Görüş Bildir
Haberler
Ücretsiz Spotify Kullanıcılarına Yeni Kısıtlamalar Gelebilir

Ücretsiz Spotify Kullanıcılarına Yeni Kısıtlamalar Gelebilir

Deniz Gök
11.08.2015 - 20:40 Son Güncelleme: 12.08.2015 - 08:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevrimiçi müzik dinleme servisi Spotify, çıkan haberlere göre ücretsiz üyeliğe yeni bir sınırlandırma getiriyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik dinleme servislerinden birisi olan Spotify, özellikle ücretsiz de kullanılabiliyor olması ile kullanıcı sayısını iyice arttırmıştı. 

Ancak ortaya çıkan yeni haberler ücretsiz üyelik sahibi kullanıcıları üzeceğe benziyor.

Digital Music News'in haberine göre halihazırda ücretsiz kullanıcılara reklam, şarkı atlama sınırı, çevrimdışı dinleyememe gibi bir takım kısıtlamalar getiren Spotify, bu sınırlamaları daha da arttıracak.

Habere göre Spotify, ücretsiz üyelere artık tüm müzik arşivini dinleme imkanı sunmayacak. Ücretsiz üyeler yeni kısıtlama ile beraber belirli şarkıları, hazırlanmış kısa sürelik demosunu dinlemeyle yetinecekler.

Kaynaklara göre bu durumun sebebi ise Sony, Universal ve Warner Bros. gibi şirketlerle olan anlaşmanın Ekim ayında sona ermesi. Lisans anlaşmalarının devam etmesi konusunda hala görüşmelere devam eden Spotify, sözleşmeleri ise henüz yenileyebilmiş değil.

Spotify'in ücretsiz üyeliklere sınırlama getirmesinin ardında yatan sebep büyük ihtimalle 30 milyondan fazla şarkıyı arşivinde tutmakken, 15 milyon seviyesinde Premium üye sayısını arttırmak da yer alıyor. 

Bu kısıtlama ile ne kadar üye Premium servise geçeceği bilinmese de Spotify'in hedefinin yaklaşık olarak 55 milyon olduğunu da belirtiliyor.

Söz konusu kısıtlamanın gelmesi halinde, her ne kadar Premium servise geçişlerin olacağı düşünülse de, kullanıcıların diğer ücretsiz servislere kayacağını söylemek de mümkün.

ShiftDelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0