Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanlığı Harekete Geçti: Fahiş Fiyatlı PCR Testi Ücretleri İade Edilecek

Sağlık Bakanlığı Harekete Geçti: Fahiş Fiyatlı PCR Testi Ücretleri İade Edilecek

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalarını saptamak için yapılan PCR testlerinde ücretin 250 lira olarak belirlendiğini, bu fiyatın üstünde yapılan testlerde ücret iadesi gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlık tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel hastanelerin 250 TL ile sınırlanmasına rağmen PCR testi için yüksek ücret aldıkları iddiasını 'yalan' diyerek reddetmişti.

Ancak aralarında Fatih Altaylı ve İsmail saymaz gibi gazetecilerin de bulunduğu pek çok kişi, test için 250 TL'den daha fazla ücret ödediklerini söylemişti.

Detaylar için 👇

Detaylar için 👇

Bakanlık konunun kamuoyuna yansımasının ardından harekete geçerek tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderdi.

Test bedelinin 250 Türk lirası olarak belirlendiği kaydedildiği yazıda, bu ücret dışında herhangi bir bedel talep edilemeyeceği ve ilave ücret alınamayacağı vurgulandı.

Ücret iadesi sağlanacak

Ücret iadesi sağlanacak

Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

'Bakanlığımızın düzenlemelerine ve Bakanlığımızca yayınlanan rehber ve algoritmalar ilgili mevzuatına aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde tespit edilen fiilin niteliğine göre, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesine, Özel Hastaneler Yönetmeliği ve 992 Sayılı Kanunun ilgili maddelerinde öngörülen idari para cezaları ile ilgili sağlık tesisi sorumlu/mesul müdürleri hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanacak. RT-PCR testi için fazladan alınan ücretin iadesi sağlanacak. Aykırı uygulamaların sürdürülmesi veya tekerrürü halinde ise 992 sayılı Tahririyat ve Tahlilat Yapılan ve Masli Teamüller Aranılan Umuma Mahsus Bakteriyoloji ve Kimya Laboratuvarları Kanununun ilgili maddeleri uyarınca ilgili birimlerin faaliyetlerinin durdurulması yönünde işlem tesisi edilecek.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın