Görüş Bildir
Haberler
Şikâyet Yağmıştı: Köpeğe Tecavüz Eden Şahsa Ev Hapsi Cezası

etiket Şikâyet Yağmıştı: Köpeğe Tecavüz Eden Şahsa Ev Hapsi Cezası

Emre Ordu
30.01.2018 - 19:07 Son Güncelleme: 31.01.2018 - 18:48

Gebze'de bir köpeğe tecavüz ederken yakalanan ve şikayetlerin ardından hakkında soruşturma başlatılan 82 yaşındaki N.C. dün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadesinde 'nefsime yenik düştüm' diyen N. C. için çıkarıldığı mahkemece, kamu davası açılana kadar ev hapsi kararı verildi. Ayrıca N.C. psikolojik olarak takibinin yapılması için ise haftada bir kez hastaneye giderek kontrolden geçirilecek. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yaşlı adam boş bir arazide köpeğe tecavüz ederken, çevredekilerin durumu fark etmesiyle suç üstü yakalandı.

"Yaptım bir cahillik, polise ihbar etmeyin"

"Yaptım bir cahillik, polise ihbar etmeyin"

Görüntülerde, adamın köpeği kemerle bağladığı ve yakalanınca kemeri çözdüğü görülüyor. Şahıs, 'Yaptım bir cahillik, polise ihbar etmeyin' diyerek kendisini savunurken, görüntüleri çeken kişi sinirlerine hakim olamayarak yumruk atıyor.

Şikayet yağdı: "Gerekli cezayı almasını istiyoruz"

Şikayet yağdı: "Gerekli cezayı almasını istiyoruz"

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu’nun sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Sosyal medyada gezmekte olan görüntülerde şahsın hayvana tecavüz ettiği, suç üstü yakalandığı, zavallı hayvana bilerek acı ve ızdırap verdiği, yaşam hakkına kast ettiği açıkça görülmektedir. Bu şahsın tespit edilerek gerekli cezayı alması için verilen şikayet dilekçesini verilen adreslere göndermeliyiz' denildi.

Görüntüleri izleyen hayvanseverler, olaya sosyal medyadan tepki gösterdi. Hayvanseverler; Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği olmak üzere ilgili kurumlara e-posta yoluyla şikayette bulundu. Hayvanseverler, görüntülerdeki kişinin tespit edilerek, cezalandırılmasını talep etti.

Gözaltına alındı

Gözaltına alındı

Bu şikayetlerin ardından başlatılan soruşturma neticesinde olayın Gebze ilçesindeki Eskihisar mahallesinde gerçekleştiği anlaşıldı. Soruşturma kapsamında 82 yaşındaki N.C. gözaltına alındı. N.C. ifadesi alınmak üzere Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kamu davası açılacak

Kamu davası açılacak

Emniyetteki ifadesinde, 'Nefsime yenik düştüm. Köpeği yatırdım ama yapamadım' diyen N.C. için kimsenin emniyete gelerek soruşturmayla ilgili bilgi almadığı belirtildi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. N.C. hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasını gerektiren Türk Ceza Kanununun 225/1 maddesi gereğince soruşturma başlatıldığı belirtilerek, 'Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımızca sevk edildiği Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince talebimiz doğrultusunda ev hapsi kararı aldırılmış, bununla birlikte hastanede psikolojik tedavi ve muayene olmak şartı getirilmiştir. Ayrıca şüpheli hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14/j maddesinde belirtilen eyleminden dolayı gerekli idari müeyyidenin uygulanması yoluna gidilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma en kısa zamanda tamamlanarak şüpheli hakkında atılı suçtan dolayı Gebze Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılacaktır' denildi.

Olayla ilgili sosyal medyada çok sayıda tepki mesajı atılmıştı..

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Erdogan

otobüste falan görsem yaşına hürmet eder yer veririm, sakalını siktiğim cibiliyetsizi! köpeğin rızası var diye cezada indirim alır birde...

Çağdaş Türk

Bu kireçlenmiş kemiklerini s.ktiğim,sokakta sarılan ya da öpüşen çiftleri görse ahlaksız terbiyesizler der söver.Tam böyle bunlar,eksiği yok fazlası var hatt... Devamını Gör

Bahadır Özçelik

belediyelerin kısırlaştırması gerekenler orospu çocukları belli oluyor.