Görüş Bildir
Haberler
Son dakika: Artvin ve Rize'de Son Durum! Sel Nedeniyle Enerjisi Kesilen Abone Sayısı 694'e Düşürüldü

Son dakika: Artvin ve Rize'de Son Durum! Sel Nedeniyle Enerjisi Kesilen Abone Sayısı 694'e Düşürüldü

Doğu Karadeniz'de dün gerçekleşen yağış hayatı adeta felç etti. Rize ve Artvin'in bazı ilçelerinde dereler taştı su baskınları yaşandı. Özellikle Artvin'in Arhavi ilçesi selden şiddetçi biçimde etkilendi. Artvin'de dün, saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 1 kişinin kaybolduğu, alt ve üst yapıda ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği Arhavi ilçesinde 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Artvin ve Rize'de sel sonrasında enerjisi kesilen abone sayısının 694'e düşürüldüğünü bildirdi. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Murgul'da Bir Kişi Kayboldu

Murgul'da Bir Kişi Kayboldu

Doğu Karadeniz, 8 gün aranın ardından yeniden sel ve heyelanlara teslim oldu. Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken, Rize ve Artvin'de dün saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi.

Artvin'in Murgul ilçesinde sele kapılan 1 kişi kaybolurken, Arhavi ilçesinde kaya tahkimatının yıkılması sonucu Kapisre deresi ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü.

40 Ev ve İş Yerini Su Bastı

40 Ev ve İş Yerini Su Bastı

Sel afetinin en çok etkilendiği Arhavi ilçesinde oluşan hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği ilçe balçığa gömüldü. Boğaziçi Mahallesi'nde 320, Cumhuriyet Mahallesi'nde ise 110 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

İlçede 50'den fazla araç hasar gördü, selin sürüklediği kamyonlar ters döndü. Trafo merkezinin yıkılması sonucu elektrik verilemeyen ilçede su şebekesi alt yapısı da ağır hasar gördü.

Suların kesildiği Arhavi'ye tankerle su veriliyor. Artvin ve Rize'de hasar gören 56 trafo nedeniyle 3 bin 45 abone elektriksiz kaldı.

Arhavi'de 3 karayolu, 30 köy ve 19 yayla yolu da sel ve heyelanlarda ulaşıma kapandı. Bölge illerden gelen takviye vidanjörler yardımıyla bodrum katlara dolan suyun çekilmesi için de çalışma başlatıldı.

Sel Rize'yi de Vurdu!

Sel Rize'yi de Vurdu!

Fındıklı, Çamlıhemşin ve Ardeşen'de etkili olan şiddetli yağış dolayısıyla dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu. Bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katları suyla dolarken, mahsur kalanlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Fındıklı ilçesinde sağanak nedeniyle Meyveli köyünden geçen Arılı Deresi taştı. Mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin de su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sel Nedeniyle Enerjisi Kesilen Abone Sayısı 694'e Düşürüldü

Sel Nedeniyle Enerjisi Kesilen Abone Sayısı 694'e Düşürüldü

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Artvin ve Rize'de meydana gelen sel sonrasında enerji arzındaki son duruma ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

'Afet bölgesinde gerçekleştirilen yoğun çalışmalarla selden etkilenen trafo sayısı 11’e, enerjisi kesilen abone sayısı 694'e düşürülmüştür. Ekiplerimizin çalışmaları aralıksız olarak devam edecek.'

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in çalışmaları incelemek üzere Artvin'e hareket ettiği bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın