Görüş Bildir
Haberler
Seyahat Etmeyi Sevenler ve Alternatif Yaşam Biçimlerine İlgi Duyanlar İçin Karavanda Yaşamın Tüm Püf Noktaları

Seyahat Etmeyi Sevenler ve Alternatif Yaşam Biçimlerine İlgi Duyanlar İçin Karavanda Yaşamın Tüm Püf Noktaları

nazlı kale
02.04.2023 - 09:18

Son zamanlarda giderek artan yüksek kira bedelleri ve bitmek bilmeyen konut kredileri insanları taşınabilir ev karavan hayatına yönlendirdi. Bir evin masrafları ile kıyaslanınca çok daha düşük maliyetli olan karavan hayatı, doğru planlama, kaliteli karavan malzemeleri temini ve kapsamlı bir hazırlık yapıldığı takdirde yıl boyu konforlu bir yaşam olanağı ve avantaj sunabiliyor. Binalardan, yüksek kiralardan ve şehir hayatından sıkıldıysanız, karavan hayatının avantajlarını ve zorluklarını merak ediyorsanız ve sizde de bir karavan satın alıp, karavan hayatı yaşamak istiyorsanız her şeyi bu içeriğimizde bulacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürekli yeni yerler keşfetmek, yeni insanlar tanımak, sabit bir yere takılıp kalmamak ve kendinizi doğaya bırakmak istiyorsanız, karavan hayatı tam size göre.

Sürekli yeni yerler keşfetmek, yeni insanlar tanımak, sabit bir yere takılıp kalmamak ve kendinizi doğaya bırakmak istiyorsanız, karavan hayatı tam size göre.

Karavan hayatı her insanın tüm hayatı boyunca orada yaşayabileceği bir alan değildir. Karavan hayatında planlı olmak ve davranmak ilk etmendir. Çünkü istediğiniz her an markete veya işlerinizi halletmek için gitmeniz gereken yerlere gitmek kolay olmayabilir. Şehirden uzakta olmak bu yüzden biraz zordur ve seyahat planınızı önceden yapmalısınız. Gideceğiniz yerin iklim koşullarına ve hava şartlarını göz önünde bulundurmayı ihmal etmemelisiniz. Günümüzde internet artık hayatımızın her yerinde var. Karavana özel internet sistemi kurulmalı ya da wifi noktalarını iyi bilmek gerekmektedir. Karavanda yaşamın avantajlarını ve zorluklarını bilmeniz gerekir.

Karavanın en büyük avantajı hareket edebilme özelliği olmasıdır.

Karavanın en büyük avantajı hareket edebilme özelliği olmasıdır.

Hayatı özgürce yaşama imkanı sunan karavan, dilediğiniz yerde konaklamanızı ve yeni yerler keşfetmenizi sağlar. Peki karavanın diğer avantajları nelerdir bir bakalım...

  • Karavan ekonomik olarak bir çok avantaj sunmaktadır. Ortalama bir hesap çıkardığınızda karavan hayatı yaşamanın normal hayat koşullarından çok daha uyguna geldiğini görebilirsiniz.

  • Normal bir evde yaşayarak kira ya da konut kredisi vermek ve fatura ödemek birçoğu insanın yapmayı sevmediği ve zorlayan şeylerdir. 

  • Karavanın da belli başlı ödemeleri olduğu unutulmamalıdır. Bu ödemeler karavanın park edilen alanlarının kiraları, sigorta bedeli ve internet bedeli gibi ödemelerdir.

  • Karavanda yaşam, hayatınızın her anında maceracı ve özgürlük ruhunuzu besler. 

  • Zorluklarla baş etme ve yeni insanlarla tanışmak kişinin gelişimini olumlu yönde etkiler. Yeni insanlar ve yeni yerler keşfedebilirsiniz. Hayat tecrübelerinizi derinleştirebilirsiniz.

Karavanda yaşamanın pek çok açıdan güzellikleri olduğu gibi bir o kadar da zorlukları vardır.

Karavanda yaşamanın pek çok açıdan güzellikleri olduğu gibi bir o kadar da zorlukları vardır.
  • Bu zorluklardan ilki alandır. Karavan hayatında kısıtlı ve dar bir alanda yaşamak zorunda kalınabilir.

  • Yolculuk sırasında  yolların bozukluğundan kaynaklı eşyalar kırılabilir.

  • Yakınınızda bir tamirci yoksa ya da çok az kişinin gittiği yerlere seyahat etmekten keyif alıyorsanız yolda karşılaşacağınız mekanik sorunları kendiniz çözmeniz gerekecektir.

