Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanlığı Evlenecek Çiftlere Ücretsiz SMA Taraması Yapacak

Sağlık Bakanlığı Evlenecek Çiftlere Ücretsiz SMA Taraması Yapacak

Batuhan
06.10.2021 - 13:14

Bakanlık tarafından ülke genelinde 'Evlilik Öncesi Ulusal SMA Taşıyıcı Tarama Programı' başlatılacak. Program kapsamında, 81 ilde evlenecek çiftler, ücretsiz SMA taraması yaptırabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Program kapsamında kullanılacak 800 bin tarama kiti alımı için Bakanlık tarafından düzenlenen ihaleye 8 Ekim saat 11.00'e kadar teklif toplanacak.

İhale sürecinin ardından uygulamanın hızlıca hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hedef hastalıklı doğumların önüne geçmek

SMA genetik geçişli bir hastalık olduğundan, tarama programıyla taşıyıcı çiftlerin, evlilik öncesinde belirlenmesi amaçlanıyor.

Böylece, ailelere bebeğin hasta doğabileceği anlatılarak doğum öncesinde tedbir alınması sağlanacak. Bebeğin SMA'lı doğmasının önlenmesi için isteyen çiftler, tüp bebek uygulamasına yönlendirilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cinnet is coming

isteğe bağlı değil zorunlu olmalı. akşam televizyonda sma hastası çocuklarına yardım isteyen ebeveynleri izleyip bir şey yapamamak çok acı. en azından bundan... Devamını Gör

Ilyasbabaa

Yeni evlenicekler hayatinizi s. Attik..araba ev almanizi hayale cevirdik..fais fiyata ev kiralamaniza sebep olduk..market alisverisinizde fais fiyata yapmani... Devamını Gör

Ipek Gaye Ipek

yapmayin cocuk kardesim ne gerek var 7 milyar insan var