Görüş Bildir
Haberler
Sistemden Çıkartıldı! Kadın Yolcuyu Darp Ettiği İddiasıyla Gözaltına Alınan Uber Şoförü Serbest

Sistemden Çıkartıldı! Kadın Yolcuyu Darp Ettiği İddiasıyla Gözaltına Alınan Uber Şoförü Serbest

Son zamanlarda taksicilerin saldırılarıyla gündeme gelen Uber bu sefer bir Uber sürücüsünün müşterisini darp ettiği iddiasıyla gündemde. İddiaya göre, İstinye’den Atatürk Havalimanı’na gitmek için Uber aracıyla seyahat eden Birgül E., sürücü tarafından darp edildi. Ücret nedeniyle araç içinde çıkan tartışma sonrasında Uber sürücüsü M.Ü. yolcusu Bilgül E.'yi darp ederek araçtan attı. Gözaltına alınan M.Ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ücret ve erken indirme nedeniyle yolcu ve sürücü arasında tartışma çıktı.

Ücret ve erken indirme nedeniyle yolcu ve sürücü arasında tartışma çıktı.

Fotoğraf: Hürriyet

Birgül E. ve kızı, İstinye’den Atatürk Havalimanı’na gelmek için Uber uygulamasından araç çağırdı. Araçla havalimanı girişine kadar gelen 2 yolcuyla sürücü arasında erken indirme ve fiyat tartışması yaşandı. İddialara göre, Birgül E. sürücü M.Ü. (24) tarafından darp edildi ve araçtan yol kenarına atıldı.

Birgül E.'nın kızı bir taksiciden yardım istedi.

Birgül E.'nın kızı bir taksiciden yardım istedi.

Araçtan zorla atılan ve kanlar içinde kalan Birgül E.'ye bir taksi şoförü yardım etti. Yaşananları muhabirlere anlatan havalimanı taksicisi Murat Tağu olayları şu ifadelerle aktardı: 

''Aracın önünde durduğumda bir kız gelip yardım istedi. Uber sürücüsü, VIP bir araçtı. Resimleri de hatta bende mevcuttu. Ben kızla ilgilenirken hanımefendiyi olduğu gibi araçtan bariyerlerin üzerine attı. Resim ve görüntüleri mevcut. İnsanlık dışı bir durum. Bir insanın yapabileceği bir şey değil. Ben denk geldim. İnsanlar güvenip itibar ediyorlar. Sürücüyü tarif edebilirim. Sürücü kaçtı. Hatta beni de araçla beraber bir şerit sürekledi. Az daha ben de kazaya maruz kalabilirdim.''

'Bütün sıkıntı fazla para istemekten dolayı'

'Bütün sıkıntı fazla para istemekten dolayı'

Olayın fazla para istemekten dolayı meydana geldiğini anlatan Tağu, Uber sürücüsünün ceza kesilme korkusuyla havaalanına girmek istemediği ve fazla para istediğini tartışmanın bu nedenle çıktığını söyledi.

Kendisine yardım eden taksici tarafından Dış Hatlar Gidiş Terminali'ne getirilen burnundan yaralı haldeki Birgül E. için sağlık ekipleri çağrıldı.

Birgül E. olay sonrası kızının uçağını kaçırmaması için Atatürk Havalimanı’na geldi. Önce ambulansa daha sonra da Atatürk Havalimanı’nda bulunan Port Clinic sağlık birimine götürülen E.’nin burada ilk tedavisi yapıldı. Konuşmak istemeyen Birgül E., bu sırada basın mensuplarının 'Uber sürücüsüyle tartıştınız?' sorusuna, başını sallayarak 'Evet' yanıtını verdi. E. daha sonra polis eşliğinde hastaneye sevk edildi. Uçağına polis eşliğinde giden E.’nin kızı da konuşmak istemedi.

Birgül E.'yi darp ettiği iddia edilen Uber sürücüsü M.Ü. gözaltına alındı.

Birgül E.'yi darp ettiği iddia edilen Uber sürücüsü M.Ü. gözaltına alındı.

Buradaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen M.Ü. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan bir başka Uber sürücüsü ise araçlarda katlama sistemi olduğunu ve yoğun saatlerde ücretin arttığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan bir başka Uber sürücüsü ise araçlarda katlama sistemi olduğunu ve yoğun saatlerde ücretin arttığını söyledi.

Birgül E.'nin uğradığı saldırıya ilişkin konuşan bir Uber sürücüsü ise “Uber araçlarda ‘katlama’ sistemi var. Örneğin söz konusu mesafe 150 lira tutuyor. Yoğun saatlerde aynı mesafenin ücreti artıyor. Bu mesafeyi sistem hesaplıyor' dedi. Ücretin 220 lira tuttuğunu, yolcunun hakaret ettiğini savunan Uber şoförü,  'Olaya karışan şoförü tanıyoruz. Şoför arkadaş yolcuyu indirmek istemiş. Sonra inmeyince galiba zorla indirmiş. Bir de darp ettiğini düşünüyoruz. Şoför arkadaşımız olaydan sonra gözaltına alındı. İfadesinde ‘Ben vurmadım, inerken düşmüş’ dedi. Bizim anladığımız bilgi kadını darp ettiği yönündedir. Bir kadının darp edilmesi kabul edilemez” dedi.

Uber ise yaptığı açıklamada yaşananları kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Uber ise yaptığı açıklamada yaşananları kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Uber, yaşanan olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada emniyet birimlerine yardımcı olduklarını ve sürücünün Uber sistemine erişimine engellendiğini aktardı:

''Bahsi geçen davranış Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız” denildi. Yapılan açıklama şöyle: 'Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir. Bahsi geçen davranışlar Uber Topluluk Kuralları'na aykırıdır. Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz. Uber'in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır. Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte ve konunun aydınlatılması için araştırmalarına destek olmak üzere yerel emniyet birimleriyle çalışmaktadır.''

İşte araç içinde yaşanan tartışma 👇

Kaynak: AA, DHA

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

buna inanan varsa gitsin kendini köprüden atsın net söylüyorum :D kadın başından beri olayı büyütmeye ve sürücüyü tahrik etmeye programlamış kendini,senaryoy... Devamını Gör

Aytek Muhtemel

taksicilerden gelen açıklama; abla sen de bokunu çıkarmışsın biz sana böyle mi dedik

Mr Logical

Taksiciler yöntem değiştirmiş. Ama diyelim ki doğru. Gerçekten tam da bu saçma senaryodaki gibi oldu. Uber ne demiş? "Sürücünün sisteme erişimi durduruldu" d... Devamını Gör