  • Evde yalnız kalabileceğiniz bir oda, yemeğinizi yaptığınız ayrı bir alan ve oturup televizyon izlediğiniz bir koltuk, uyuduğunuz ayrı bir yatak karavanda yaşamaktan uzak deneyimlerdir. Karavanınızda bu yaşam alanlarının hepsi aynı yerdedir.

  • Karavanda izolasyon eksikliğinden kaynaklı olarak soğuk havalarda karavan içerisi ısıtılamayabilir. Karavanların çoğu 220 volt elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Bazı elektronik cihazlar elektriği çok fazla harcadığı için bunları karavanda kullanmazsınız örnek olarak saç kurutma makinesi gibi.

  • Tasarruflu su kullanımı karavan için oldukça önemlidir. Karavanda su ihtiyacını karşılaması için su deposu bulunur. Su kullanımında oldukça dikkatli olunması gerekir. Çünkü su deposu belli bir seviyeye kadar su alabilir.

  • Böcek ve sivrisinekleri uzaklaştırmak için böcek ilacı taşınması gereklidir. Doğal ortamda yaşanmaya başlandığı için bu böceklerle karşılaşma ihtimali artmaktadır.

Karavan nereye park edilir?

Karavan nereye park edilir?

Karavan istenilen her yere park edilememektedir. Bu sistem birçok ülkede bu şekilde ilerlemektedir. Karavanları park etmek için özel karavan park alanları vardır. Belirli bir kiralama bütçesi ayırarak karavanı sadece size özel bir alana park edebilir ve bu alanların sunduğu elektrik, internet, WC gibi avantajlardan da faydalanabilirsiniz. Bu alanlara kaç günde ulaşılacağını önceden hesaplamanız gerekmektedir.

Karavan yolculuğu yapmadan önce bilmeniz gereken önemli noktalar var!

Karavan yolculuğu yapmadan önce bilmeniz gereken önemli noktalar var!

Eğer Karavan hayatında yaşamaya karar verdiyseniz en önemli şey doğru karavan seçimidir. Yolculuğun kaç kişi ve nereye yapılacağı planlanmalıdır.  Karavan hayatında eşyaların yeri çok önemlidir. Sağlam ve ihtiyacınıza yönelik eşyaları seçmelisiniz ve yolculuk esnasında zarar görmemesi için her şey monte etmelisiniz. Elektrik ve su da oldukça önemlidir. Elektrik için bir akü ve su içinde bir su deposunu ihtiyacınıza göre seçilmelisiniz. Gerçekleşebilecek kazalara hazırlıklı olmalısınız ve karavan içerisinde mutlaka ilkyardım malzemeleri bulundurmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karavan yolculuğunda mutlaka olması gereken eşyalar nelerdir?

Karavan yolculuğunda mutlaka olması gereken eşyalar nelerdir?

Karavan yolculukları, son derece eğlenceli ve sürprizlerle dolu seyahatlerdir. 

  • Karavanda kısıtlı bir alan olacağından dolayı az eşya bulundurmak daha rahat bir yaşam alanı sağlamaktadır. 

  • Karavanla yolculuğa çıkmadan önce valiz valiz eşya hazırlamak yerine sadece işinize yarayacak olanları almanız en idealidir. Alınması gerekenler sıralamasında mutfak eşyalarının hesabını çok iyi yapmak önemlidir. 

  • Karavan mutfağında bambu tabak, çelik bardak, silikon saklama kabı kullanmanız size avantaj sağlayacaktır.

  • Karavanla seyahat ederken motorlu bir aletle seyahat ettiğiniz için çeşitli yol güvenliği ekipmanlarını da yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

  • Yanınıza şampuan, sabun, hava durumuna göre güneş kremi, deodorant ve bunlara benzer kişisel temizlik ürünlerini almayı unutmamalısınız.

  • Bir aydınlatma sistemini yanınıza almanız çok önemlidir. Özellikle karavanın önünde otururken kullanabileceğiniz bir askılı aydınlatma işinizi fazlasıyla görecektir.

  • Yaşam alanında mutlaka bulunan masa ve sandalyenin katlanabilir olması kullanıcıya geniş bir alan bırakmaktadır.

Karavan satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Karavan satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Karavan satın almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak, aceleci davranmamak önemlidir. Bu sektörün öncülerinden tavsiyeler alabilirsiniz. Kaç kişinin karavan hayatında olacağını planlamalı ve sayıya göre koltuk ve karavan büyüklüğü seçilmelidir. Karavan alımında en önemli ikinci şey ruhsattır. Koltuk sayısı ruhsat ile uyumlu olmalıdır. Uyumlu olmaz ise sorun yaşanabilir. Her karavanda tuvalet ve banyo bulunmayabilir. İhtiyaca yönelik karavana bunlarda eklenebilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın