Görüş Bildir
Haberler
Standartların Ötesinde Yaşayan Kadınların Duymaktan Sıkıldığı 15 Klişe

Standartların Ötesinde Yaşayan Kadınların Duymaktan Sıkıldığı 15 Klişe

selin kiraz
22.08.2015 - 20:18

1. Bütün kadınlar çocukları çok sever ve her kadın çocuk sahibi olmak ister.

Hayır canım, yok öyle bir şey. Çocuk görmeye tahammül edemeyen, sevse bile doğurmayı asla istemeyen bir sürü kadın var. Tabii erkekler tarafından kadınlara biçilen rollerin başında çocuk doğurmak geldiği için böyle şeyleri garipsemeleri çok normal.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kadınlar çok sinirliler çünkü regl oluyorlar.

Kadınların tüm duygusal durumlarını regl olmalarına bağlamak da ayrı bir klişedir. Belki de regl olduğu için değil sen dangalakça hareketler yaptığın için sinirlidir karşındaki kadın?

3. Kadınlar spordan hiçbir şey anlamazlar. Sadece yakışıklı sporcuları tanırlar.

Sporu sadece futboldan ibaret gören erkeklerin saçma klişelerinden biridir bu da. Kadınlar da sporda en az erkekler kadar başarılıdırlar. Ülkemizde spor ağırlıklı olarak futbola endekslendiği ve futbol da tepeden tırnağa eril bir yapıda olduğu için çoğu kadın tarafından pek ilgi duyulmaz.

4. Kadınlar içki konusunda dayanıksızdırlar, çabuk sarhoş olurlar.

Ayda yılda bir içki içen bir kadının alkolden kısa sürede etkilenmesi normaldir. Aynı şey bir erkek için de geçerlidir. Ancak genel olarak kadınların alkole erkeklerden daha dayanıksız olduğu tamamen saçmalıktır. Tecrübeyle sabit...

5. Kadınların kafası bilimsel çalışmalara yatkın değildir. Sayısal bilimlerde başarılı olamazlar.

Bilim tarihi, erkek egemen toplum tarafından uğradığı tüm baskılara rağmen büyük başarılara imza atmış kadınlarla doludur. Bugün dahi kadınlar akademilerde geri plana atılmakta, kadınların pozitif bilimlerde başarılı olamayacağı safsataları dillendirilmektedir. Bu klişe tam bir geri kalmışlık göstergesidir.

6. Bir kadının hayattaki en büyük amacı evlenmektir.

Hayır canım, evlenmeyi reddedip özgürce hayatını yaşamayı tercih eden kadınlar da vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kadınlar yemek yapmayı iyi bilirler ve çok güzel yemek yaparlar.

Aslında bunun özü ''kadınlar yemek yapmayı iyi BİLMELİLER ve çok güzel yemek YAPMALILAR' şeklindedir. Çünkü malum kadının belli görevleri var ve yemek yapmak da bunlardan biri.... Yemek yapma işi kadınlar gibi erkeklerin de üzerinize yıkılsaydı erkekler de yemek yapabilirlerdi. Ki aşçıların çoğunun erkek olduğunu da unutmayalım. Özetle yemek yapmak kadının görevi değildir, bilmek zorunda da değildir!

8. Kadınlar tamir/onarım işleri için her zaman erkeklere muhtaçtırlar.

Hayır değillerdir. Kadınlar da gayet başarılı bir şekilde yapabilirler bu işleri. Sadece yine toplumsal cinsiyet rolleri gereği bu işler erkeklerle özdeşleştirilmiş, kadınlar pek tecrübe edinememişlerdir. 'Bu erkek işi ben asla yapamam' ön yargısıyla yaklaşmayan her kadın her işi gayet güzel yapabilir. Yapanlar da boldur...

9. Kadınlar, sadece erkekleri etkilemek için güzel giyinir ve makyaj yaparlar.

Hayır, sadece kendilerini şık ve güzel hissetmek için de güzel giyinip makyaj yaparlar. Dünyada hiç erkek kalmasa da bir kadın güzel giyinip makyaj yapmaya devam edebilir.

10. Bir kadın kısa saçlıysa büyük ihtimalle lezbiyendir.

Bu en yaygın klişelerden biri. He canım he lezbiyendir. Uzun saçlıysa da kesin heteroseksüeldir. Bu kadınlar arasında bir şifredir....

11. Kadınlar porno izlemez, mastürbasyon yapmazlar.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Bütün kadınlar stresli olduklarında kendilerini alışverişe verirler.

Hayır, kadınların stresle mücadele etme yöntemleri alışverişten ibaret değildir. Tüm kadınlar tüketim manyağıymış ve bütün sorunları yeterince tüketememekten kaynaklanıyormuş gibi davranmayı kesin artık.

13. Kadınlar asla tek başlarına seyahat etmez/edemezler.

Hayır, ederler. Çok da keyif alırlar. Sadece erkeklerin saldırılarından çekindikleri için genelde tek başlarına gitmemeyi tercih ederler.

14. Bütün kilolu kadınlar durumlarından rahatsızdır ve zayıflamak için uğraşırlar.

Hayır canım. Kendi bedeniyle barışık, erkeklerin belirlediği estetik normlarına ayak uydurmak zorunda olmadığını düşünen kadınlar da var. Aman bi an önce zayıflayayım da erkeklerin beğeneceği ölçülere kavuşayım gibi bir dertleri de yoktur bu kadınların.

15. Kadınların en sevdiği filmler romantik komedilerdir ve her kadın bu filmlere bayılır.

Romantik komedilerden nefret eden kadınlar da vardır ve inanın o kadınlar bu saçma klişeleri bıkmadan usanmadan dillendiren insanlardan da nefret ederler. Kadınları ve hatta insanları top yekün kategorize edip saçmalıklarınızla baş ağrıtmayın lütfen.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
41
26
9
3
2
1