Görüş Bildir
Haberler
“Srebrenitsa Gibi Soykırımlar Sürüyor”

“Srebrenitsa Gibi Soykırımlar Sürüyor”

guncel haber
09.07.2014 - 11:35 Son Güncelleme: 09.07.2014 - 12:02

“Srebrenitsa Gibi Soykırımlar Sürüyor”

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, günümüzde İslam dünyasında Srebrenitsa gibi soykırımların yaşanmaya devam ettiğini belirterek 'Geçmişte Ruanda'da, Bosna'da olan korkunç şeyler gibi, günümüzde de İslam dünyasının bir bölümünde korkunç şeyler oluyor' dedi.

Srebrenitsa soykırımı gibi korkunç olayları unutmamanın insanlık için önemli olduğunu dile getiren İzzetbegoviç, 'Bu tür olayları unutursanız, dünyanın başka yerlerinde yeniden olacaktır. Dolayısıyla anıları taze tutmak önemli' dedi.

İzzetbegoviç, Srebrenitsa soykırımının 11 Temmuz'da yapılacak bu yılki anma törenlerinde, soykırımda katledilen 175 kişinin kemiklerinin Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnedileceğini söyledi. Gelecek yıl Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümü olacağını anımsatan İzzetbegoviç, bu çerçevede sadece Bosna'da değil, Avrupa'da da etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

'YETERLİ KARARLILIK YOK'

'Dünyada Srebrenitsa gibi soykırımlar yaşanmaya devam ediyor. Günümüzde savaşlar çok daha korkunç. Çünkü silahlar çok daha güçlü.” diyen İzzetegoviç şöyle devam etti:

“Ruanda'da, Bosna'da olan korkunç şeyler gibi, günümüzde de İslam dünyasının bir bölümünde korkunç şeyler oluyor. Peki, ne yapabiliriz? Savaşları durdurmak için çalışmalıyız. Birleşmiş Milletler ve dünyadaki bazı güçlerin yeteri kadar kararlı olmadıkları görülüyor. En güçlü ülkeler, en fazla yükümlülüğü olan ülkelerdir.'

“DÜNYA, İSRAİL'İN ŞİDDETİNE ALIŞMAYA BAŞLADI”

İsrail-Filistin gerginliği ve Gazze'ye yönelik son saldırıları da değerlendiren Bakir İzzetbegoviç, 'Dünya, İsrail'in şiddetine alışmaya başladı. Birkaç yılda bir Gazze'ye yönelik korkunç saldırılar düzenleniyor' dedi. İzzetbegoviç, Filistin halkının bir an önce normal bir yaşam sürmeye başlaması için yıllardır devam eden İsrail-Filistin sorununa acilen çözüm bulunmasının önemini vurguladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Türkiye'de gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ise İzzetbegoviç, 'Türklerin en iyi adaya oy vereceklerini umuyorum ve en iyi adayın kim olduğunu biliyorlar' dedi.

Ülkesinde ekim ayında yapılacak seçimlerde yeniden devlet başkanlığı konseyi üyeliği için yarışacağının anımsatılması üzerine Bakir İzzetbegoviç, 'Partim (Demokratik Eylem Partisi) benimle devam etmeye karar verdi. Geçen 4 yıl başarılı geçti. Bu sefer de umarım başarılı olur.' değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/dunya/s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0