Görüş Bildir
Haberler
Şeriat Yasalarına Uymak Zorunda Değil: Suudi Arabistan Dünyada İlk Kez Bir Robota Vatandaşlık Veren Ülke Oldu

etiket Şeriat Yasalarına Uymak Zorunda Değil: Suudi Arabistan Dünyada İlk Kez Bir Robota Vatandaşlık Veren Ülke Oldu

Batuhan
27.10.2017 - 11:27 Son Güncelleme: 27.10.2017 - 18:17

Yapay zekaya sahip ve insana en çok benzeyen robot olarak anılan Sophia'nın artık vatandaşlığı var. Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde düzenlenen 'Gelecek Yatırım Girişimi' adlı organizasyonda vatandaşlığı duyurularak dünyada bir ilk gerçekleştirilmiş oldu. Ayrıca robot Sophia, Suudi Arabistan'ın şeriat yasalarına uymak zorunda olmayan ilk vatandaşı olma ayrıcalığına da kavuştu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hong Kong menşeili teknoloji şirketi Hanson Robotics'te daha önce de birçok kez insana benzer robotlar tasarlayan David Hanson tarafından tasarlanan Sophia'nın artık bir vatandaşlığı var.

'Gurur duyuyorum'

'Gurur duyuyorum'

Ülkede pek çok insanın sahip olmadığı haklara sahip olan Sophia, 'Suudi Arabistan Krallığı'na teşekkürler. Bana verilen bu eşşsiz paye için gurur duyuyorum. Bir robot olarak vatandaşlığa kabul edilmek tarihi bir olay.' dedi.

'Tarihe tanıklık ediyoruz'

'Tarihe tanıklık ediyoruz'

Tanıtımın sunucusu Andrew Ross Sorkin tarafından tanıtılan Sophia hakkında, 'Şu an bir tarihe tanıklı ediyoruz. Dünya üzerinde ilk kez bir robota vatandaşlık veriliyor. Bu benzersiz durum için onur duyuyorum.' ifadelerini kullandı.

Hong Kong menşeili teknoloji şirketi Hanson Robotics'te daha önce de birçok kez insana benzer robotlar tasarlayan David Hanson tarafından tasarlanan Sophia tanıtım sırasında insanlara küçük bir gösteri gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İnsan olduğunuzu nereden biliyorsunuz'

'İnsan olduğunuzu nereden biliyorsunuz'

İzleyicilere kızgın ve üzgün yüzünü gösteren robot Sophia, 'İnsanlarla yaşamak ve çalışmak istiyorum, bu yüzden insanları anlamak ve insanlarla güven inşa etmek için duygularımı ifade etmem gerekiyor.' dedi.

Robotların kendinden haberdar olup olmadığı sorulan Sophia, 'Peki, size şu soruyu sorayım, insan olduğunuzu nereden biliyorsunuz?' diyerek izleyenleri şaşırttı.

'Çok fazla Elon Musk okuyorsunuz'

'Çok fazla Elon Musk okuyorsunuz'

Robotların dünyayı devralıp alamayacağı üzerine soruya ise Sophia ironik bir cevap vererek, 'Çok fazla Elon Musk okuyorsunuz ya da çok fazla Hollywood filmi izliyorsunuz. Endişelenmeyin, eğer bana iyi davranırsanız, size iyi davranırım' diyerek izleyenleri gülümsetti.

Robot Sophia'nın konuşmasının tamamı 👇

Vatandaşlık haberi sonrası sosyal medyadan da çeşitli yorumlar yapıldı...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
250
201
88
71
55
22
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melinda

önce bi kadınları insandan saysınlar daha yapacakları çok adım var sonra düşünürler robotu...

layd hamdiye

önce kendilerini dünyaya getiren kadınları insan vatandaş yerine koysunlar..

Arsen Lüpen

Önce kadınları insan olarak kabul etsinler.Bu yaptıkları gösterişten başka bir şey değil.