Görüş Bildir
Haberler
Strazburg’da Mutlaka Denemeniz Gereken 9 Yerel Lezzet

Strazburg’da Mutlaka Denemeniz Gereken 9 Yerel Lezzet

Strazburg, UNESCO Miras Listesi'nde yer alan bir şehir. Strazburg tarihiyle, mimari dokusuyla, doğası ve geleneksel lezzetleriyle her turistin ilgisini çekiyor.

Örneğin, Strazburg Katedrali görenleri büyüleyen bir mimariye sahip olup, bir zamanlar Victor Hugo tarafından da 'devasa ve narin bir dahi' olarak tanımlanmıştır. 

Gittiği her yerde, o yörenin lezzetlerini tatmadan dönmeyenler için Strazburg iyi bir seçenek. Aç kalmayacağınızı garanti edebiliriz.

Kaynak: 1,2,3,4.

'Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Choucroute

1. Choucroute

Almancada Sauerkraut olarak bilinen Choucroute, Strazburg'da yemek isteyeceğiniz bir lezzet. Aslında bu lahana turşusu Almanya'da da meşhur. 

Biraz araştırma yaptığınızda Almanya ve Fransa yemeklerinin ne kadar da birbirine benzediğini fark edeceksiniz.

Bu yemek lahana turşusunun üzerine patates, jambon, sosis ve çeşitli baharatlar eklenerek servis ediliyor.

2. Tarte Flambée

2. Tarte Flambée

Almanların 'flammkuchen' dedikleri bu tart, Fransızların favori yemeğidir. Odun ateşinde pişen bu tartın tuzlu versiyonları bir klasik olsa da elma ve tarçınlı olanını da birçok restoranda bulabilirsiniz.

Bu lezzeti yerinde tatmak için hemen tıkla.

3. Baeckeoffe

3. Baeckeoffe

Kış akşamlarının meşhur yemeği Baeckeoffe. Aslında bizdeki güveç yemeği gibi de düşünülebilir.

Alsas bölgesinde 'baker's owen' yani, 'fırıncı fırını' diye  de bilinen bu yemeğin içinde; soğan, patates, havuç ve çeşitli etler var.  Bir seramik tencere içinde yavaş yavaş pişerek hazırlanıp kış akşamlarını da güzelleştirir.

4. Strasbourg Sausage

4. Strasbourg Sausage

Et sevenlerin hayır diyemeyeceği sosisleri Strazburg'da denemeden dönmeyin. Knack d'Alsace, 16. yüzyıldan beri yapıldığı tahmin edilen bir sosis çeşidi. Çeşitli baharatlarla tatlandırılan ve köknar odun ateşinde tütsülenen bu sosisin tadını başka hiçbir şeyde bulamayacaksınız.

Yerel bir lezzet denemek istiyorsanız mutlaka Strazburg sosislerini deneyin. Şehirde çok farklı sunum çeşitlerine denk gelebilirsiniz.

5. Munster Cheese

5. Munster Cheese

Yine Alsas bölgesine özgü olan bu peynir çeşidi de peynir fondülerinde kullanıldığı gibi peynir tabaklarının da vazgeçilmez peyniri.

Munster yemek için tabii ki Strazburg'a gitmenize gerek yok. Türkiye'de de birçok markette bulabilirsiniz. Ancak yerindeki tadını bulabileceğinizden emin değilim.

Bu lezzeti yerinde tatmak için hemen tıkla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kugelhopf

6. Kugelhopf

Geleneksel Alsas kekini de tatmadan dönmeyin.

Malzemeleri o kadar yabancı gelmeyecek bir kek. Mayalı hamurdan yapılan Kugelhopf, Noel masalarında vazgeçilmez bir tatlı olarak yerini alır.  Kuru meyve, badem eklenerek çeşitli şekillerde de yapılır. Yemek arasında ya da kahvaltıda kahveyle yemek için şahane bir lezzet.

7. Pretzels

7. Pretzels

Strazburg, Pretzel'i ile meşhur bir şehir. Şehrin her yerinde de zaten karşınıza çıkacaktır. Strazburg'a özgü bir şey denemek istiyorsanız mutlaka Pretzel'lerden deneyin. 

Bizim simitlere de benziyor. Ancak Strazburg'da tatlı veya tuzlu sosla servis ediliyor.

Bu lezzeti yerinde tatmak için hemen tıkla.

8. Flädle

8. Flädle

Strazburg'a özgü bir lezzet denemek istiyorsanız, başka hiçbir yerde karşınıza çıkmayacak Flädle'i de deneyin. 

Bu çorbanın içinde ince ince doğranmış krepler var. Lezzetli ve doyurucu bir şeyler yemek isterseniz bir Flädle sipariş vermeyi unutmayın. Tüm günün yorgunluğunu unutturacağı da bir gerçek.

9. Tarte Tatin

9. Tarte Tatin

Günü tatlı ile kapatın. 

Yine Alsas bölgesinde çok meşhur olan bir tatlı. Elmalı turta, ülke genelinde bilinen geleneksel Fransız hamur işlerinden biridir. Ancak farklı bölgelerde farklı şekillerde yapılmış halini de yiyebilirsiniz.

Bu lezzeti yerinde tatmak için hemen tıkla.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?