Görüş Bildir
Haberler
SEO ve İçerik Pazarlaması Arasındaki Aşk Hikâyesine Dair 7 Gerçek

SEO ve İçerik Pazarlaması Arasındaki Aşk Hikâyesine Dair 7 Gerçek

Sergen Okur
21.10.2015 - 18:31

Günümüzde pek çok firmanın somut ticaret kavramından çok kendilerini sosyal medya platformları üzerinde ki pazarlama faaliyetlerine doğru yönlendirmekte olduklarını söyleyebiliriz. Öyle ki, gelişmekte olan teknolojinin mevcut hızı da bu durumu oldukça gerekli kılmaktadır. Bu sebepten dolayı da iyi bir ticari etkinlik kazanabilmek adına, içerik pazarlaması kavramına derinlemesine hakim olunması gerekmektedir. Keza, pek çok kişi tarafından hala yabancı bir konuma sahip olan bu kavramın SEO sistemi ile de büyük bir bağı bulunmaktadır. Kaldı ki, reklam ve tutundurma faaliyetleri kapsamı altında Seo ile İçerik pazarlama arasındaki aşk hikâyesine dair 7 gerçek bulunmaktadır.

Bu gerçeklere değinmeden önce ise, içerik pazarlaması kavramını çok daha geniş bir şekilde açıklamak isteriz. İçerik Pazarlaması: işletmeler ve pazarlama yöneticilerinin mevcut ürün ve markalarını dijital kanallar yana da klasikleşmiş medya aracılığı ile takipçi kitlesi üzerinde marka, ürün ya da hizmete ilişkin kitle ile bilgilendirici ve sistemli bir şekilde ilerleyen bir bağ kurmasını sağlamaktadır. Burada ki esas amaç ise, tüketicilerinin kimlikleri ile yola çıkarak düzenli bir satın alma işlevselliği sağlamaktır. Bu doğrultuda da görsel, yazılı ve işitsel faaliyetler uygulanmaktadır. Bu sebepten dolayı da SEO ile içerik pazarlaması arasında büyük bir bağ bulunmaktadır. Öncelikle mevcut bağ konusunda biraz daha geniş bir anlatım içerisine geçecek olursak eğer; müşteri odaklı içerik pazarlaması için SEO sisteminin bir hayli etkili sonuçları bulunmaktadır.

Bu sonuçlar dahilinde de, firmalar mevcut müşterilerinin dikkatini çekip üzerlerinde ticari bir hâkimiyet sağlamak adına SEO yöntemlerinden yardım almaktadır. Keza arama motorlarında ki ulaşılabilirlik oranlarını arttırmaya yaramakta olan bu sistem sayesinde, pazarlamak istediğiniz içeriklerini çok daha kolay bir şekilde ulaştırabileceksiniz. Bu sebepten dolayı da SEO ile içerik pazarlaması arasında bulunan ilişki ya da sağlanacak uyum her daim profesyonel bir doğrultuda ilerletilmek zorundadır. SEO ve içerik pazarlaması arasındaki aşk hikâyesine dair 7 gerçek tanımlaması sayesinde de bu durumu çok daha net bir şekilde empoze edebilirsiniz. Bu gerçekleri şu şekilde sıralamamız mümkündür;

  • İçerik pazarlamasının başarısı için SEO eklentisi mutlaka gerekmektedir

  • İçerik pazarlamasında seçilen temalar SEO sayesinde çok daha dikkat çekici bir konum elde edebilmektedir.

  • Mevcut içeriklerin pazarlanması adına SEO yöntemi arama motorlarında ki hâkimiyet ve bulunabilirlik şanslarını yükseltmektedir.

  • Farklı içerikler için farklı SEO uygulamaları uygulandığı takdirde, çok daha başarılı sonuçlar elde edilir.

  • Kullanıcıların dili ile SEO uygulaması birleştirildiği takdirde çok daha olumlu sonuçlar elde edilir.

  • Bu iki kavramda birbirleri ile her daim bir bütün içerisinde lanse edildiği takdirde başarılı sonuçlar elde edilebilir

  • İnternet ticareti konusunda hem içerik pazarlaması hem SEO uygulamaları sizlerin iki katı kazanç sağlamanıza yardımcı olurlar.

Kaynak: http://www.webtures.com/blog/seo-ve-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın