Görüş Bildir
Haberler
Sadece Ailesinden Ayrı Bayram Geçirenlerin Anlayacağı 7 His

Sadece Ailesinden Ayrı Bayram Geçirenlerin Anlayacağı 7 His

'Zaten bayramlar artık eskisi gibi değil' 'Aman herkes tatilde' cümleleriyle geçiştirilmeye çalışılan ama her ne kadar eski bayramlar kafasında olunmasa da insanın içinde biraz burukluk yaşatan bir durumdur bayramda aileden uzak olmak.

Hatta öyle gariptir ki kişiler bu hissi yaşadıktan sonra bayram kültürünü daha derinden hissederler. Bayramın hafta sonuna denk gelmesi, halledilmesi gereken işler vs sebepler ile aile yanına gidilemeyen bayramlardır. Bayram diye coşan ulaşım firmalarının da katkısıyla maaşın yarısının yola gittiği 4 gün olunca aileniz de ısrarcı olmaz, işlerini hallet yine gelirsin der telefondaki ses. 

'Ben zaten bayramları sevmiyorum ya' der yatarsın arefe günü ama bayram sabahı uyanınca birden değişir her şey.

1. Sabah erken kalkmamak bu sefer mutluluk vermez.

Uzun zamandır ailenden ayrı yaşıyor olabilirsin ya da birlikte yaşamana rağmen bu ilk ayrı bayramdır. Sabah uyandırıldığın için sinirlenmezsin bu sefer çünkü alıştığın 'Kalk hadi' sesi yoktur. Fakat 11'de uyanabilmek düşündüğün kadar mutlu etmez.

2. Ailenle olmadığında güzel bir bayram sofrasının önemi yoktur.

Sabah uyandığında kahvaltının kokusu evi doldurmadığından, sofraya oturmanın çok da bir anlamı yoktur. Bir tost, televizyonda gösterilen bir Yeşilçam filmi ve sokaklardan gelen sesler eşlik eder bayramının ilk gününe.

3. Anne baba aranır ve her şey daha da üzücü hale gelir.

Seslerini duyunca uzaklar yakın olur diye düşünürsün ama alo dedikten sonra telefonun iki ucu da hüzünlü bir havaya bürünür. Bunun adı yarım kalmışlıktır.

4. Ailesiyle mutlu bayram fotoğrafları paylaşanları yok etmek istersin.

Sosyal medyadan uzak durma kararı alırsın çünkü herkes ailesiyle sevgi çemberi içerisinde fotoğraflar paylaşmaya başlar. Anıların tek tek gözlerinin önünden geçer ve için biraz daha acımaya başlar.

5. İlk otobüse atlayıp gitmek istersin.

Saatler ilerledikçe üzüntün yerini pişmanlığa bırakır. Aslında biraz daha uğraşsan gidebileceğine ve buna değdiğine karar verirsin. Zaman geçtikçe keşkeler başlar...

6. İlk günün sonuna gelindiğinde aile fertlerini tekrardan ararsın ve sabahki konuşma kadar sakin kalmayı başaramazsın.

Geçmiş bayramların kıymetini bilemediğini anladığın andır bu. Ailenin kıymetini, sıkıcı bulduğun ziyaretlerin aslında nasıl neşeli geçtiğini, sabah erken kalkıp da yapılan kahvaltıların tadını hatta 'Sen şimdi okul bitince ne olacaksın' sorusunu bile özlediğin andır.

7. Bayramın bir an önce bitmesi için dua etmeye başlarsın.

İlk günün bitmesinin ardından duruma alışırsın ancak artık bayramın bitmesi için beklemeye başlarsın.

Bu bayramı sevdiklerinden ayrı geçirenlere ...

Bu bayramı sevdiklerinden ayrı geçirenlere ...

Arada kilometreler olsa da kalplerin bir olduğu, sevginin daim olduğu mutlu bayramlar geçirmeniz dileğiyle...

Uzakta da olsanız sevdiklerinizin yüzünü güldürecek bayram sürprizleri için; ÇiçekSepeti

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
11
8
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın