Görüş Bildir
Haberler
Senin Şaman Hayvanın Hangisi?

etiket Senin Şaman Hayvanın Hangisi?

Osman Avcı
04.02.2015 - 12:46 Son Güncelleme: 16.04.2022 - 14:45

Biz Türkler şamanist bir kültürden gelmekteyiz. Şamanizmde de evren, dünya, insan, hayvan ve bitkiler alemi bir bütün olarak düşünülürdü. Bu bütünlüğün içinde de istisnasız herkesin bir erk hayvanı bulunurdu. Bu erk hayvanının belirlenmesine göre ise karakter, meslek, eş seçimi gibi hayati konular belirlenirdi. Peki senin şaman hayvanın hangisi? Onedio şamanı bunu sizin için belirliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle bir Türk destanı seç!

1. Öncelikle bir Türk destanı seç!

2. Türk kültüründen bir de bir motif seç!

2. Türk kültüründen bir de bir motif seç!

3. Peki ya, hangi yer şekli?

4. İslamiyet öncesi hangi Türk devletinde yaşamak isterdin?

5. Anlamını bilmene gerek yok... Sadece kulağına hoş gelen eski bir Türkçe kelime seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Türk kültüründe en önemli kültlerden birisi de ağaç kültüdür. Sen de bir ağaç seç!

7. Doğanın kuşkusuz en önemli unsuru elementler. Peki ya hangi kimyasal element?

8. Son soru: Senin en yakın arkadaşın kimdir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Yılan" çıktı!

"Yılan" çıktı!

Senin şaman hayvanın yılan. Öncelikle şunu demek gerekir ki, sevenin olduğu kadar sevmeyenin de çok. Fakat ister sevsin, ister nefret etsin, sana saygı duydukları kesin. Ciddi bir tavrın vardır, sululuklardan pek hoşlanmazsın sen. Ayrıca ilerlemeye dair bariz bir inancın var. Hayat bir yolsa sen bu yolda sürekli mesafe kat eden bir bireysin, sende geri vites yoktur yani: Atara atar, gidere gider :) Şifacılık ise şaman mesleğin; garip bir iyileştirici enerjiye sahipsin!

"Geyik" çıktı!

"Geyik" çıktı!

Senin şaman hayvanın geyik. İslamiyet öncesi Türk kültüründe en kutsal hayvanlardan birisi de, belki de en başta geleni geyiktir. Şaman hayvanı geyik olan insan, her şeyden önce sezgisel insandır. İçgüdüleriyle hareket eder ve algısı alabildiğine açıktır. Etrafına huzur verir, barışçıldır, pozitiftir; fakat tersinin pis olduğunu söyleyelim de ayaklarını denk alsınlar ;) Bunun yanında sanata doğuştan yatkınlığının olduğunu da eklemek gerek: Estetik anlayışın kaliteli yani. Sende öyle bir göz var ki, seninkiler yanında bizim gözler göz değil taş, bildiğin taş!

"Kartal" çıktı!

"Kartal" çıktı!

Senin şaman hayvanın, şaman kültüründeki en değerli hayvanlardan olan kartal. Şaman hayvanı kartal olan insanlar her şeyden önce ileri görüşlüdür. Olacakları önceden neredeyse birebir olarak bilir: İçinde bir müneccim var gibidir. Ancak bu bilgeliğin türü sezgisel değildir; daha çok akılcıdır, mantıksaldır. Yani senin çıkarımların çok yerinde; çünkü gerçekçisin. Ayrıca cesursun, hızlısın, vizyonunsa orta asya bozkırları kadar geniş. Kısaca sen o kutsal göklerin hakimisin, ey asil insan!

"Pars" çıktı!

"Pars" çıktı!

Senin şaman hayvanın pars. Senin erk hayvanın en asil olanından. Sen bir ortama girmeden önce, adın fısıldanır kulaklara. Çünkü insanların hayatında iz bırakabiliyorsun, ki zaten çoğu kişinin seninle tanışmaları onlar için bir milat hükmündedir. Kavgacı bir yapının olduğunu eklemek gerek. İnandığın şeyler uğruna mücadele etmekten asla çekinmezsin. Girişkensin bir yandan da. Yerinde oturup miskinlik yapmak hiç ama hiç sana göre değil. Korku salıyorsun bedenlere kısaca, bunun yanında saygı da duyuyorlar sana! Büyüksün abi/abla, ver elini öpelim :)

"Yarasa" çıktı!

"Yarasa" çıktı!

Senin şaman hayvanın yarasa. Diğer kültürlerden farklı olarak, İslamiyet öncesi Türk kültüründe yarasaya çok olumlu anlamlar yüklenmiştir. Şaman hayvanı yarasa olan insanlar, sağduyuludur; hızlı karar verip yanlış yapmaz, sabırlıdır. Ayrıca akıldan çok kalbin insanıdır; kalp gözün açık diyebiliriz yani. Bunun yanında senin ruhun kutsallık barındırıyor. Zaten ruhani yönün oldum olası hep kuvvetlidir. Karanlıklara bir adet ışıksın yani; sen aydınlatırsın geceyi!..

"Tavşan" çıktı!

"Tavşan" çıktı!

Senin şaman hayvanın tavşan. En öne çıkan özelliğinse için barındırdığın yüksek merhametin. Sen insanlara kızamıyorsun arkadaş! İnsanlar sana dünyanın en büyük keleğini de atsa, bir anda unutuveriyorsun; kin denilen o mikrobu içindeki iyilik antikorları söküp atıyor yani. Bu, her ne kadar olumsuz bir özellik gibi lanse edilse de, hayır alakası yok. Çünkü hayat kin tutamayacak kadar kısa. Sen de anın tadını çıkaran bir insan olarak, kim ne derse desin ayrılmazsın. Hayat sana güzel, tavşan kardeş :)

"At" çıktı!

"At" çıktı!

Senin şaman hayvanın Türk kültüründeki en değerli hayvan olan At. Şaman hayvanı at olanlar, şeref ve gururlarına çok değer verenlerden çıkar. Koştuğun, yürüdüğün yollar; asla alçaklığa, hainliğe, şerefsizliğe çıkmaz. Özgür ruhlusun ayrıca; tıpkı kaç bin yıldır hep özgür olan Türkler gibi. Sana zincir vurmak isteyenler olmadı değil; ama denize döküldüklerini de tarih yazdı. Hep koş, hiç durma!

"Kurt" çıktı!

"Kurt" çıktı!

Senin şaman hayvanın Türk kültüründeki tartışmasız en kutsal hayvan olan: Kurt, Eski Türkçedeki adıyla: Böri. Şaman hayvanı kurt olan kişiler soyludur, asildir, yücedir. Bir taraftan bilge bir yol göstericiyken; diğer taraftansa gözünü budaktan sakınmayan bir savaşçıdır; tıpkı senin gibi. Bunun yanında ailelerine, geleneklerine, atalarına oldukça düşkündür. Onların yanındayken kuzu gibi uysalken; düşmanlarına karşı da çok keskin dişleri vardır. Özgürlüğüne düşkün olduğunu söylemeye gerek bile yok, bilmeyen etmeyen senin tarihini okusun ;)

"Ayı" çıktı!

"Ayı" çıktı!

Senin şaman hayvanın ayı. Eskiden erklik hayvanı ayı olanlar; genelde savaşçı olurlarmış; bu durum senin karakterinle birebir örtüşüyor. Çünkü sen güçlü, dayanıklı ve dirayetli bir insansın. Bunu sadece fiziki açıdan söylemiyoruz tabii ki; karakter açısından da bu özellikleri gösteriyorsun. Savaşçı dedik de aklına gaddar, acımasız birisi gelmesin, ki senin böyle birisi olmadığın apaçık ortada. Aksine sevgi dolusun, sevdiklerine karşı adeta bir minnoş gibisin. Ancak düşmana karşı pençelerin de mevcuttur; hem de ne pençe!..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1262
510
176
109
62
54
51
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?