Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Stratejisi Oluşturma 1

Sosyal Medya Stratejisi Oluşturma 1

Aylin Şansal
16.01.2014 - 17:54 Son Güncelleme: 16.01.2014 - 17:59

Sosyal Medya Stratejisi Oluşturma 1

Herhangi bir markanın, Sosyal Medya ile ilgili her türlü işini yapabilmek için ilk olarak strateji belirlenmeli. Sonuca ulaşabilen bir strateji, markanıza ne yapacağınızı anlatabileceğiniz ve sizin yolunuza nasıl devam edeceğinizi bileceğiniz en net ve yalın yoldur.

Yapılacak olan strateji de ne yapacağınız çok önemli. Bunları belirlemek için marka hakkında analiz yapmanız yeterli olacaktır. Sonuçta yapılacak olan bir yemeğin malzemelerini bilmeden alışverişe çıkmanız biraz anlamsız olacaktır.

Zaman ayarı yapmayı unutmamalısınız. Zaman hem markanın hemde sizin için en önemli etkenlerden biridir. Marka hizmetin süresini merak eder, sizde onunla ne kadar çalışmak istediğinizi. Yoğun ve bilinirliğin yüksek olduğu bir strateji 3 – 4 haftalık bir sürece sığdırılamaz. Bu yüzden zaman ayarlamasının çok iyi yapılması gereklidir.

Markayı tanımaya başlarken; “Ne gerekli? Ne zaman? Hangi kanallar incelenmeli?” gibi soruların en net cevaplarına ulaşmak gereklidir. Bu soruların cevapları zaten şirketin odak noktasını az çok gözler önüne serecektir.

Markanın odak noktası her zaman müşterinin vurulacağı ana temas noktası olur. Yani hedef kitleye bu odak noktasından yola çıkılarak yaklaşılacaktır.

Marka hakkında kimin ne kadar bilgi edindiği de çok önemli. Bu, stratejiye yol göstecek yapı taşlarından. Hangi içerik daha çok etkileşim sağlamış? Hangi kanallarda daha başarılı bir performans sergilenmiş? Ne kadar sürede bu sonuçlara ulaşmış gibi can alıcı sonuca ulaşan soruların yine net bir şekilde araştırılması gerekiyor. Bu araştırmaların hepsi de yine aynı şekilde rakipler tarafından uygulanmalı. Ancak bu sayede markanın içinde bulunduğu pazarın durumunu da açıkça ortaya koyabilirsiniz.

Yazının devamı için Sosyal Medya Stratejileri 2 adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak: http://www.blinkagency.co/sosyal-medy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın