Görüş Bildir
Haberler
Sayıları Algılamana Göre Zeka Tipini Söylüyoruz

etiket Sayıları Algılamana Göre Zeka Tipini Söylüyoruz

07.07.2016 - 19:12

Bir sayı gördüğünde aklına ilk gelen şey aslında senin sahip olduğun zeka tipini söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlıyoruz. 25 denince aklına ilk ne geliyor?

2. 100 sayısı aklına ilk neyi getiriyor?

3. 40 sayısını duyunca aklına ilk ne geliyor?

4. 50 sayısı denince aklında ilk beliren?

5. Peki. Ya 35 sayısı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 13 sayısı aklına ilk neyi getiriyor?

7. 90 sayısı aklına ilk neyi getiriyor?

Sayısal zekaya sahipsin!

Sayısal zekaya sahipsin!

Seçtiğin şıklara göre sen sayısal zekaya sahipsin. Sayılar hayatında büyük bir yer kaplıyor. Düşünce sistemin de buna göre geliştiği için karar verirken oldukça rasyonel davranıyorsun. Bir şeyin mantığını çözünce o işlemin kendisinden önce mantığını çözdüğün için bazıları için karmaşık görünebilen şeyler senin için diğer zeka tipine sahip olan insanlara göre oldukça kolay olabiliyor.

Sözel zekaya sahipsin!

Sözel zekaya sahipsin!

Seçtiğin şıklara göre sen sözel zekaya sahipsin. Kelimelerin, onları oluşturan seslerden çok daha fazlası olduğunu gayet iyi biliyorsun. Onların arkasındaki anlamlara tam anlamıyla hakimsin ve buna ilgi duyuyorsun. Bu yüzden ikna kabiliyetin diğer insanlara göre çok yüksek ve istediğin kişiyi ikna edebiliyorsun. Okuldaki dersi derste dinleyenlerdensin.

Görsel zekaya sahipsin!

Görsel zekaya sahipsin!

Seçtiğin şıklara göre görsel zekaya sahipsin. İmgeler, semboller, resimler, görüntüler birer film karesi gibi beynine işliyor. Yolda gördüğün en basit eşya bile seni seneler öncesinde o eşyayla ilgili yaşadığın bir olaya götürebiliyor. Bir filmi, bir diziyi tek bir kareden; bir şehri tek bir binasından tanıyabiliyorsun. Sadece görüntüler değil semboller de sana çeşitli çağrışımlar yaptırabiliyor. Bu yüzden verdiğin yanıtlar senin görsel zekaya sahip olduğunu gösteriyor.

Bedensel zekaya sahipsin!

Bedensel zekaya sahipsin!

Seçtiğin şıklara göre sen bedensel zekaya sahipsin. Bu zeka tipi pek çok kişide görünmüyor ama bedensel zekaya sahip kişiler genellikle sanat, spor, oyunculuk gibi dallarda çok başarılı kişiler. İnsanları, doğadaki varlıkları çok iyi gözlemlediğin için taklit konusunda iyisin. Hızlı yaşamayı sevdiğin ve enerjik olduğun için diğer insanlar sana yavaş gelebiliyor. Bu yüzden verdiğin yanıtlar senin bedensel zekaya sahip olduğunu gösteriyor.

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
926
405
229
166
60
58
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

''...aklına ilk ne geliyor?'' degil de, ''Asagidakilerden hangisi?'' diye sorsaniz daha dogru olur. Zira aklima gelen hicbir ilk sey sizin seceneklerde yok.

selman sarı

ulan bunların %90 gelmiyo bnm aklıma mk

Tulpar

Sayısal zeka?? Kardeşim ben YGS'de 40 sorudan 17'sini cevaplayıp bunun 13'ünü yanlış yapmış insanım. Bence benimki sayısal zeka değil ama yine de sen bilirsi... Devamını Gör