Görüş Bildir
Haberler
İşi Gücü Bırakıp Seyahat Etmek İstemenize Sebep Olacak 10 Dünya Harikası

İşi Gücü Bırakıp Seyahat Etmek İstemenize Sebep Olacak 10 Dünya Harikası

Dolores Haze
28.12.2015 - 17:53

Ne kadar güzel bir gezegene sahip olduğumuzu size bir kez daha hatırlatacak ve içinizi seyahat etme arzusuyla dolduracak az bilinen 10 dünya harikası...

Kaynak: http://imgur.com/gallery/m7QXE
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Roraima Dağı, Venezuela

1. Roraima Dağı, Venezuela

Roraima Dağı, Venezuela'daki 30.000 metrekarelik Canaima Ulusal Parkı'nın güney köşesinde yer alan Guiana Shield'in üzerinde yükselmektedir. Burada yer alan ve bir masanın üzerinde duruyormuş izlenimi veren dağlar, yeryüzündeki en eski oluşumlardan biri olarak görülmekte. (2 milyar önce Kambriyen öncesi dönemde oluştukları tahmin ediliyor.) Roraima Dağı'nın yayıldığı alan, Venezuela, Brezilya ve Guyana sınır noktalarını kapsıyor.

2. Donmuş Baykal Gölü, Siberya, Rusya

2. Donmuş Baykal Gölü, Siberya, Rusya

Dünyanın en eski ve en derin gölü olan Baykal Gölü, aynı zamanda en büyük hacme sahip olan tatlı su gölü olarak biliniyor. Bunun yanı sıra uzmanlar, en berrak göllerden biri olan Baykal'ın yaklaşık 25 milyon yaşında (ya da daha yaşlı) olduğunu söylüyor. Ortalama derinliği 744.4 metre olan Baykal Gölü, dünyadaki en büyük 7. göl.

3. Alev çiçekleri, Japonya

3. Alev çiçekleri, Japonya

Alev çiçeği, ya da 'shibazakura', yere yakın yerlerde büyüyen ve kırmızımsı mor, pembe ve beyaz renkleri bulunan bir çiçektir. Çiçeğin açma mevsimi Nisan sonlarından Mayıs ortalarına kadardır ve daha ünlü olan kiraz ve şeftali çiçeği mevsiminden sonra gelir. Bu mevsimin keyfini sürmenin en yaygın yollarından biri ise bir alev çiçeği festivallerine veya parklarına gitmek ve çiçeğin renklerine göre düzenlenmesiyle yapılmış çeşitli tasarımları görmek. Saitama Vilayet'inde yer alan Chichibu şehrinin yakınlarındaki Hitsujiyama Parkı, her yıl bu çiçeğin açmasıyla muhteşem görüntülere ev sahipliği yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Skogafoss Şelalesi, İzlanda

4. Skogafoss Şelalesi, İzlanda

İzlanda'nın en güzel şelalesi olarak görülen Skogafoss 60 metre yüksekliğinde. Skofagoss'un yükseğinde kalan dağ yamaçlarından en az 20 şelale daha dökülüyor.

5. Kalavantin Durg, Hindistan

5. Kalavantin Durg, Hindistan

Maharaştra eyaletindeki Matheran ve Panvel arasında yer alan kale, 701 metre yükseklikte yer alıyor. Kaleye giden merdivenler, kayalığın içine oyulmuş.

6. Angkor Vat, Kamboçya

6. Angkor Vat, Kamboçya

Angkor Vat, 12. yüzyılın ilk yarısında inşa edilmiş. (M.Ö. 113-115) Kral Suryavarman tarafından yaptırılan tapınağın 30 yılda tamamlandığı tahmin ediliyor. Vişnu'ya adanmış olan tapınak, Angkor Thom isimli tapınağın bir kopyası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. El Hotel del Salto, Kolombiya

7. El Hotel del Salto, Kolombiya

Kolombiya'daki Terkedilmiş (Perili) Otel. Tequendama Şelalesi'ne bakan otel, bölgeyi ziyaret eden varlıklı gezginleri ağırlamak amacını güden lüks bir otel olarak 1924'te açıldı. 90'ların başında, kirli nehir suyuyla bağlantısı olduğu için kapandı.

8. Trolltunga, Norveç

8. Trolltunga, Norveç

Trolltunga, Norveç'in en güzel manzaraya sahip uçurumlarından biri. Deniz seviyesinden 1100 metre yüksekte olan Trolltunga, Ringedalsvatnet Nehri'nin ise 700 metre yukarısında yer alıyor. Nefes kesici, değil mi?

9. Shiprock, New Mexico, ABD

9. Shiprock, New Mexico, ABD

Shiprock, New Mexico eyaletindeki yarı-özerk Navaho Ulusu bölgesinde bulunan bir monadnok (aşınmaz tepe). Yaklaşık 482.5 metre yüksekliğinde olan tepenin zirvesi ise deniz seviyesinin 2187 metre üzerinde. Shiprock kasabasının güneybatısında 17.30 km boyunca uzanan dağ, ismini ('Gemi kayası') doruğunun şeklinden alıyor. Shiprock, kırıklı volkanik breş ve 'minet' adı verilen siyah magmatik dayklardan oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Preikestolen

10. Preikestolen

Preikestolen veya Pulpit Kayası, devasa bir kürsüyü andıran şekliyle Rogaland'daki Lysefjord'un üzerinde yükselen bir dağ. 600 metre yüksekliğinde ve zirvesi neredeyse dümdüz olan uçurum, Forsand'daki Kjerag platosunun karşısında yer alıyor ve Norveç'teki en çok turist çeken yerlerden biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
12
2
2
1
1
0