Görüş Bildir
Haberler
TV
Sinema ve TV Dünyasının En Baba 10 Karakteri

Sinema ve TV Dünyasının En Baba 10 Karakteri

Çiçek Sepeti
23.05.2014 - 11:39 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 19:32

Babalar Günü yaklaşırken televizyon ve sinema dünyasının ‘en baba’ 10 karakterini sizler için derleyelim dedik. Bu babalar arasında kimler mi var? Son zamanların en çok konuşulan TV dizisi Game of Thrones’un en baba karakteri Tywin Lannister, gelmiş geçmiş en baba karakter Don Vito Corleone, aykırı babalar Frank Gallagher , Homer Simpson, Peter Griffin ve diğerleri...

İşte televizyon ve sinema dünyasının en baba 10 karakteri…

Don Vito Corleone

Sinema dünyasının en kült filmleri arasında adı her zaman ilk sıralara yazılan Godfather’ın filminde yer alan İtalyan mafya babası Vito Corleone için sinema tarihinin babası desek yanlış olmaz. Marlon Brando tarafından canlandırılan karakter sabırlı, yardımsever ailesine bağlı ve red edilmeyen teklifleriyle biliniyor. Seride Vito Corleone’nin gençliği ise Robert De Niro tarafından canlandırıldı.

Tywin Lannister

Game of Thrones dizisinde Lannister Hanedanlığının başında bulunan Tywin Lannister, en karizmatik babalar arasında üst sıralarda yer alacak bir karakter. Kral olmayı hiçbir zaman tercih etmese de, yedi krallık her zaman Tywin Lannister tarafından yönetilir. Dizide şimdiye kadar pek anlatılmamış olsa da kitabı okuyanlar iyi bildiği üzere zayıf bir karakter olarak bilinen babası tarafında itibarı yerlerde sürünen Lannister Hanedanlığını en dipten tepeye kadar taşımıştır. Tywin Lannister  pek sevilmeyebilir fakat saygı duyulması gerekir.

Homer Simpson

Karizmatik babalardan aykırı babalara doğru bir geçiş yapalım. The Simpsons dizisinde Simpson ailesinin evinin direği olan Homer Simpson komik, temiz ve saf bir aile babası. Bazen aptallık konusunda sınır tanımıyor olsa da biz onu iyi kalpli bir aile babası olduğunun farkındayız. Kendisinin Türk geni taşıdığından şüphelenmiyor değiliz :)

Peter Griffin

Peter Griffin, Homer Simpson kadar eski olmasa da  Family Guy dizisi ile hayatımıza girmiş bir karakter. Hayatı herkesten farklı bir bakış açısı ile  yaşar. Homer Simpson gibi aptallıkta sınır tanımasa da komik ve temiz kalpli bir aile babasıdır.

Frank Gallagher

Aykırı babalar arasında bir sıralama yapsak bu listenin ilk sırasında kesinlikte Frank Gallagher yer alır. Shameless dizisinde yer alan bir karakter olan Frank, alkolik, tembel ve sorumsuzluğun kitabını yazmıştır. 6 çocuğu olmasına rağmen hiçbiriyle ilgilenmek gibi bir derdi yoktur. Ayık gezdiği gün sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Her şeyine rağmen sevilen bir karakterdir.

Walter White

Gelmiş geçmiş en iyi TV dizileri arasında yerini alan Breaking Dad dizisinin baş karakteri Walter White kendi halinde bir kimya öğretmeni ve iyi bir aile babasıdır. Bir gün ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir ve her şeyin bambaşka olacağı bir maceraya doğru yer alır. Ailesi için yapamayacağı hiçbir şey yoktur.

Darth Vader

Star Wars serisinin karizmatik ve kötü karakteri Darth Vader her ne kadar kötülüğün kitabını yazmış olsa da bir aile babasıdır. Sadece sevgisini pek belli etmez :) Taş kalpli olarak bilinse de serinin sonunda baba yüreği ağır basmıştır.

Ted Mosby

9 sezon süren ve büyük bir hayran kitlesi bulunan How I Met Your Mother dizisi Ted Mosby’in hayatının aşkıyla nasıl tanıştığını çocuklarına anlatmasını konu alıyor. Finali izleyene kadar biz de öyle olduğunu sanmıştık. Konunun özüne dönecek olursa Ted Mosby, tanışma hikayesini çocuklarına biraz uzun bir sürede anlatmış olsa da iyi bir aile babasıdır.

Şirin Baba

O aslında sadece Şirinlerin değil hepimizin babası. Kırmızı şapkası ve ak sakalı ile çocukluğumuz en baba kahramanıdır Şirin Baba. Kendisi başarılı bir yöneticidir. Şirinler köyünde kurduğu komün sistem ile mutlu bir şekilde yaşayıp giderler. Yaşı ise hiçbir zaman bilinmez.

Fred Çakmaktaş

Taş Devri’nin sevimli karakteri Fred Çakmaktaş iyi bir aile babasıdır. Çok uzun zaman sonra çocuk sahibi olmuştur. Biraz bencil bir karakterdir. Taş fırın erkeği tanımlamasının tam olarak karşılığı diyebiliriz.

Bonus: Fikret Aksu (Fiko)

Bonus: Fikret Aksu (Fiko)

Süper Baba dizisinde Şevket Altuğ tarafından canlandırılan Fiko, 3 çocuklu boşanmış bir aile babasıdır. Süper Baba’nın Türk televizyon tarihinin en çok sevilen ve takip edilen dizilerinden biri olmasının başlıca sebeplerinden biridir. 90’larda çocuk olan herkesin en çok sevdiği baba karakteri kim diye sorsak alacağımız cevap kesinlikle Fiko olur.

Acılı Bonus: Tadımız Kaçmasın Ali Rıza Bey

Acılı Bonus: Tadımız Kaçmasın Ali Rıza Bey

Televizyon dünyasının babalarından bahsederken Ali Rıza Bey'i es geçmek olmaz. Yaprak Dökümü'nün çilekeş babası Ali Rıza Bey, TV dizisinde Halil Ergün tarafından canlandırıldı. Çocuklarının bitmek bilmeyen dertleri Ali Rıza Bey'e huzurlu bir hayat yaşatamadı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Hancock

Rick Grimes???

ouz

tyler durden...Sweeney Todd...

Gizem Arın

Michael Corleone!!!