Görüş Bildir
Haberler
Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Onedio Medya
05.10.2015 - 18:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde 2 Ekim günü başlayan sokağa çıkma yasağını 5 Ekim saat 17.30’dan itibaren sonlandırdı.

Valilikten yapılan açıklamada, 30 Ağustos’ta yol kenarına bırakılmış patlayıcı nedeniyle 12 yaşında bir çocuğun hayatını kaybetmesi, 13 Eylül’de sokaklara kazılan hendeklere müdahale eden ekiplere açılan ateşte bir polisin şehit edilmesi, 23 Eylül’de bir uzman çavuşun ve 1 Ekim’de bir astsubay ile bir uzman çavuşun evleri önünde şehit edilmeleri hatırlatıldı.

İlçenin Konak, Mescit ve Tekel mahallelerine bağlı sokakların beton bariyerler ve hendeklerle kapatılmasının hayatı güçleştirdiğine dikkat çeken Valilik, 2 Ekim Cuma günü açıklanan sokağa çıkma yasağının ardından operasyonlara başlandığını belirtti.

Operasyonlarda bir PKK’lının ölü 2’sinin de yaralı ele geçirildiğini söyleyen açıklamada, 21 örgüt üyesinin de etkisiz hale getirildiği bilgisi yer aldı. Yollardaki 40 barikatın açıldığını belirten Valilik, cadde ve sokakların tamamen temizlendiğini duyurdu. Ayrıca operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve araç-gerecin de ele geçirildiği açıklandı.

Yasak süresince valiliğin ekmek dağıttığını ifade eden yetkililer, gösterilen duyarlılık ve destek nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0