Görüş Bildir
Haberler
Sizi İlhamla Baş Başa Bırakacak 15 Steve Jobs Sözü

etiket Sizi İlhamla Baş Başa Bırakacak 15 Steve Jobs Sözü

cokiyiya
10.03.2016 - 17:09 Son Güncelleme: 05.10.2016 - 08:02

Apple'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Steve Jobs, vefatı sonrası arkasında efsanevi bir miras bıraktı. Kaliteye olan takıntısıyla bilinen Steve Jobs, büyük bir başarı ve vizyona sahipti. İlham arıyorsanız eğer, doğru yerdesiniz! 

Şimdi sizi, Steve Jobs'ın zihin kışkırtan ve motive eden sözleriyle baş başa bırakıyoruz.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/best-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

#1

Bir gün gerçekten öleceğinizi bilmek, bir şeyleri kaybedeceğiniz fikrinden uzaklaşmanın en kolay yolu. Zaten gerçek anlamda bir şeye sahip değilsiniz. Yani kalbinizden geçeni takip etmemek için hiçbir sebebiniz yok.

#2

#2

Odak gruplarıyla çalışarak ürün tasarlamak gerçekten zor bir iş. İnsanlar çoğu zaman istedikleri şeyin ne olduğunu, sen onlara bir şeyler gösterene kadar bilmezler.

#3

#3

Odaklanma ve basitlik! Bu her zaman mantralarımdan biri olmuştur. Basit, karmaşıktan daha zor olabilir. Bir işi basitleştirmek için düşüncelerinizi sadeleştirmeniz gerekir. Bu da çok çaba gerektirir. Ancak sonunda buna değecektir, çünkü o noktaya vardığınızda, dağları yerinden oynatabilirsiniz.

#4

#4

Geleceğinize bakarak, hayatınızdaki noktaları birleştiremezsiniz. O noktaları ancak, geçmiştekilere bakarak birleştirebilirsiniz. Bu yüzden gelecekte bu noktaların, bir şekilde birleştiğine inanın. Çünkü bir şeylere inanmanız gerekiyor. Kadere, hayata, karma öğretime, neye olursa olsun, bir şeye kesinlikle inanmalısınız. Bu bakış açısı beni asla yarı yolda bırakmadı. Hayatımdaki tüm farklılıklar, bu inançlarım sayesinde gerçekleşti.

#5

#5

İşiniz, her zaman hayatınızın büyük bir kısmını dolduracaktır. Hayatınızda, neyi ve kimi sevdiğinize iyi karar verin. Çünkü hayatınızın merkezinde sevdiğiniz kişi ve işiniz vardır. O nedenle, hayattan tat almanın tek yolu, yaptığınız işi sevmektir. İşinizi sevebilmenizin tek yolu ise, onun güzel ve yararlı bir iş olduğuna inanmanızdır. Eğer onu hala bulamadıysanız, bakmaya devam edin. Onu bulana kadar asla bir işte sabitlenip kalmayın. Kalbiniz, onu bulduğunuzda size söyleyecek. Mükemmel bir ilişki gibi, işiniz de yıllar geçtikçe daha da iyi olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

#6

Mezarlıktaki en zengin adam olmak, benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Geceleri yatağıma yattığımda, bugün gerçekten harika işler yaptım diyebilmek ise benim için mükemmel.

#7

#7

Eğer bir şey yaptıysanız ve mükemmel bir şey olduğu ortaya çıktıysa, ona takılmadan bir sonraki mükemmel şeye başlamanız gerektiğini düşünüyorum.

#8

#8

Nitelik nicelikten daha önemlidir.

#9

#9

Apple’dan kovulmak başıma gelen en iyi şeylerden biriydi. Başarılı olma baskısıyla yeniden acemi olmanın hafifliği yer değiştirdi. Kovulmak hayatımın en yaratıcı periyotlarından birine girmemi sağladı.

#10

#10

17 yaşındayken şuna benzer bir şey okuduğumu hatırlıyorum: ”Her günü son gününüzmüş gibi yaşarsanız, birgün mutlaka haklı çıkarsınız”. Bu söz beni çok etkiledi ve geçen 33 yıl boyunca her sabah aynaya bakıp kendime şu soruyu sordum: ”Eğer bugün hayatımın son günü olsaydı, bugün yapacağım şeyi yapmak ister miydim?”

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

#11

Evrende bir iz bırakmak istiyorum.

#12

#12

Lideri, takipçilerden ayıran inovasyondur.

#13

#13

İş yapış modelim Beatles grubudur. Birbirlerinin olumsuz eğilimlerini kontrol altında tutan dört adam vardı. Birbirlerini dengelediler ve toplamları, parçaların toplamından daha büyük oldu. Benim iş hayatına bakış açım şöyle: İş dünyasındaki büyük şeyler hiçbir zaman bir kişi tarafından yapılmaz, bir grup insan tarafından yapılır.

#14

#14

Donanmaya katılmaktansa korsan olmayı tercih ederim.

#15

#15

Bazen inovasyon hata getirir. Bu durumda izlenecek en iyi yol, hataları çabucak kabul edip diğer inovasyonları geliştirmeye koyulmaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
531
107
22
21
20
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bi zamanlar ben de evrende bi iz bırakmak istiyodum. Ama sonra evrenin de yok olacağını öğrendim.

Pasif Kullanıcı

Adamın sözleri öyle bir gaz veriyor ki kalkıp dünyayı feth edesim geliyor jdhfkljs :D

Enes Kılıç

Evrende bir iz bırakmak istemesi o kadar ilham verdi ki şimdi yıldızları toplayıp kara deliğe savaş açmayı düşünüyorum