Görüş Bildir
Haberler
Samsung, Galaxy S6’nın Fiyatını Düşürüyor

Samsung, Galaxy S6’nın Fiyatını Düşürüyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung’un 2015 yılının ikinci çeyreği hakkındaki tahminleri doğru çıktı: şirket, en iyi cihazlarında hedef satışlara ulaşamadı. Mobil cihazlar bölümünün karı geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre 3,8 milyar dolardan 2,4 milyar dolara geriledi. Şirketin genel işletme kârı geçen çeyrekteki rakamlara oranla %3 daha yüksek olsa da, Apple’ın da yeni telefonlarını tanıtmaya başlamasıyla, 2015’in ikinci yarısında Samsung’un arayı kapatmak için daha sıkı çalışması gerekecek.  Satış düşüşüyle savaşmak için Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge fiyatlarını düşürdü ve 13 Ağustos’ta gerçekleşecek bir etkinlikte yeni Galaxy Note ve daha büyük bir S6 Edge modeli tanıtması bekleniyor.

Bloomberg ve Reuters’a göreyse Samsung’un bu zor zamanları Galaxy S6 Edge’in bu kadar popüler olacağını öngörememesinden, dolayısıyla ürüne olan talebi karşılayamamasından kaynaklanıyor.

Şirketin TV ve Ev Aygıtları bölümü de sıkıntıda; geçen yılki 660 milyon $’lık satışa rağmen bu yıl 210 milyon $’da kalan Samsung, kıvrımlı televizyon ve benzeri yeni ürünlerle açığını kapatmayı planlıyor. Telefon ve ev elektroniği alanlardaki düşüşüne rağmen Samsung, işlemci ve bellek yönündense kârını arttırmış görünüyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/07/29/sa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın