Görüş Bildir
Haberler
Simo Hayha Nam-ı Değer ''Beyaz Ölüm''

Simo Hayha Nam-ı Değer ''Beyaz Ölüm''

Kadir Demir
27.07.2018 - 01:06

Gelmiş geçmiş en başarılı keskin nişancı olan Finlandiyalı Hayha,  Rusya'nın Finlandiya'yı işgali sırasında Fin ordusunda görev yapmıştır. Hayha, -20 derece ila -40 derece arasında değişen kutup soğuklarında bembeyaz kamuflajı içinde bulduğu her uygun atış noktasından Rus askerlerine cehennemi yaşatmıştır.

Kaynak: https://www.instagram.com/worldwartr
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazen ölmüş bir ağacın oyuğunun içine giren, bazen karın içinde kendine siper kazan Hayha, 100 günde  karşısına gönderilen keskin nişancılar da dahil olmak üzere toplamda 700 Rus askerini öldürmüştür.

Ağzından çıkan buhar dolayısıyla yeri tespit edilemesin diye çoğu zaman ağzına kar alıp öyle hedef bekleyen, görülmesine sebep olur diye asla optik dürbün kullanmayıp silahın orijinal nişangahını kullanan Hayha'ya Ruslar tarafından 'Beyaz Ölüm' lakabı takılmıştır.

Savaşa girmeden önce Häyhä, bir çiftçi ve avcıydı. 20 yaşına gelince Fin milis kuvvetlerine katıldı ve Viipuri ilindeki atıcılık sporlarında keskin nişancılık yeteneğiyle birçok başarı elde etti. Çiftlikteki evini atıcılık kupaları ile doldurdu.

Hayha bir Rus asker tarafından çenesinden patlayıcı mermiyle vurulur. Öldüğüne dair söylentiler yayılsa da, Hayha tedavi olur ve tam savaşın bittiği gün taburcu olur. Yüzü oldukça disfigüre olmuştur,

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra başarılı bir geyik avcısı ve köpek yetiştiricisi oldu ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Urho Kekkonen ile avlandı. 1998 yılında nasıl böyle iyi bir atıcı olduğu sorulduğunda 'Sadece pratik yaparak.' cevabını vermiştir.Bir diğer soruda ise öldürdüğü kişilerin için pişman olup olmadığı sorulmuştur. Cevap olarak ise ' Ben sadece görevimi yerine getirdim ve bana yapmam için söylenenleri.' Simo Häyhä, güneydoğu Finlandiya'da, Ruokolahti'de, Rus sınırına yakın bulunan küçük bir köyde ömrünün son yıllarını geçirmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayha 2 Nisan 2002 yılında 96 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: https://www.instagram.com/worldwartr
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın