Görüş Bildir
Haberler
Spor Arkadaşı Bulmanız İçin 10 Sebep

Spor Arkadaşı Bulmanız İçin 10 Sebep

Yaşam koçu, diyetisyenle beraber hareket etme, spor koçuyla spor yapma derken, spor yapma trendine en eğlencelisinden nur topu gibi bir trend daha eklendi: Spor arkadaşlığı! Spor arkadaşlığı son zamanların en eğlenceli aktivitelerinden biri olmaya aday bir şekilde ilerliyor. O halde arkadaşla birlikte spor yapmanın güzelliğini keşfe çıkalım. Daha okurken kiminle spor yapabilirim diye düşünüp arkadaşlarınızı gözden geçirmeye başlayabilirsiniz. Ekip halinde spor yapabileceğinizi ipucu olarak ekliyor ve maddeleri sıralıyoruz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Sorumluluk: Sakın gelmemezlik yapma, bekliyorum!

1) Sorumluluk: Sakın gelmemezlik yapma, bekliyorum!

Tek başına başlanan her egzersiz, her diyet ve maalesef her spor takvimi sekteye uğramaya ve hatta bitmeye mahkûmdur. Her pazartesi diyete başlıyordunuz di’mi? Birlikte yapılan spor, sorumluluk duygusunun etrafında toplanır ve uygulaması daima başarılı olur. Bazen, kendi tembelliğine laf geçiremez yayılır kalırsın ama arkadaşa verilen “spor” sözü kesinlikle sorumluluk duygusu taşır ve kişiyi yerinden kaldırıp marş marş spora yönlendirir.

2) Motivasyon: Aslansın, kaplansın; yaparsın!

2) Motivasyon: Aslansın, kaplansın; yaparsın!

Arkadaşla birlikte yapılan spor insanı gaza getirir , motivasyonu arttırır ve olumlu olarak bedeninize dönüş yapar. Arkadaş candır, arkadaşla yapılan spor ise über candır! İnsan, tek başına spor yaparken “bu kilolar gitmez” moduna girer ve gerekli motivasyonu sağlayamadığı için vazgeçer. Arkadaş tam bu noktada devreye girerek karşılıklı motivasyonu güçlendirir.

3) Ekip ruhu: Yine çok sportiğiz!

3) Ekip ruhu: Yine çok sportiğiz!

Bir arkadaş hatta birkaç kişilik arkadaş grubuyla yapılan sportif faaliyeler, kişiyi başarıya ulaştırır . Üç dört kişilik bir spor ekibi oluşturup hem spor yapıp hem de küçük yarışmalar düzenleyerek sporu etkili ve heyecanlı bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

4) Yardımlaşma: Bir elin nesi, iki elin sporu!

4) Yardımlaşma: Bir elin nesi, iki elin sporu!

Tek başına yapamayacağınız hareketleri tabii ki can dostunuz biricik spor arkadaşınızdan destek alarak yapacaksınız! İki kişilik onlarca egzersiz olduğunu, üstelik son derece faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Tek başına egzersiz yapmak zordur fakat birinin desteğini alarak hareketleri kuralına uygun yapmak kolaydır.

5) Kaçamak: Pizza mı? Çikolata mı?

5) Kaçamak: Pizza mı? Çikolata mı?

Diyet yapmak, spor yapmak, egzersiz, koşu, pilates şu bu vs. güzeldir üstelik arkadaşla daha bir güzeldir fakat arada sırada mesela haftada bir gün muhakkak bir kaçamak günü vardır: Pizza günü, hamburger günü, çikolata günü, tatlı günü! Böyle günlerde arkadaşlarınızla birlikte pekâlâ mini bir mide bayramı yapabilirsiniz. Abartmayın olur mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6) Eğlence: Çok eğlenceli, gelsene!

6) Eğlence: Çok eğlenceli, gelsene!

Biliyoruz! Forma girmek, öğle yemeğinde yenilen bol kalorili tatlıyı eritmek, yaza bikini giyebilme çabaları, çok sıkıcı ve külfetli. Bu sıkıcı süreci eğlenceye çevirmek ise pek tabii arkadaşlarla birlik olunca gerçekleşiyor. İp atlama, mekik, şınav, voleybol vb. faaliyetleri arkadaşınızla veya spor ekibinizle birlikte gerçekleştirmek spor olmaktan çıkıp adeta bir eğlenceye dönüşüyor. Eğlenirken zayıflamak, formda kalmak kulağa hoş gelmiyor mu? Biz de öyle düşünmüştük!

7) Öğretici: O öyle değil!

7) Öğretici: O öyle değil!

“Hayır, dostum o hareket öyle değil! Evet, işte böyle; aferin sana!”

Tek başına spor yaparken duyamayacağınız şeyleri arkadaşınızla yaparken sık sık duyabilirsiniz ya da bu cümleleri kullanan siz olabilirsiniz. Birlikte spor yapmak kas gücünüzü doğru kullanmanızı sağlar. Yıllardır yaptığınız bir hareketin aslında yanlış olduğunu öğrenebilir ya da arkadaşınızın aynı şekilde doğru bilinen bir yanlış egzersizi uyguladığını görebilirsiniz. Birlikten kuvvet doğar ama aynı zamanda bilgi doğar.

8) Yeni Keşifler: Yoga mı öğrensek yav?

8) Yeni Keşifler: Yoga mı öğrensek yav?

Arkadaş demek yenilik demek, yeni sportif mecralar demek. Çat kapı bir gün gelip “Hadi yoga öğrenelim! Tenis öğrenelim! Yüzmeye gidelim!” lafını ancak yakın spor arkadaşınızdan duyabilirsiniz, spor hocanızdan değil! Birlikte yeni keşifler yapmak için spor arkadaşlığı muhteşem bir fırsat!

9) Rekabet: En çok ben zayıflayacağım!

9) Rekabet: En çok ben zayıflayacağım!

İkili sporlarda, hatta birkaç kişilik mini gruplarda sportif etkinlikler illa dönüp dolaşıp rekabete gelir. Rekabeti fırsata çevirip hem eğlenmek, hem formda kalmak, hem de zaferin tadını çıkarmak her türlü kazanç olacaktır. Bunu düşünün ve arkadaşınızı haklayın!

10) Romantizm: Aşkitomla spor keyfisi!

10) Romantizm: Aşkitomla spor keyfisi!

Sizin ünlülerden neyiniz eksik? Onlar boyfriend’leriyle, kocalarıyla spor yapıp bol bol fotoğraf atarken sosyal medyaya siz sadece bakacak mısınız? Tabii ki hayır! Son zamanlarda sık görülen partner sporları, spor arkadaşı arayanlar için iyi bir fırsat. Çevrende arkadaş arayacağına yanı başındaki adama/kadına dönüp bakabilirsin, öyle değil mi? Oldu bu iş!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
13
8
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın