Görüş Bildir
Haberler
Sahte Yöntem İle Takipçi Artırmanın Zararları

Sahte Yöntem İle Takipçi Artırmanın Zararları

Sergen Okur
24.06.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 24.06.2015 - 12:55

Ürün yada hizmet satan bir firmanın günümüzde sosyal medya hesaplarının olmaması artık neredeyse düşünülemez. Başta Facebook, Twitter olmak üzere birçok sosyal ağ da yer alan firmaların odaklandığı ana unsur beğeni / takip sayıları.

Firmalar sosyal ağ hesaplarını “ne kadar çok beğenen / takip eden kişi varsa o kadar iyidir” düz mantığını gütmektedir. Bu nedenle çeşitli yollar ile takipçi sayılarını artırırlar.

Sahte Beğeni Artırma Yöntemi

Forum sitelerinde takipçi / beğenen sayısını artırmaya yönelik konu açan kişilere başvurulmaktadır. Belli bir takipçi / beğenen kişi sayısına göre fiyatlar verilir. Anlaşma sağlandıktan sonra konuyu açan kişi ilgili sosyal ağ sayfasına bir program aracılığıyla beğeni / takipçi gönderir. Bu takipçi ve beğenen sayıları ya gerçek kişilerden oluşmamaktadır yada isteği dışında ilgili sayfayı takip ettirilen kişilerden oluşmaktadır.

İsteği dışında kişileri sayfayı beğendiren yada takip ettirilen durumlarda, sayfayı takip eden yada beğenen kişiler kısa sürede firmanın sayfasını takip etmeyi bırakırlar. Takip etmeyi bırakmayanlar ise muhtemelen uzun süredir oturum açmayanlardır. Dolayısıyla sayfanın paylaşımlarını görmeyen kişilerdir.

Diğer bir yöntem ise oluşturulan sahte hesapların sayfayı beğendirilmesi ve takip edilmesi sağlanır. Bu hesaplar bot olarak adlandırılır ve hiç bir şekilde sosyal ağ sayfanızda yapılan paylaşımların gerçek kişiler tarafından görünmediği anlamına gelir.

Anlama Yöntemi

Bu tarz sahte beğeni sayısı artırılan sayfaları anlamak kolaydır. Bunu anlamanın en kolay yolu da sayfada yapılan paylaşımların etkileşim oranına bakmaktır. Örneğin 100 bin beğeniye sahip bir sayfanın paylaşımını 0-50 kişi arasında beğenen varsa bu sayfanın takipçi sayısının büyük oranda bu sahte yöntem ile artırıldığı anlamına gelir.

Kazanmaktan Çok Kaybettiriyor

Halbuki bu sahte beğeni artırma yöntemi ne yeni beğeniler kazanmayı sağlar nede sayfanın sahibi firmanın hizmetini yada ürününü almaya kişileri teşvik eder. Sadece kısa süreli olarak firmanın kişiler tarafından beğenildiğinin düşünülmesine neden olur. Fakat bu da bir şey ifade etmez, çünkü kişiler başkalarının beğendiklerinden çok tanıdıklarının beğendikleriyle daha çok ilgilenir.

Diğer yandan bu konuda bilinçlenen, bu yöntemlerin farkında olan kişi sayısı fazlasıyla artığından, firmanın takipçi sayısının sahte yöntemler ile artırıldığını anlar, bu da firmanın sahte, etik olmayan yöntemlere başvuran bir firma olduğunu düşünmesine neden olarak firmaya ciddi prestij kaybettirir.

Tabi birde sosyal ağ sitelerinin belirsiz aralıklar ile temizlik yapma durumu vardır. Uzun süre aktif olmayan hesapları silerler. Bu tarz yöntemler ile beğeni / takipçi sayısı artırılan firmaların sosyal ağ hesaplarının beğeni ve takipçi sayıları çok ciddi oranda düşer. Bu da sayfanın organik beğenenleri tarafından fark edilmesi durumunda yine firmanın sahte yöntemlere başvuran bir firma olduğunun düşünülmesine neden olur, organik beğenenler takibi bırakır ve firma prestij kaybettirir.

Az Olsun Öz Olsun

Önemli olan takipçi ve beğenen sayısının fazla olması değildir. Önemli olan sayfanızda yapılan paylaşımların ne kadar çok kişi tarafından görüldüğü, paylaşımlarınız ile ne kadar ilgilenildiği, beğenildi, paylaşıldığıdır. Bu nedenle 10 bin tamamen organik takipçilerden oluşan bir sayfa, 100 bin sahte yöntem ile takipçi sayısı artırılmış bir sayfadan çok daha iyidir.

Kaynak: http://www.webtures.com/blog/sahte-yo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın