Görüş Bildir
Haberler
Şekersiz Çaydan Sonraki Diğer Büyük Ayrım! Çay İnce Belli Bardakta mı İçilir?

Şekersiz Çaydan Sonraki Diğer Büyük Ayrım! Çay İnce Belli Bardakta mı İçilir?

Dale Cooper
17.03.2017 - 12:59

Ülkemizi en çok bölen konulardan biri ilginç bir şekilde ÇAY! Uzun süredir devam eden şekerli çay vs. şekersiz çay kapışması bir yana dursun diğer büyük kapışmalardan biri de 'Çay ince belli bardakta içilir!' tezi. 

Evet, sevgili Onedioseverler bugün sizler için bu konuya yakından değineceğiz. 

'Çay ince belli bardakta mı içilir?' dosyamız tüm titizliği ve tarafsızlığıyla sizlerle! 🔍

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle her şeyde samimiyet arayan bir millet olduğumuz aşikâr! İnce belli bardağın ilk cilvesi fincana oranla daha samimi oluşudur.

Fincan insanda misafirliğe gitmişsiniz de ıkına sıkıla, rahatsızca çay içiyormuşsunuz gibi bir hava verir. Fincan misafirlik, ince belli çay bardağı evde, kendi habitatınızda olmaktır.

2. İnce belli çay bardağının içi dışı birdir. Cam ve şeffaflığı sayesinde size içini gösterir; ne içtiğinizi bilirsiniz! Çayın renginden de, deminden de haberdarsınızdır.

3. Fincan ve diğer tip bardaklar burada ilk eksisini alıyor. Her ne kadar tepeden görmek mümkün olsa da ince bellinin sunduğu şeffaflığı ve ne içtiğinizi bilmenin verdiği rahatlığı fincan veremez.

Tabii, bir de camdan-şeffaf fincanlar var lakin ülkemizin önde gelen çay tiryakileri onların da aynı netliği vermediğini öne sürüyor.

4. İnce belli bardağın diğer bir çekici özelliğiyse çay kaşığıyla olan uyumu. Çaya gönül vermişler çay ve kaşığın ortak senfonisi olan o tiz TIIIINNN sesini duymak istiyor.

Başta da belirttiğimiz üzere bu titiz ve tarafsız bir dosya olduğundan şunun da altını çizmek gerekir: Bardağın ebatıyla kaşığın ebatı ortak bir payda da buluşmadığında çay karıştırılırken kaşık fazla ses yapıp çevreyi rahatsız edebiliyor ve hatta ses konusunda takıntılı olan kimi insanı da çileden çıkarabiliyor.

5. İnce belli bardak ve yüreğe yayılan sıcaklık hususu var bir de! Burada bir çizgi çekip "Çayın sıcaklığını yüreğinizde hissetmeniz şart mı?" demek istiyoruz ama bu ülkede çay hafife alınan bir şey değil... o kadar da yürek yemedik!

Tarafı ince belli çay bardağından olanların öne sürdüğü bir teze göre de ince belli çay bardağının beli sayesinde çayın sıcaklığını önce avucunuzda sonra yüreğinizde hissedebiliyormuşsunuz... 😶  Burada yorumu sizi bırakıyoruz. Aramızda yüreği üşüyenler var belli ki! Bu ülkede yüreği üşüyenlerin sorumlusu fincan vb. çay bardaklarıdır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnce belli çay bardağı şekli itibariyle de akrobatiktir. Adeta çay içmez de bardağı kimi zaman bir oraya bir buraya sallayarak dans edersiniz. Bunun kendi çapında hiç de küçümsenmeyecek bir eğlencesi vardır.

İnce belli çay bardağının tutkuya dönüştüğü anlardan biri. O bardağı hafiften sallayarak dans ettirme işini fincan vb. türevleriyle yapamazsınız çünkü kendileri fazlaca büyüktür.

7. Son sürat ilerlerken tarafsızlık ilkesine adına fincanın, mug vb. türevlerin sunduğu uzun süreli içim koşullarından bahsetmek istiyoruz. ÇAY ÇABUK BİTMEZ ARKDŞLR.

Evet, çay çabuk bitmez. İnce belli bardaktaysa her 5 dakikada bir kalkıp çay doldurmanız gerekir.

8. İnce belli bardağına geri dönecek olursak bir de bardağın orta kısmıyla çayın sıcaklığını korurken geniş ağız kısmında soğutup birtakım yanmalardan koruduğuna değinmek gerek. Fincan sizi böylesine koruyup kollar mı?

Hayır, kollamaz. Zaten burada ince belli çay bardağı bir kez daha samimiyetini ispat ederek gönüllerden bir oy daha alıyor.

9. İnce belli çay bardağı tutuş seçeneği olarak da size fincandan daha çok imkan tanır. Kışın avuç içinde yazınsa parmak uçlarında tutmakla her mevsime elverişli olduğunu gösterir.

Ergonomik hazların ilk adresi >>> ince belli çay bardağı 😉

10. İnce belliyle fincanın ayrıldığı en net noktalardan biri de ince belli çay bardağının daha konuşkan ve muhabbete uygun olmasıdır. İnsan fincan, mug ve diğer bardaklardaki çayı içmekten konuşmaya fırsat bulamaz.

Bugüne kadar hangi meyhanede ara çayının FİNCANDA geldiğini gördünüz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnce belli çay bardağı ritüel sahibidir, kendine has "Bu kadarı kâfi!" demek biçimi vardır.

Yeteri kadar çay içtiğinizde ve artık çay istemediğiniz konuşmadan belirtmek için çay kaşığını bardağın üzerine kapatırsınız. Ve bardağı almaya gelen kişi bunu doğrudan anlar. Fincana kapatmaya çalışsanız kaşık içine düşebilir. 😕

12. İnce belli çay bardağı altına koyulan çay tabağıyla dökülmelere karşı kendine has bir çözüm üretmiş ve sizi bir kez daha aksi kazalardan korumuştur. Aynı şey fincan için de geçirli ama muglar için diyemeyiz elbette...

13. Çay konusunun hiç de şakaya gelmeyeceği bir millet olarak çözülemeyecek ilk mesele "şekerli vs. şekersiz" iken ikinci mesele de "ince belli vs. fincan" oluyor.

Bu meseleleri kenara bırakıp herkese hiçbir baskı altında kalmadan keyifli çay saatleri diliyoruz. Afiyet olsun. 😌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
9
9
9
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jaymz

Ya bi gidin aq. Yok şekersiz için yok tereyağlı için yav amk isteyen şekerli içer isteyen içine pekmez karıştırıp içer isteyen hani o coca colanın verdiği ba... Devamını Gör

yalnizbulut

Çay erdal bakkalda içilir :D

nightowl53

Cay ince belli bardakta içilir! Bu tarz kıyaslamalara girmek gereksizdir.