Görüş Bildir
Haberler
Samsung'un Yeni Akıllı Saatine Apple Watch Tarifesi

Samsung'un Yeni Akıllı Saatine Apple Watch Tarifesi

Onedio Medya
08.08.2015 - 13:41

Görsel Gear A’nın konsept çalışmasına aittir

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung‘un 13 Ağustos’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde Galaxy Note 5 modelini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanında Güney Koreli şirketin Galaxy Note 5 ile birlikte yeni nesil akıllı saatini de duyurması bekleniyordu. Ancak Samsung’un akıllı saati için daha farklı planları var.

Sammobile’dan gelen haberlere göre, Orbis kod adıyla bilinen ve Gear A ismini taşıyacağı belirtilen akıllı saatini tanıtmak için Samsung’un acelesi yok. Unpacked etkinliğinde en az bir yeni akıllı telefon modelini duyurması beklenen teknoloji devi, akıllı saat duyurusunu burada gerçekleştirmeyerek deyimi yerindeyse yeni cihazının arada kaynayıp gitmesini istemiyor. Samsung onun yerine yeni yeteneklere kavuşturduğu Gear A için daha özel bir duyuru hazırlığında.

Bir süredir test aşamasında olan mobil ödeme sistemi Samsung Pay o yeteneklerden biri. Samsung Pay’in şu sıralar Güney Kore’de Galaxy S6 ve S6 edge telefonlarda denendiği biliniyor. Dolayısıyla kısa süre sonra Avrupa ve Amerika pazarına gelmesi beklenen ödeme sisteminin Gear A’da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung’un asıl sürprizi ise akıllı saatini farklı versiyonlarla çıkaracak olması. Şimdilik iddiadan ibaret olsa da Apple’la her konuda rekabet içinde olan Samsung’un, bu alanda da aynı şartlarda yarışmak istemesi kuvvetle muhtemel. Bilindiği gibi Apple Watch’un Apple Watch, Apple Watch Edition ve Apple Watch Sport olmak üzere üç farklı versiyonu bulunuyor.

Yeni akıllı saatin teknik detayları

İddialara göre 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı ekran boyutuyla gelecek olan saatte Samsung’un 1.2 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Exynos 3472 işlemcisi kullanılacak. 

768 MB RAM’e sahip olacağı belirtilen akıllı saatte 4 GB depolama alanı ve 250 mAh pilin yer alacağı da söylenenler arasında. 

Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11b/b/n ve Wi-Fi Direct ile bağlantı konusunda da zengin olacağı görülen saatte GPS, ivme ölçer, gyroscope, barometre ve kalp ritim sensörlerinin yer alacağı belirtiliyor. Önceki cihazlarda olduğu gibi bu modelde de Android Wear yerine Tizen işletim sisteminin kullanılacağı ifade ediliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın