Görüş Bildir
Haberler
Star Wars: Güç Uyanıyor Hakkındaki Bu Teori Düşündüğümüz Her Şeyi Tersine Çevirebilir!

Star Wars: Güç Uyanıyor Hakkındaki Bu Teori Düşündüğümüz Her Şeyi Tersine Çevirebilir!

Öncelikli Olarak Uyarı: Bu içerik başlıktan da anlaşılacağı üzere efsane spoiler ve gelecek filmler hakkında teori içerir. Filmle ilgili spoiler yemek istemeyen, gelecek filmlerle ilgili de hiçbir şey tahmin okumak istemeyen okuyucuların derhal kaçmaları önerilir!

Uzun bir aradan sonra Star Wars serisinin devam filmi olan Star Wars: Güç Uyanıyor sinemalarda yerini aldı ve pek çok insan -benim gibi- sinemalara akın etti. Genel anlamda olumlu yorumlar alan filmle ilgili ise tabii ki teoriler bitmek bilmiyor! En son Tumblr kullanıcısı Leticia Pirouteck ortaya öyle bir teori attı ki; belki de bu pek çoğumuzun aklına gelmeyen bir şeydi. İsterseniz teoriye yakından bakalım!

Kaynak: http://www.theladbible.com/articles/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ya Kylo Ren'in Dark Side'a geçme sebebi Light Side'a yardım etmek ise?!

Ya Kylo Ren'in Dark Side'a geçme sebebi Light Side'a yardım etmek ise?!

''Babamla eve dönerken, babam durdu ve şöyle dedi: ' Ya Kylo Ren'in Dark Side'a geçme sebebi Light Side'a yardım etmek ise?' Öncelikle şaşırdım, fakat argümanları çok iyiydi. ''

Kullanıcıya göre Kylo Ren'in bu kadar iç karmaşa yaşamasının sebebi içindeki Light tarafın Dark'dan daha ağır basması. Hatırlarsanız filmin bir sahnesinde Ren, Darth Vader maskesiyle konuşuyor ve '' Başladığın işi bitireceğim. '' diyor. Peki ya orada aslında Darh Vader ile değil de, Anakin ile yani '' Güce denge getirecek olan seçilmiş kişi '' ile konuşuyorsa?

Bu görevi tamamlamak içinse tamamiyle bütün ailesine sırtını dönmeliydi.

Bu görevi tamamlamak içinse tamamiyle bütün ailesine sırtını dönmeliydi.

Tam olarak bir Sith olması için birini feda edip, içindeki Light tarafı tamamen bitirmesi gereken Kylo Ren de gerekeni yapıyor ve bu durumda Han Solo'nun üzücü ölüm sahnesini akıllara getiriyor. O sahnede ise Solo ile arasında geçen konuşmasında '' İçim lime lime olmuş durumda. Bana yardım eder misin? '' şeklinde bir cümle kuruyor. Solo ise '' Her şeyi yaparım.'' şeklinde cevap veriyor. Bunu sormasının sebebi ise, tam olarak bir Sith olup, görevi tamamlamak! Her ne kadar babasını öldüreceği için, bitmiş halde olsa da, görevini tamamlamak adına bunu yapmalı. Çünkü ancak bu şekilde Dark Side'a geçebilir ve içindeki Light tarafı bastırabilir. 

İşte bu yüzden Ren, bütün film boyunca Rey'i tanıyor ve biliyor gözüküyor. Çünkü onu koruması zorunda. Hatta ve hatta dövüştükleri sahnede Rey'e '' Senin ustan olabilirim. '' diyor. Rey kadar güçlü ve içinde Light olan birine ihtiyacı var, böylece bir araya gelip, tek bir düşmanı yok edebilirler. O da Snoke!

Bütün seri boyunca Dark ve Light Side'ın güç içinde bir olduğu söyleniyor.

Bütün seri boyunca Dark ve Light Side'ın güç içinde bir olduğu söyleniyor.

Snoke'un kim olduğu hakkında bir çok teori var, ama kim olduğu fark etmeksizin çok güçlü bir karakter olduğu biliniyor. Bu yüzden, bunu yapmalarındaki amaç Kylo Ren ve Rey'in tek bir kişi gibi olup güçlerini birleştirmesi, böylece düşmanı, yani Snoke'u yenebilirler. İçindeki aydınlık taraf çok güçlü olan Ren bundan kurtulmalıydı. Çünkü ancak bu şekilde Rey ve Luke ile birlikte - yani Jedi ve Sith bir arada- bütün galaksiyi kurtarabilir. 

Kullanıcının teorisinin devamı ise şöyle: Kylo Ren'in Luke'un yerini öğrenmek istemesinin sebebi, İlk Düzen'in bu bilgiyi ele geçirmesini önlemek.

Peki ya Luke'un her şeyi bırakma sebebi olan o ''katliam'' da bir yalansa?

Peki ya Luke'un her şeyi bırakma sebebi olan o ''katliam'' da bir yalansa?

Ya Luke da her şeyi biliyorsa ve bunun bir parçası ise? Ya Kylo Ren, Rey'in Jakku'ya bırakıldığını biliyor ise? Böylelikle Snoke da, Rey'in diğer Jedi'lar ile birlikte öldüğünü düşünecekti. Yani Rey'in Jakku'da olmasının sebebi aynı eski serideki gibi bir kandırmaca ise?

Teorinin son kısmında ise kullanıcı şöyle diyor:

Teorinin son kısmında ise kullanıcı şöyle diyor:

Babası Han Solo, annesi Leia Skywalker ve amcası Luke Skywalker olan birisinin Dark Side'a geçmesi için ne gibi bir motivasyonu olabilir? Han'ın ölümü boşa olmayacak ve galaksi tekrar kurtulacak!

Bir sürü insan, filmin dördüncü film ile benzerliği hakkında konuşuyor. Bu da bilerek yapıldı! Çünkü bu sefer kötü tarafı alt etmek için çok daha farklı bir yol izleyecekler. Çok iyi bir seri olacak, sadece sabırlı olun! 

Teorinin bazı kısımları eksik ve hatalı olsa da, dikkate değer bir teori olduğunu söylemek sanıyorum garip kaçmaz. Gelecek filmler ne getirecek şu an için bilemiyoruz, fakat yeni filme daha bir buçuk sene olduğu düşünülürse pek çok teori okuyacağız gibi duruyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu teori hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
50
19
9
9
7
2