Görüş Bildir
Haberler
Sıra Dışı Tarzıyla Büyüleyen Ünlü Dövme Sanatçısı Batuhan Öter’e Dövme Hakkında Merak Edilenleri Sorduk!

Sıra Dışı Tarzıyla Büyüleyen Ünlü Dövme Sanatçısı Batuhan Öter’e Dövme Hakkında Merak Edilenleri Sorduk!

Yaptığı sıra dışı tarzıyla nefes kesen yetenekli dövme sanatçısı Batuhan Öter'e dövmeler hakkında en çok merak edilenleri sorduk, o da hepsini cevapladı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dövme yaptırmak istiyorum, nelere dikkat etmeliyim?

Dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, öncelikle hangi dövme tarzını sevdiğinizi iyi bilmeniz gerekiyor. İyi bir araştırma yapıp hangi dövmeden sıkılıp hangi dövmeden sıkılmayacağınızı düşünmek önemli, yaptıracağınız dövme sizin benliğinizi taşımalı. Hangi dövme tarzı olursa olsun sanatçınızı çok iyi seçmeniz gerekir. İkili diyaloglarda çıkacak işin en iyi seviyede olması için enerji uyumunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız her tasarım ver her dövme kişiye özledir, bu yüzden sanatçınıza kendinizi ön görüşmede çok iyi aktarın.

Dövme yaptırmak acıtıyor mu?

En çok merak edilen sorulardan birisi acı! Her geçen gün gelişen teknolojiden biz de payımızı aldık, kullanılan ekipmanlar oldukça gelişti ve acıyı minimuma indirecek makineler ile uygulamayı yapıyoruz. Tabii ki hiç acısı yok diyemem, insanın acı eşeğine bağlı olarak acı hissi değişebiliyor ancak geçmişten gelen ön yargılarımızı silmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Vücut acı şemasını örneklemem gerekirse ; kaburga, kafatası, ayak, avuç içi, gibi derilerin daha ince ve sinir uçlarının daha yoğun olduğu için acı hissi diğer bölgelere göre daha fazla olabilir.

Dövme bakımı nasıl olmalı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dövme bakımı, yapılan dövme tarzına veya uygulama yapan sanatçıya göre değişkenlik gösterebilir, ben şunları öneriyorum;

Dövme uygulaması bittikten hemen sonra bakım süreci başlar ve 3-4 hafta bakım devam eder. Dövme sanatçısı dövme bitiminde, dövmenin üzerini medikal bir bantla kapatır ve 3-4 gün boyunca kalır. 3 günün ardından medikal bant esnetilerek çıkarılıp antibakteriyel sabun ile güzelce yıkanır. Dövme sanatçısının önerdiği bakım kremini 3 hafta boyunca cildiniz kurudukça sürekli nemlendirmeniz gerekmektedir. Dövme bakımında en önemli unsurlarından birisi ise kabukları kaldırıp kaşımamanız, dövme bakım süresince krem sürüp dövmenizi iyileştirmeniz gerekiyor. Bu süre zarfında dövmenizi denize, havuza ve güneş ışınlarına maruz bırakmamalısınız, yaklaşık bir hafta boyunca da spor yapmamalısınız.

Dövmemizin yıllarca aynı kalmasını istiyorsak ne yapmalıyız?

Dövmenizi yaptırdınız, bakım sürecini bitirdiniz ancak işiniz daha bitmedi! Dövmenizin ömür boyu canlı kalmasını istiyorsanız, en büyük düşmanınız güneşten korumanız gerekecek. Güneş ışınları dövme boyasının pigmentlerini erittiği için dövmenizde zamanla solmalar olacaktır. Bunun önüne geçebilmemiz için en az 50 faktör olmak üzere medikal bir güneş koruyucu kullanmamız gerekecek. Aksi taktirde üzgünüm...

Batuhan Öter'e ulaşmak isteyenler için gerekli linkleri aşağıya bırakıyoruz:

Batuhan Öter'e ulaşmak isteyenler için gerekli linkleri aşağıya bırakıyoruz:

Instagram: @batuhanoter

Website: batuhanoter.net

E-mail: batuhanoter1@gmail.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Senol

Yani hemen hemen her dövmesi olanın bildiği ve uygaladigi bir şeyler söylemek bunu haber yapmaz.lutfen Onedio editörleri biraz daha dikkatli olsak.