Görüş Bildir
Haberler
Senaryosuyla İnsana Ödüllü Film İzliyormuş Hissi Veren 12 Mükemmel Video Oyunu

Senaryosuyla İnsana Ödüllü Film İzliyormuş Hissi Veren 12 Mükemmel Video Oyunu

Radlands
07.09.2022 - 18:02

Bütün oyunlar bir senaryo üzerine kurulur, senaryoyu mükemmel yapan nedir? Oynamayı bıraktıktan sonra bile kendinizi keskin nişancı, sevgilisinin ruhunu kurtarma çalışan psişik güçleri olan bir kahraman, azılı bir suçlu hissettiğiniz oyunlar... Bir film tadında, oynayanları duygusal olarak içine çeken, hikayenin nereye gideceğini merak ettiğimiz yapımları derlediğimiz içerikte her bir oyunu incelerken bir an önce oynamak isteyeceksiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Last Of Us

1. The Last Of Us

Tüm dünyayı saran ve bulaşanları birkaç saat içerisinde insanlara saldıran yaratıklara dönüştüren salgın bir hastalığın başlamasından yirmi yıl sonrasını çökmüş bir medeniyette mücadeleyi ele alan bu oyun zombi istilası konusu ile en orijinal hikayeyi sunmuyor gibi gözükse de duygusal yaklaşımı ve karakter odaklı kurgusu ile benzerlerinden farklılığını ortaya koyuyor. Etkileyici hikayesi ve atmosferi ile 2013'ten beri oyun severlerin favori listesinde yer alıyor!

2. Life Is Strange

2. Life Is Strange

Maxine Caufield adında bir lise öğrencisinin zamanda yolculuk yapabildiğini keşfetmesi ile şekillenen olaylar üzerine geliştirilmiş bu oyun özellikle geçmişte değiştirilen durumların yarattığı kelebek etkilerini deneyimlememizi sağlıyor. Kasabaya yaklaşan bir fırtına olduğunu öngören Maxine bunu önlemek için çaba harcamaktadır yine bu sırada da geçmişte yaptığı değişikliklerin her defasında farklı etkileriyle karşı karşıya kalacaktır.

3. What Remains of Edith Finch

3. What Remains of Edith Finch

Pazar öğleden sonranızı bir kenara ayırın ve bize güvenip oyunu bir oturuşta oynayın, pişman olmayacaksınız. Size söyleyebileceğimiz şey bu oyunun bir ailenin üyelerinin başına gelenlerle ilgili garip hikayelerin bir koleksiyonu olduğu. Her bir aile üyesi farklı bir oyun stili kullanılarak anlatılıyor ve oynanış biçimleri de hikayelerin kendisi kadar yaratıcı. Bu, en iyi şekilde etkileşimli hikaye anlatımıdır. Yüksek bütçeli hikaye baskılarından kurtulan What Remains of Edith Finch’in hikaye akışında muhteşem bir rastgelelik vardır. Bir an için fok yiyen bir köpekbalığı olarak oynayabilir, sonra bir balık fabrikası işçisi olarak oynayabilirsiniz.

4. Grand Theft Auto 5

4. Grand Theft Auto 5

Efsanevi, tarihi oyunda genç bir serseri, inzivaya çekilmiş bir banka soyguncusu ve ürkütücü bir psikopat, kendilerini suç dünyasının, ABD hükümetinin ve eğlence sektörünün karışık ağlarında bulurlar. Kendileri de dahil, hiç kimseye güvenemedikleri acımasız bir şehirde tehlikeli soygunlar yapmayı başarmak zorundalar.

5. Heavy Rain

5. Heavy Rain

Heavy Rain, oyuncunun üçüncü şahıs bakış açısıyla dört farklı karakteri kontrol ettiği etkileşimli bir drama ve aksiyon-macera oyunudur. Oynanabilir her karakter, oyuncunun eylemlerine bağlı olarak ölebilir ve bu da dallanan bir hikaye dizisi oluşturur; Heavy Rain senaryosu ile öylesine büyülüyor ki tam bir 'etkileşimli film' örneği diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Half-Life

6. Half-Life

İlk versiyonu 1998 yılında geliştirilen bu oyun tarihinin en iyi bilim-kurgu oyunlarından biridir. Uzaylılar tarafından işgal edildiği için Black Mesa Araştırma Tesisi'nden kaçması gereken bir bilim adamı olan Gordon Freeman'ı merkez alan oyun, savaş, keşif ve bulmaca çözmeden oluşur.

7. Beyond: Two Souls

7. Beyond: Two Souls
karikocagaming.com

Beyond: Two Souls, psişik hayaletler, gizli devlet kurumları, yozlaşmış askeri operasyonlar ve gençlerin öfkesini içeren uzun ve yayılan bir hikaye anlatıyor. Beyond: Two Souls, Jodie Holmes adında, çok genç yaşta Aiden adında başka bir dünyaya ait bir varlıkla tuhaf bir bağ geliştiren bir kız hakkında. Jodie'nin hayaletler tarafından saldırıya uğraması da dahil olmak üzere rastgele paranormal olaylar olmaya başlayana kadar herkes onun Jodie'nin hayali arkadaşı olduğunu varsayar. Oyun insanı muazzam senaryosu ile içine çekiyor, hala başlamayanlar başlayınca bize teşekkür edecek!

8. Detroit: Become Human

8. Detroit: Become Human

Detroit:

Become Human, 2038 yılında android devrimine ev sahipliği yapan Detroit’te

yaşayan üç androidin birleşen hikâyesini anlatıyor. Dokunaklı bir hikâyeyi

başarılı şekilde sunarak hem oyuncuların hem de izleyicilerin büyük takdirini

toplayan oyun, arkasında geniş bir evren barındırıyor.

9. Tomb Raider

9. Tomb Raider

Epeyce eskiye dayanan bu oyun, Lara Croft'u ve onun genç bir kadından acımasız bir savaşçıya dönüşmesini anlatan oldukça sevilen aksiyon ve macera oyunudur. Tek silahı saf içgüdüleri ve insanın dayanıklılığının sınırlarını zorlama kabiliyeti olan Lara, unutulmuş bir adadan kaçmak zorundadır.

10. Hellblade: Senua's Sacrifice

10. Hellblade: Senua's Sacrifice

Karanlık bir fanteziyi barındıran HellBlade, kalbi zayıflar için değildir... Olay örgüsü, İskandinav ve Kelt mitolojisinden referanslar içerirkem, Senua, ölü sevgilisinin ruhunu tanrıça Hela'dan kurtarmaya çalışırken kahramanlıklarını ve psikozla mücadelesini derinlemesine araştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dark Souls

11. Dark Souls

Bir video oyununun konusu bir kitaba benzetilebilirse, Dark Souls'u daha çok soyut, anlatısal bir şiire benzetebiliriz. Hikaye anlatımı açısından görünüşte minimalist olsa da, ima, yorumlama ve estetik tasarım araçlarının kullanımı ustacadır. Dark Souls'un gizemli ve baskıcı dünyası, her biri kendi varoluşsal krizleri ve kendi başa çıkma mekanizmaları ve buna tepkileri olan karakterleri aracılığıyla en keskin şekilde ifade edilir.

12. BioShock

12. BioShock

BioShock, şimdiye kadar oynadığınız hiçbir şeye benzemeyen, hiç görmediğiniz silahlar ve taktiklerle dolu bir nişancı oyunudur. Bu oyunda, asit revolverlerden bomba atarlara ve kimyasal fırlatıcılara kadar eksiksiz bir cephaneliğe sahip olacaksınız, ancak daha da ölümcül bir silah yaratmak için DNA'nızı genetik olarak değiştirmek zorunda kalmanız gerekek...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın