Görüş Bildir
Haberler
Sorun Çözüldü! Sütyen Bedenleri Neler, Seninki Hangisi Anlatıyoruz!

etiket Sorun Çözüldü! Sütyen Bedenleri Neler, Seninki Hangisi Anlatıyoruz!

Nurseda Gerek
30.11.2022 - 19:42 Son Güncelleme: 30.11.2022 - 19:52

Sütyen ölçüsünün önemi, doğrudan sağlığınız ile ilgilidir. Vücudunuzu tanımak, doğru kumaşı seçmek ve doğru ölçüyü belirlemek uzun vadede sağlığınıza etki eder. Yapılan araştırmalara göre, kadınların sadece %25'i doğru sütyen ölçüsünü biliyor. Peki, siz bu yüzdeliğin hangi kısmında yer aldığınızı biliyor musunuz? 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sütyen bedeni nedir, nasıl ölçülür?

Sütyen bedeni nedir, nasıl ölçülür?

Sütyen bedeni, beden ölçüsü ve kap (cup) olmak üzere iki farklı ölçüden oluşmaktadır. Bu iki ölçünün doğru olarak hesaplanması, doğru sütyen ölçünüzü bulduğunuzu gösterir. Sırtınızın uzunluğunu ölçerek beden ölçünüzü, göğsünüzün büyüklüğünü ölçerek de kap (cup) ölçünüzü hesaplayabilirsiniz. Şimdiye kadar hep yanlış sütyen ölçülerinde giyindiyseniz, sütyensiz bir şekilde ölçüm işlemini gerçekleştirmenizi öneririz. Bu aşamada bir mezura ve bir ayna ile kolaylıkla ölçüm yapabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Sütyen ölçüsü alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Sütyen ölçüsü alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Sütyen ölçüsü alırken dikkat etmeniz gerekenler şu şekildedir;

  • Ölçü alırken mezurayı tam olarak hizalamalısınız. 

  • Ölçü esnasında nefesinizi tutmamalı ve kendinizi kasmamalısınız. 

  • En doğru sonuca ulaşmak adına regl günlerinde ölçüm yapmamalısınız.

  • Şişkin hissettiğiniz günlerde ölçüm yapmamanız önerilir.  

  • Ölçü alırken desteksiz sütyen giymeli ya da sütyensiz ölçüm yapmalısınız. 

  • Ölçüm esnasında mutlaka dik durmalısınız.

Sütyen beden ölçüsü nasıl hesaplanır?

Sütyen beden ölçüsü nasıl hesaplanır?

Sütyen ölçünüzü belirleme aşamasında ilk olarak beden ölçünüzü hesaplamanız gerekiyor. Beden ölçünüzü en doğru şekilde hesaplamak içinse, desteksiz bir sütyen giymeniz ya da sütyensiz olmanız gerekiyor. Ölçüm aşamasına hazırlandıktan sonra ayna karşısına geçmeniz ve mezurayı hizalamanız yeterli. Göğsünüzün altını sardığınız mezuranız sayesinde beden ölçünüzü en doğru şekilde öğrenebileceksiniz.

Not: Beden ölçünüz 5 ve 5'in katları değilse, yuvarlayarak en yakın ölçüyü baz almanız gerekir. Örnek vermek gerekirse, 73 cm çıkan beden ölçünüzü 75 olarak hesaplamalısınız.

Sütyen kap (cup) ölçüsü nasıl hesaplanır?

Sütyen kap (cup) ölçüsü nasıl hesaplanır?

Sütyen ölçünüzü en doğru şekilde belirmek için uygulamanız gereken ikinci adım kap (cup) ölçünüzü hesaplamaktadır. İlk adımda uyguladığınız yöntemi bu adımda da kullanmanız gerekiyor. Mezuranızı sırtınızdan göğüs ucunuza doğru sarmalı ve çevrelemelisiniz. Bu sayede kap (cup) ölçünüzü net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken tek şeyse, rahat olmalı ve nefesinizi tutmamalısınız. 

Not: Beden ölçünüz ve göğüs ölçünüz arasındaki farkı hesaplayarak kap (cup) ölçünüze ulaşabilirsiniz. 

Kap (cup) ölçü birimleri nelerdir?

Kap (cup) ölçü birimleri nelerdir?

Göğüs büyüklüğünün sütyen ölçüsündeki birimi kap (cup) olarak açıklanır. Beden ölçüsü ve göğüs ölçüsü arasındaki fark ile kap (cup) ölçüsüne ulaşılır. Sütyen seçiminde kullanılan kap (cup) ölçü birimleri şu şekilde sıralanır: 

  • A Kap (cup): 12-14 cm 

  • B Kap (cup): 14-16 cm 

  • C Kap (cup): 16-18 cm 

  • D Kap (cup): 18-20 cm 

  • E Kap (cup): 20-22 cm

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sütyen ölçünüzü hesaplarken kullanabileceğiniz beden tablosu için; 👇

Sütyen ölçünüzü hesaplarken kullanabileceğiniz beden tablosu için; 👇

Çapraz sütyen bedeni nedir?

Çapraz sütyen bedeni nedir?

Daha önce hiç mağazada görüp çok beğenmenize rağmen bedeni size uymadığı için sütyen almaktan vazgeçtiğiniz oldu mu? Cevabınız evetse, sütyen bedeninizin çapraz bedenini belirleyebilir, dilediğiniz modeli satın alabilirsiniz. Peki, çapraz sütyen bedeni nasıl hesaplanır? Bu gibi durumlarda imdadınıza yetişecek çapraz sütyen modeli, göğüs çevrenizin bir beden büyüğü ve kap (cup) ölçünüzün bir beden küçüğü olarak ya da tam tersi şeklinde hesaplanabilir. Örnek vermek gerekirse, 85B bedenin çapraz sütyen bedenleri, 80C ve 90A'dır.

Sütyen seçimi yaparken hangi kumaş türü tercih edilmeli?

Sütyen seçimi yaparken hangi kumaş türü tercih edilmeli?

İç giyim ürünleri doğrudan cildiniz ile temas eder. Bu nedenle sağlığınıza hizmet edecek, kaliteli ve iyi hissettiren modellere yönelmeniz oldukça önemlidir. Doğru sütyen seçimi aşamasında satın alacağınız sütyenin bedeni kadar kumaş kalitesine de dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle cildinizi rahatsız edecek ve uzun vadede zarar verecek kumaş türlerinde uzak durmanız öneriliyor. Bu aşamada pamuklu, ipek ve saten kumaş türlerine yönelebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın