Görüş Bildir
Haberler
Şampiyon Güreşçi, ABD'lilere Anatomisini İnceletmeyecek

etiket Şampiyon Güreşçi, ABD'lilere Anatomisini İnceletmeyecek

Batuhan
10.11.2015 - 14:57

Serbest stil 125 kiloda son dört yılın Avrupa ve son iki yılın dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyatları'nda rakiplerine üstünlük kurmak için ABD'lilerin anatomisini incelemesine izin vermedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taha Akgül, kürsünün en üst basamağına çıktığı ABD’nin Las Vegas kentinde 7-12 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nın ardından ABD güreş otoritelerinin kendisiyle görüşerek anatomisini ve stilini incelemek istediğini belirtti.

Amerikan güreşinin popülerliği nedeniyle ağır sıklet şampiyonlarına özel ilgi gösterilen ABD’de 125 kilo olmasına rağmen kondisyonu ve hızı nedeniyle dikkati çektiğini dile getiren Taha, 2016 Rio Olimpiyatları’nda rakiplerine üstünlük kurabilmek için teklifi kabul etmediğini belirtti.

2016 Rio’nun hedefleri arasında yer aldığını, Brezilya’dan önce Avrupa Şampiyonası’nda güreşecek olmasına karşın olimpiyat vizesi aldığını hatırlatan Taha, “Kafa olarak rahatladık. Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanarak orada psikolojik olarak da rakiplere üstünlük sağlayıp altın madalyayı Türkiye’ye getirmek istiyoruz” dedi.

ABD’li yetkililerin Las Vegas’taki şampiyonanın ardından kendisiyle görüştüğünü ve stiliyle anatomisini incelemek istediklerini hatırlatan Taha, “Biz istemedik. Kendimize göre bir stilimiz var. Bu stili olimpiyatlara kadar korumamız gerekiyor” diye konuştu. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
8
1
1
0
0
0