Görüş Bildir
Haberler
Son Noktayı Koyuyoruz! 10 Acımasız GIF ile iPhone 7 Gerçekten Sağlam mı Sorusunun Cevabı

Son Noktayı Koyuyoruz! 10 Acımasız GIF ile iPhone 7 Gerçekten Sağlam mı Sorusunun Cevabı

cakyz
11.10.2016 - 10:15

Yeni iPhone'u önümüzdeki günlerde insanların elinde görmeye başlayacağız. Yeni tasarımla birlikte en çok konuşulan konulardan bir tanesi telefonun sağlamlığı oldu. Bunu test eden pek çok insanın çektiği videolar internette paylaşılmaya başlandı; ancak hiçbiri az sonra görecekleriniz kadar ayrıntılı değildi. İşte iç acıtan 10 GIF ile iPhone 7'nin sağlamlık testi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ateş testi

iPhone 7'nin ekranını ateşe maruz bıraktığınızda piksellerin siyaha dönmesi 10 saniye alıyor. Ancak geri dönmeleri bu kadar bile sürmüyor ve kalıcı bir hasar ortaya çıkmıyor. Kısacası bu telefonun ateşe epey dayanıklı olduğu söylenebilir.

2. Bükme testi

iPhone 6 esnek bir telefondu ancak gördüğünüz üzere 7 biraz daha sert bir yapıya sahip. Bu sebeple bükülmeye çok fazla gelmeyen bu telefonun su geçirmez yapışkanına zarar vermemeye özen gösterilmesi de önemli...

3. Çizik testi

Telefonun ekranı ölçeklendirildiğinde, diğer pek çok telefonda olduğu gibi ekranın 6. aşamada zarar görmeye başladığı anlaşılıyor. Bu fenâ bir durum değil çünkü bozuk para, anahtar gibi gündelik eşyalar ekrana çok büyük zararlar vermiyor.

4. Arka kapak testi

iPhone 7'nin arka kapağının da epey dayanıklı olduğu söylenebilir. Anahtar ve bozuk paralar arka kapağa da zarar veremiyor; ancak maket bıçağı için aynı şeyi söyleyemeyiz...

5. Kulaklık testi

Telefonun kulaklık bölümü de sağlamlık testinden geçiyor ve iPhone 4'te olduğu gibi yerinden çıkıp düşmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lens testi

iPhone 7'nin lensi maalesef Apple'ın iddia ettiği kadar sağlam değil. İnternet sitesinde telefonun safirden yapılmış lens koruyucusuna sahip olduğunu yazan şirketin foyası bu noktada meydana çıkıyor ve lens koruyucusunun yapıldığı iddia edilen maddeye göre çok daha çabuk zarar gördüğü anlaşılıyor.

7. Home tuşu testi

iPhone 7'nin home tuşu da tıpkı lens koruyucusu gibi zarar görebilecek bir yapıya sahip. Ancak endişe etmeyin, çünkü uygulanan yöntemler gördüğünüz üzere epey acımasız...

8. LED flaş testi

iPhone 7'nin sahip olduğu LED flaşın da ancak maket bıçağıyla zarar verilebilen sağlam bir yapıda olduğu görülüyor.

9. Ses tuşları testi

iPhone 7'nin tuşlarında olması gerektiği gibi metal kullanılmış. Çünkü plastik tuşlar zamanla sıkıntı yaratırken metal tuşlar daha uzun ömürlü olmaktadır.

10. Anten bantları testi

Ve sıra geldi anten bantlarına. Bu bantlar plastikten yapılmış ancak bu tercihten değil zorunluluktan kaynaklanıyor. Sonuç olarak ise iPhone 7 sağlamlık testini geçiyor. Yepyeni telefonunuza maket bıçağıyla saldırmadığınız sürece epey uzun ömürlü olmasını bekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
60
35
18
16
16
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre ç

Hepsi iyi hoş ta lensin çizilmesi hoş bir durum değil.

Pasif Kullanıcı

maket bıçağıyla saldırmadığınız sürece şdslmfşaskjdlasmd