Görüş Bildir
Haberler
Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı

ATKN
23.07.2015 - 10:06 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 13:02

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca evlerinde şehit edilen polis memurları Acar ile Yumuşak'ın cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde PKK tarafından şehit edilen iki polis için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve şehit aileleri katıldı.

Şehit polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar

'Mücadeleyi sürdüreceğiz'

Törende ilk konuşmayı yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, polislerin istirahatli oldukları sırada şehit edildiğini söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılar ve diğer şer odakları ile mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Pınarbaşı şöyle dedi:

'Devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için daha önce defalarca tezgahlanan kanlı oyunlardan biriyle daha karşı karşıyayız. 1993 yılında Madımak otelinde katledilenlerin intikamını almak için 3 gün sonra Başbağlar'da masum insanları hunharca katleden, barış ve kardeşlik maskesi arkasına gizlenmiş olanlar, Suruç’ta katlettirdikleri vatandaşlarımızın intikamını almak iddiasıyla Ceylanpınar’da istirahat halinde olan, vatanına ve milletine hizmet etmekten başka hiçbir gayeleri olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit etmişlerdir. Maalesef son yıllarda kandan beslenen ve ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinden düşürmeyen bu odaklar, devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın kılcallarına giren örgütle de kol kola girerek, ihanette bulunmuşlar. Bu örgütün teşkilatımızın içerisine sızdırdığı uzantılarını kullanarak, istihbarat faaliyetleri muafiyete uğratılmaya çalışılmış. İlimizin plaka tanıma sistemi abilerinden aldıkları talimatla kapatılarak, asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır. Bu örgüt tarafından Suruç’taki terör saldırısı fırsat bilinerek, istihbarat ve terörle mücadele birimlerin başında gecesini gündüzüne katarak can siperine çalışan personelimiz, gazete manşetleri ve televizyonlarında saatlerce isimleri zikredilerek hedef yapılmışlardır. Bunu neyi amaçladıkları gayet iyi biliyor bunu yapanlar. Bütün bunlara rağmen devletimizin ve milletimizin bekası için son dönemde kol kola giren bu odaklar ve örgütlerle mücadeleyi, şehitler versek de sonuna kadar sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını, timsah gözyaşı dökenler dahil herkes görecek.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlayacaktır'

Törene katılan İçişleri Bakanı Selahattin Öztürk, şehit polislere rahmet dileyerek şöyle konuştu: 

'Bu ülkenin şöyle bir kaderi var kadimden beri. Bu ülkede var olmanın bedeli ağır olmuştur. Burada yaşayan insanların huzuru, geleceği, birliği, bütünlüğünün bekası, insanların şehadetle, gazilikle vatan müdafaası sırasında kayıplarla karşılanmıştır. Dolaysıyla bugünde bu gelenek, ne yazık ki öyle bir kader, yine karşımızdadır. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve bekası için canını veren güvenlik görevlilerimize, askerlerimize karşı yapılmış olan bu vahşice cinayet hiçbir ahlak kuralına, hiçbir anlayışa, hiçbir insanlık kuralına, hiçbir din anlayışına sığacak bir şey değildir. Yatağında yatarken, iki insanı bir başka elim olay dolayısıyla şehit etmenin açıklanacak hiçbir şeyi olamaz. Vahşice, nefret ettirici faaliyetler ve cinayetlerin, bu ülkede kimseyi korkutmasına imkan yoktur. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlayacaktır. Ama bunu yaparken elbette ülkemizde hizmet veren güvenlik görevlileri, askerlerimiz, ordumuz ve milletimiz kayıplar verecektir. Ne yazık ki yine bugün az önce söylediğim gibi iki acı kayıp ile karşı karşıyayız. Şehitlik makamı bizim inancımızda peygamberlikten sonra gelen en yüksek makamdır.'

Memleketlerinde toprağa verildiler

Düzenlenen törenin ardından şehit polislerden Feyyaz Yumuşak'ın cenazesi Kırşehir'e, Okan Acar'in cenazesi ise Niğde'ye gönderildi. 

Feyyaz Yumuşak'ın cenazesi Kaman ilçesine bağlı Kargın Yenice köyünde defnedilirken, Okan Acar'ın naaşı Niğde Şehitliği'nde toprağa verildi.

'Derinden üzmüştür'

'Derinden üzmüştür'

Diğer bir yandan Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilen iki polis memuru için taziye mesajı yayımladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan mesajda, kahraman iki polis memurunun teröristler tarafından alçakça ve insanlık dışı şekilde şehit edilmesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarını derinden üzdüğü bildirildi.

Menfur cinayetin şiddetle ve nefretle kınandığı mesajda, 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize ve kederli ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz' ifadesine yer verildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0