Görüş Bildir
Haberler
Şifa Duası: Şifa Duasının Okunuşu,Şifa Duasının Anlamı Nedir? Hastalıktan Kurtulmak İçin Okunacak Şifa Duaları

Şifa Duası: Şifa Duasının Okunuşu,Şifa Duasının Anlamı Nedir? Hastalıktan Kurtulmak İçin Okunacak Şifa Duaları

İslam dininde sağlık bulmak için duaların etkili olduğuna inanılmaktadır. Hastanede tedavi olurken ya da olduktan sonra şifa bulmak için Kur’an-ı Kerim’de yer alan şifa duası ve hastalıktan kurtulma ayetleri ile Allah’a dua edilir. Kur’an-ı Kerim’de hastaya okunabilecek pek çok şifa duası bulunmaktadır. Peygamber Efendimizin okuduğu şifa duası hadis kaynaklarında önemli bir yere sahiptir. Hastalar için, hastalıktan kurtulma için okunacak en etkili, kuvvetli ve çok tesirli şifa duaları ile ayetleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşanabilecek sağlık problemleri, hem kişiyi hem de sevdiklerini olumsuz etkiler. Bu olumsuz durumlardan bir an önce kurtulmak ve sağlığa kavuşabilmek için şifa duası okunur. Kur'an'da  hastalıktan korunma, hastalıktan kurtulma ve hastalığa iyi gelen şifa duaları ile ayetleri bulunmaktadır. Peygamber Efendimizin okuduğu şifa duası da önemli bir yere sahiptir. Hz. Muhammed'in okuduğu şifa duası, hadis kaynaklarında önemli bir yer tutar.

En Etkili Şifa Duaları

En Etkili Şifa Duaları

Hz. Âişe'den şöyle rivayet edilmiştir: 'Hz. Peygamber, hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi:

Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame

Şifa Duasının Anlamı

Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Bismillahi turbetu ardina ve rîkatu ba'dina yüşfe sakimuna bi-izni rabbina.

Meali

Allah'ın adıyla duâya başlarım. Bizim yerimizin toprağı ve birimizin tükürüğü vesilesiyle Allah'ın izniyle hastamız şifâ bulur' (Buhârî, Tıbb, 38; Müslim, Selâm, 54; Ebû Dâvud, Tıbb, 19)

Euzu bi izettillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu.

Anlamı

'Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım! de. Biiznillahi Teâlâ şifâ bulursun.' (İbn Hanbel, IV, 217)

Hz. Peygamber, bir rahatsızlığı olduğunda  Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı:

Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.

Meali

Allah’ın ismiyle. Ey Rabbim! Beni kendi devân ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalardan uzak tut.»” (Heysemî, X, 180)

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?