Görüş Bildir
Haberler
Sıra Sende: Roger Waters Kült Şarkının Haklarını Türkiye’deki Down Sendromlu Bireylere Verdi!

etiket Sıra Sende: Roger Waters Kült Şarkının Haklarını Türkiye’deki Down Sendromlu Bireylere Verdi!

Batuhan
23.04.2018 - 16:02 Son Güncelleme: 26.04.2018 - 22:01

İZEV’in (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) ‘Hayvanlar ve Biz’ projesine Roger Waters'dan büyük ve anlamlı bir destek geldi. Waters, 1979 yılında piyasaya çıkardıkları 'The Wall' albümündeki ‘Another Brick in The Wall’ isimli kült şarkısının haklarını ilk kez Türkiye’deki down sendromlu bireylere verdi.

İZEV'in (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) farklı bireylerin sesini sanatla duyurabilmek için hayata geçirdiği ‘Hayvanlar ve Biz'in ilk sergisi Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Şarkının hakları 1979 yılından bu yana ilk kez verildi

Şarkının hakları 1979 yılından bu yana ilk kez verildi

Projeyi dünyaya tanıtacak olan lansman şarkısı ise Roger Waters'ın desteğiyle ‘Another Brick in The Wall' oldu. Milyonların ezbere bildiği kült şarkının hakları 1979 yılından bu yana ilk kez Türkiye'deki down sendromlu bireylere verildi.

5 günde 91 kişi izledi, hedef 10 milyon

'Klipte duvar yıkıldı, o duvarın yıkılması gerekiyordu'

'Klipte duvar yıkıldı, o duvarın yıkılması gerekiyordu'

İZEV Vakfı Gönüllü Marka Danışmanı Hakan Kural, 'Klip önceki gün yayınlandı şu an 50 bin kişiye ulaştık. Hedefimiz bunun en kısa zamanda 10 milyon tıklamaya ulaşması. Neden 10 milyon çünkü tıklama artıkça çocuklara gelecek maddi destek de artacak' dedi.

30 farklı bireyin klip için bir araya geldiğini belirten Kural, 'Toplu olarak 'yaşam hakkı' ifade edişi olsun istedik. Down Sendromlu ya da mental gençlerimiz balyozlarla klipte duvar yıktı. O duvarın yıkılması gerekiyordu. Bu bir imge ama kafalarda da bu imgeyi oturtabildiğimizi düşünüyorum' diye konuştu.

'Yaşam Köyü kurmak istiyoruz'

'Yaşam Köyü kurmak istiyoruz'

İZEV Vakfı Genel Sekreteri Merve Kılıç ise asıl hedeflerinin bu proje devamında 'yaşam köyü' kurmak olduğunu söyledi. Kılıç, 'Bu uzun zamandır Türkiye'de düşünülen, üzerinde çalışılan bir proje. Farklı bireylerin aileleri bu dünyadan göçtüğü zaman, onların emanet edileceği kurumlar konusunda ciddi sıkıntılar var. Onların doğru desteklenecekleri kurum sayısı çok az. Maddi alt yapısı zayıf olan aileler için hemen hemen hiç yok diyebiliriz. Hedefimiz, bu proje ve devam serisindeki etkiyle birlikte destekçi kitlemizi ve farkındalığı büyütmek. Bu işin içine daha fazla insanın eklenmesini sağlamak ve bağımsız 'yaşam köyü' kurmak. Bu köyde her yaştan ve her engel grubundan bireylerin hem kısa süreli kalmasını, hem uzun süreli emanet edilebilecek yurt kısımlarını bulunmasını saplamak' dedi.

Sosyal medyadan da bu projeye destek mesajları geldi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
332
153
18
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayna Efendi

güzel haber, ama haberi okuyunca aklıma serdar ortaçın another brick in the wall şarkısını söyleyişi aklıma geldi kulaklarımdan gitmiyor

Pasif Kullanıcı

helal olsun roger waters'a ve hassasiyet gösteren sanatçılarımıza !

Pasif Kullanıcı

Güzel insanlarsınız ellam