Görüş Bildir
Haberler
Şiddetli Çatışmalar Sıfır Noktasında

Şiddetli Çatışmalar Sıfır Noktasında

adem kara
26.09.2014 - 11:29 Son Güncelleme: 26.09.2014 - 16:28

Türkiye'nin sınır köylerinden çıplak gözle görülen Suriye'deki çatışmalarda, YPG ile çatışan IŞİD, Türk tarafında toplananlara ateş açtı. Askeri araçlara da mermiler isabet etti.

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG arasındaki çatışmalar Kobani'nin sınır köylerinde yoğun şekilde devam ediyor. 

Al Jazeera Diyarbakır muhabiri Mahmut Bozarslan'ın haberine göre Türkiye sınırından çıplak gözle görünen çatışmalar, sıfır noktasına kadar varmış durumda. Suruç'un sınır köylerinden Karaca'nın hemen karşısında karşısındaki Zorava tepesi IŞİD'in eline geçti. 

IŞİD üyeleri, Türkiye tarafında toplanan gruba da ateş açtı. Sınırda bekleyen askeri araçlara da mermiler isabet etti. Arazide bir IŞİD'linin cesedi var.

Türkiye sınırında silah sesleri yükseliyor

Sınır yakınında toplananlar çatışmaları izliyor

Suruç’un köylerinden Karaca ile Suriye sınırı arasındaki mesafe metrelerle ölçülebiliyor. Sınırın hemen karşısında ise Suriye’nin bu bölgedeki son Kürt köyü Sıftek var. Bu köy aynı zamanda IŞİD ile YPG’nin kontrol ettiği bölgeler arasındaki sınır. Köylüler, sınıra yakın bölgede toplanıp çatışmaları izliyor.

Marş eşliğinde çatışmaları izliyorlar

Çatışma izlemek için gelenler arasında, karşı köylerdeki evlerini terk ederek kaçanlar da var. Asiye Mustafa adında bir kadın, sınırın karşı tarafından silah sesleri duyulurken gözyaşlarıyla uzaklardaki köyü gösteriyor.

'Bizim köyümüz orasıydı. Daha geçen hafta da oradaydık. Şimdi IŞİD’in eline geçti.'

Köylüler ellerinde dürbünlerle, atışların yapıldığı noktaları izliyor. Film izler gibi çatışmayı seyredenler, YPG’liler ateş açtıkça alkışlıyor. Ses sistemi monte edilen bir araçtan da Kürtçe marşlar çalınıyor.

Çatışmaları izleyen Anwar Muhammed, telefonla Suriye’deki yakınlarından bilgi alıyor. Kobani çevresindeki bölgelerde bulunan yakınlarının verdiği bilgilere göre, Amerikan uçakları üç noktada IŞİD’e saldırmış.

“Akrabalarımın verdiği bilgiye göre, dün Amerikan uçakları Tıl Hazal, Rowi ve Serrin köylerinde IŞİD’İ vurmuş. Serrin köyünde IŞİD’in buğday silosu var. Orayı da vurmuşlar.”

Muhammed’in yakınlarının sözünü ettiği Tıl Hazal ve Rowi köyleri Kobani’ye 10, Serrin ise 35 km uzaklıkta bulunuyor.

Çatışmalar sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri sınır hattına tank ve zırhlı araçlar yerleştirmeyi sürdürüyor. Tankların namluları Suriye’ye çevrilmiş durumda.

YPG IŞİD'le üç cephede çatışıyor

Al Jazeera'nin ulaştığı PYD kaynakları, YPG’nin Kobani’de üç noktada IŞİD ile çatıştığını söyledi.

Çatışmalar kentin güney kesimlerinde yoğunlaştı.

Kobani’nin 5 kilometre yakınlarına kadar gelen IŞİD üyeleri, uçak saldırılarının ardından geri çekilmek zorunda kaldı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Abdurrahim Aydın/Al Jazeera Türk

Fotoğraf: Abdurrahim Aydın/Al Jazeera Türk

Fotoğraf: Abdurrahim Aydın/Al Jazeera Türk

Fotoğraf: DHA

Suriye sınırında BBC kameralarına yansıyanlar | BBC TÜRKÇE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0