Görüş Bildir
Haberler
Su Üzerinde Sıçrayabilen Robot

Su Üzerinde Sıçrayabilen Robot

Onedio Medya
02.08.2015 - 18:31

Teknoloji ne kadar ileri giderse gitsin halen doğadan öğrenilecek birçok şey var. Doğadaki küçük dostlarımız böceklerin hareketleri günümüzdeki teknolojilerin çoğuna ilham kaynağı oluyor. Özellikle uçan ve zıplayan canlıların bunu nasıl yapabildiği bilim insanları tarafından sıkça araştırma konusu haline getiriliyor. Yapılan son çalışmalar ise suda zıplayan böceklerin bir benzerini robot olarak geliştirmek üzerine kurulu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Su üzerinde zıplama hareketini gerçekleştiren böcekler bunu yapabilmek için oldukça ilginç bir teknik kullanıyor. Önce bacaklarını açarak su yüzeyine yayılan bu canlılar, daha sonrasında bacaklarını hızlıca kapatarak zıplama hareketini gerçekleştiriyor. Bu hareketi çok hızlı bir şekilde yaptıkları için suya batmıyor ve bu hızla yukarı doğru sıçrayabiliyor.

Araştırmacılar bu hareketin nası yapıldığını iyice araştırdı ve bunu yapabilen bir robot geliştirdi. Geliştirilen bu robotun ileride  yapılacak arama-kurtarma çalışmalarına destek olabileceği ve askeri operasyonlarda kullanılabileceği düşünülüyor. Robotun ne zaman tam olarak kullanıma hazır hale geleceği ise henüz bilinmiyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0