi.

Türkiye medya tarihine belki de en hızlı yayın kapatma olarak geçecek Olay TV'nin yayın lisans hakkı Cavit Çağlar'da. 180 medya çalışanının istihdam edildiği kanal başka bir isim ve başka bir mecra ile yoluna devam edecek. 

T24'ten Canan Yıldız'a konuşan Süleyman Sarılar HDP gerekçesi olmasa da kanalın kapatılacağını anlattı. Sarılar, kanalın canlı yayınlarında siyasi partilere ayırdıkları süreleri paylaştı:

'AK Parti toplam 26 günde 766 dakika, 12 saniye. CHP yayınları, doğrudan canlı yayınlardan bahsediyorum, 605 dakika 3 saniye. MHP yayınları 194 dakika 18 saniye. İyi parti yayınları 72 dakika 9 saniye. HDP 51 dakika 3 saniye.'

"Cavit Çağlar da mağdur"

"Cavit Çağlar da mağdur"
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM TV'den canlı olarak verilen HDP’nin Meclis Grup toplantısının Olay TV'den yayınlanmasını 'devlete meydan okuma' olarak yorumlayan Çağlar'ın kanalı satmak istediğini ama izin verilmediğini belirten Sarılar, iş insanı Cavit Çağlar'ın 'mağdur' olduğunu ifade etti. 

Sarılar baskı olacağını öngördüklerini ama kapatılmayı beklemediklerini, yeni bir mecrada devam etmeleri durumunda mevcut yayın çizgisinden 'geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın