Görüş Bildir
Haberler
Soma Faciasında Eşlerini Kaybeden Kadınlar, Baretlerle Yürüdü

Soma Faciasında Eşlerini Kaybeden Kadınlar, Baretlerle Yürüdü

Ulaş
08.03.2015 - 20:19 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 08:46

Manisa’nın maden faciasıyla sarsılan Soma ilçesinde, aralarında ölen madencilerin eşlerinin de bulunduğu yüzlerce kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde baretli yürüyüş düzenledi.

Kadınlar, işten çıkarılan madencilerin tazminatlarının ödenmesini talep ederken, ölen madencilerin eşleri ise Soma Davası’nın bir an önce başlamasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazi Osman Paşa Caddesi Beşyol Mevkii’nde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Atatürk Caddesi üzerinden “Kadınız haklıyız kazanacağız”, “Yaşasın 8 Mart kadın dayanışması” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

‘Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Faşizme ölüm kadınlara yaşam’ ve ‘Sokakta, evde, işte, her yerde kadın’ yazılı dövizler taşıyan gruptaki çoğu kadın baret taktı.

‘Ben çocuklarımın hakkını istiyorum’

‘Ben çocuklarımın hakkını istiyorum’

Yürüyüşe katılan kadınlar, işten çıkarılan madencilerin tazminatlarının ödenmesini talep ederken, Soma’daki faciada eşi Ali Kavas’ı yitiren Türkan Kavas, “Benim eşim toprak olalı 10 ay oldu. Doğmamış çocuklarımız hiç baba yüzü görmedi. Ben çocuklarımın hakkını istiyorum. Ben eşimi nasıl o toprağa koyduysam, iki çocuğumun da hakkını devletten söke söke alacağım. Mahkemenin bir an önce başlamasını istiyorum”dedi.

‘Dava başlasın!’

‘Dava başlasın!’

Faciada ölen Mustafa Kocabaş’ın eşi Nursel Kocabaş ise, “Davanın biran önce başlamasını istiyoruz. Sadece şirkette çalışanlar sorumlu değil. Denetmenler ve müfettişlerinde yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kocabaş, 13 Mayıs’ta ‘Madencileri Anma Günü‘ adlı yürüyüş düzenleyeceklerini söyleyip destek istedi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/somada-esleri...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0