Görüş Bildir
Haberler
Sevgilinizi Aldattığınız Takdirde Kendinizi Affettirmenizin Tek Bir Yolu Var!

Sevgilinizi Aldattığınız Takdirde Kendinizi Affettirmenizin Tek Bir Yolu Var!

İnanın ya da inanmayın, sadakatsizliğin ardından hiç yaşanmamış gibi devam edebilen ilişkiler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki nasıl? Zor bir soru bu. Özellikle iki tarafın da farklı kişiler olduğunu ve farklı perspektiflere sahip iki insan olduğunu göz önünde bulundurmak gerek.

İlk aşama önemli: Tanım yapmak. Sözgelimi, aldatan taraf, yaptığı eylemin aldatma olmadığını düşünen bir ahlak anlayışına sahip olabilir. Herhangi bir tarafın sadakatsizlik olarak gördüğü bir eylem, diğerine öyle gelmeyebilir.

Yani aldatmanın evrensel bir tanımını yapmak zor.

Ama 25 yıllık ilişki terapisti Robert Weiss’a göre şöyle bir tanımda uzlaşılabilir: “İlişkide olduğun insan harici yakın ilişkiler kurmak, anlamlı sırlar yaşamak, ve bunları bilinçli olarak gizlemek.”

Peki ne yapılacak? Weiss’a göre tek bir yolu var: Güveni tekrardan sağlamak.

Klişe ya da klasik bir cevap gibi gelebilir. Tek geçerli cevap olduğu için, klişe gelmesi normal.

İlişkide güvenin tekrardan nasıl tesis edileceği tarafların iletişimi ve ilişkisiyle doğrudan bağlantılı olduğu için, “Şöyle yapın, böyle yapın” demek çok doğru değil.

Bu sebeple Weiss’ın ne yapılmasıyla ilgili değil, ne yapılmamasıyla ilgili verdiği birkaç tavsiye var. Bu hataları aldatan taraf sık sık yaptığı için ilişki er ya da geç tarih oluyormuş...

#1 Pasif itiraf

Aldatma ortaya çıktığında, aldatanın pasif konumuna geçip yalnızca sorulan soruları yanıtlaması durumu. Sorulara cevap vermeniz bir şeydir ama halen gizlediğiniz şeyler olduğu gerçeğini engellemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#2 Parça parça açılmak

Aldatanın parça parça itiraf moduna geçmesi. Etkiyi hafifletiyor gibi gözükse de, zaman içinde sürekli yeni şeyler öğrenen aldatılan taraf için bir kabustur ve uzak durulması gerekir.

#3 Küçümsemek

Aldatanın yaptığı eylemi küçümsemesi ve karşı tarafın mutsuzluğunu aşırı bulması. Aldatan taraf olarak böyle bir hakkınız bulunmuyor. Vazgeçin.

#4 Aptala yatmak

Aldatanın “Sana söyleyecek bir şeyim var” diye lafa başlayıp, karşı tarafın soracağı sorularla itirafını yönlendirmeyi düşünmesi. Olayı karşılıklı iletişim yerine bir engizisyona çeviren bu hamlenin, güven tazelemekte en ufak bir işlevi yoktur.

#5 Öfkeye öfkelenmek

Aldatılan tarafın öfkelenmesi ve aldatana sinirlerini boşaltması son derece insanı bir tepkidir. Bu durum, suçlu taraf da olsa, aldatanın sinirlerini bozabilir. Yine de aldatan sakin kalmak zorundadır. Onca öfke nöbetine cevap olarak bağırarak “Evet ama…” tadında sözlere başlarsanız tren raydan bir daha girmemek üzere çıkar.

#6 Anında bağışlanmayı beklemek

Aldatan taraf dürüstçe davranmanın erdemine fazla anlam yükleyip anında affedilmeyi bekleyebilir. Karşı tarafın çektiği ihanet ve aldatılma hissini küçümseyip bir an önce onları rafa kaldırmasını talep edebilir. Önce karşı tarafı kendi hisleriyle yalnız bırakmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tabii bütün bunlarla uğraşmamanızı sağlayacak bir yol daha var: Aldatmamak

Deneyin. Kesin çözüm.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
70
32
10
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrycgr

Hiçbir b*k yapmayın aga. Cidden yapmayın. Zira; değer verip sevdiği, yeri gelince her türlü fedakarlığı gözünü kırpmadan yapabileceği, hatta ailesinden biri ... Devamını Gör

fafatara

acıttın :(

yalnizbulut

Adam olan aldatmaz net.

C.

Aldatan yine aldatır,affetmeyin olsun bitsin.