Görüş Bildir
Haberler
Siyah Dişler mi? Asya Ülkelerindeki Alışılmışın Dışında 8 Şoke Edici Güzellik Standartı

Siyah Dişler mi? Asya Ülkelerindeki Alışılmışın Dışında 8 Şoke Edici Güzellik Standartı

luna
17.09.2021 - 07:30

Sosyal medyada ve moda şovlarında gördüğümüz küresel güzellik standartları olsa da ülkelerin kendine has enteresan güzellik standartları da olabiliyor. Bu da güzelliğin ne kadar göreceli bir kavram olduğunu gösteriyor. Gelin birlikte Asya ülkelerindeki ilginç güzellik standartlarına bir göz atalım...

Kaynak: https://brightside.me/wonder-people/8...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tek kaş - Tacikistan

1. Tek kaş - Tacikistan
www.instagram.com

Dünyanın diğer yerlerindeki kadınlar kaşlarını aldırıp şekillendirirken Tacikistan'daki kadınlar için tek ve doğal görünümlü kaşlar geleneksel bir güzellik sembolü olarak görülüyor. Kaşları gür olmayan kadınlar, 'usma' ismi verilen özel bir bitki kullanarak kaşlarını gürleştirmeye çalışıyorlar. Aileler çocuklarının kaşlarına erken yaştan itibaren bu bitkiyi sürmeye başlıyorlar.

2. Boyun uzatma - Tayland

2. Boyun uzatma - Tayland
twitter.com

Uzun boyunlu kadınlar, Kayan kabilesinin simgesi olarak görülüyor. Bu geleneğin kökeniyle ilgili birçok farklı hikâye bulunuyor. Bu geleneğin en çok bilinen nedeniyse kadınları kölelikten koruduğuna inanılması. Bir diğer görüşe göreyse kadınlar uzun boyunlarıyla ejderhalara benziyorlar ve ejderhalar da yerel efsanelerde önemli bir yere sahip. Kızlar 5 yaşlarından itibaren boyunlarına pirinç halkalar takmaya başlıyorlar ve zaman ilerledikçe boyunlarındaki halka sayısı artıyor.

3. Diş törpüleme - Endonezya

3. Diş törpüleme - Endonezya
twitter.com

Bali'deki insanlar için dişlerini törpülemek geleneksel bir ritüel. Bu prosedür genelde ergenlik döneminde kötü ruhlardan korunmak için yapılıyor. Törpülenmiş dişler Endonezya'da olgunluğu sembolize ediyor. İnsanlar, bu prosedürü yaptırdıktan sonra evliliğe hazır görülüyorlar. Diş törpülemek, artık eskisi kadar yaygın olmasa da halen süren bir gelenek.

4. Uzun ayak tırnakları - Hindistan

4. Uzun ayak tırnakları - Hindistan
twitter.com

Hindistanlı kadınlar el tırnaklarının yanında ayak tırnaklarını da uzatıyorlar. Dünya'daki genel algının aksine burada ojeli uzun ayak tırnakları oldukça popüler.

5. Kalp yüz şekli - Güney Kore

5. Kalp yüz şekli - Güney Kore
www.instagram.com

Güney Kore, dünyada insanların en çok estetik yaptırdığı ülkelerden biri. Yüz şekillendirme, Güney Kore'de en popüler estetik ameliyatlar arasında ilk üçte yer alıyor. Potansiyel risklere rağmen, kadınlar kalp şeklinde bir yüz elde etmek için, elmacık kemiği küçültme ve çene törpületme gibi işlemler yaptırabiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. “Yaeba” (Çarpık diş) - Japonya

6. “Yaeba” (Çarpık diş) - Japonya
twitter.com

Genel güzellik algısına göre insanlar dişlerinin çarpık olmamasını istiyor. Japonya'daysa insanlar dişlerinin çarpık görünmesi için işlem bile yaptırıyorlar. Bu trende 'yaeba' adı veriliyor. Üst köpek dişlerine kalıcı veya geçici plastik parçalar koyularak çarpık diş görüntüsü elde edilebiliyor. Çarpık dişlerin kadınları daha genç gösterdiği düşünüldüğünden Japonlar çarpık dişlere sahip olmayı tercih ediyorlar.

7. Siyah diş - Japonya

7. Siyah diş - Japonya
twitter.com

Japonya'da diğer ülkelerden farklı olarak görülen bir başka güzellik standartıysa siyah dişler. Dişleri siyah bir hale getirmeye 'ohaguro' deniyor. Bu bir Japon geleceği ve siyah dişler bir demir sıvısıyla dişlerin boyanmasıyla elde ediliyor. Şu anda bu gelenek çoğunlukla uygulanmasa da Japon tarihinde siyah dişlerin güzel kabul edildiği dönemler var. 'Ohaguro', eskiden çoğunlukla kadınların güzelliklerini ve evlenmeye hazır olduklarını göstermek için kullandıkları bir statü sembolüydü.

8. Burun bandajı - İran

8. Burun bandajı - İran
www.youtube.com

İran'da burun estetiği oldukça yaygın. Burun bandajı da ameliyattan sonra takılıyor ve kadınlar burun estetiği yaptıklarını belli etmek için bandajı takıyorlar. Bu bandaj, insanların estetik operasyonlar yaptırabilecek kadar varlıklı olduklarını gösteren bir sembol olarak görülüyor.

Bu güzellik standartlarından en garibi sizce hangisi? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın