Görüş Bildir
Haberler
Serinlemenin En Hafif Yolu

Serinlemenin En Hafif Yolu

Kavurucu sıcaklar iyice başlamadan önce bu limonata tariflerini bilmenizde fayda var. Sıcak havada serinlemenin en lezzetli ve en hafif yolu bu içerikte, bizden söylemesi :)

Sade Limonata

Sade Limonata

Limonata yapmak için öncelikle limonlar mümkün olduğu kadar küçük parçalara bölünür. Daha sonra blenderın içine konulur. 1 litre için yaklaşık 10 adet limon, büyüklüğüne göre 8 limon da yeterli olabilir.

Ardından portakal dilimlenir. 10 limon için iki ya da üç adet portakal dilimlenerek blendera konulur. Üstüne şeker eklenir. Konulan şekerin yarısı kadar da su eklenir. 

Eğer blender yoksa, bütün malzemeleri bir kabın içine koyup, eldiven yardımıyla sıkabiliriz. Blender tamamen temiz bir şekilde dönene kadar çalıştırılır. 

Elde edilen karışımı, çok soğuk olmayan bir buzdolabında, cam bir kapta mümkünse ağzı kapalı şekilde 1 gün muhafaza etmek gerekir. Ardından büyük bir süzgeç yardımıyla istenilen herhangi bir kabın içine boşaltılabilir. Şekerli olursa isteğe göre biraz su ilave edilip sulandırılabilir.

Naneli Limonata

Naneli Limonata

Bir kabın içerisine rendelenmiş portakal, 1 su bardağı toz şeker ve limon suyunu koyuyoruz. Naneleri ince ince kıyıp su ile birlikte karışıma ekliyoruz. 2,5 saat dolapta bekletip çıkardıktan sonra süzgeçte süzün ve buz ekleyerek servis edin.

Karpuzlu Limonata

Karpuzlu Limonata

Karpuz  dilimlerini  robotunuza  alın  ve  püre haline  getirin.Püre haline gelen karpuzu geniş bir kase içerisine  süzgeçten  geçirin. 1 adet  limonu  sıkıp karpuz suyuna ekleyin. Şeker  ve  buz  ilave  edip  karıştırın ve şişelere veya sürahiye boşaltıp dolapta  soğuttuktan sonra  servis yapın.

Amberçiçekli Limonata

Amberçiçekli Limonata

Öncelikle 4 paket amberçiçeği çayına ihtiyacımız var. Kaynayan suyun içine çayları ve iki bardak taze nane yaprağını ekleyin. Tahta kaşıkla ezin. Sonra soğumaya bırakın. Çay poşetlerini ve naneleri çıkardıktan sonra klasik limonatanızı ekleyerek dilerseniz buzla servis yapın.

Zencefilli Limonata

Zencefilli Limonata

Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limon suyu, zencefil, su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dk. kadar dinlendirin. Süzgeç ile süzün. İçine bolca buz ekleyin. Taze nane yaprağı, üzüm tanesi ve elma dilimleriyle süsleyin ve servis edin

Bu kadar değil tabii

Bu kadar değil tabii
www.bikutumutluluk.com

Farklı serinlikler arayanlar için En Süper Limonata Tarifleri www.bikutumutluluk.com adresinde :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
13
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bak yine reklam geliyor-selam veriyor-insanı nasıl bayıyor-saydırtıp sövdürtüyoor