Görüş Bildir
Haberler
Saçınızı Haftada Kaç Kere Yıkamanız Gerektiğini Açıklıyoruz!

Saçınızı Haftada Kaç Kere Yıkamanız Gerektiğini Açıklıyoruz!

Lucia
14.11.2021 - 06:30

Birçok insan temiz bir görünüm elde etmek için saçlarını günlük olarak yıkamayı tercih eder ancak bu ne kadar doğru?Gelin hep birlikte hangi sıklıkta saçlarımızı yıkamamız gerektiğini öğrenelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğru metot saç tipinize bağlıdır.

1. Doğru metot saç tipinize bağlıdır.

Bazılarımız saçlarımızı her gün düzgün bir şekilde yıkamaya alışmış olsak da, bunun ne kadar sağlıklı olduğu oldukça tartışmalı bir konudur. İnce ve narin saçlarınız varsa, sebum tarafından kolayca kaplandığı ve çok daha hızlı yağlı göründüğü için saçlarınızı günlük olarak yıkamak isteyebilirsiniz. Kuru veya kıvırcık saçlı kişilerin saçlarını çok daha az yıkaması gerekir ve gün aşırı şampuanlamak yeterli olacaktır.

2. Saçlarınız çok mu yağlanıyor?

2. Saçlarınız çok mu yağlanıyor?

Saçınız yağlanır yağmaz hemen yıkamak istiyor olabilirsiniz ancak saç derinizin ürettiği sebum aslında saç tellerinizin sağlığı ve güzelliği için çok önemlidir. Doğal yağından tamamen arındırılmış saçlar, kötü görünebilir ve şekillendirilmesi çok daha zor olabilir. Saç deriniz aşırı kuruduğunda da daha fazla sebum üretmeye başlayabilir. Yağlı saç ve saç derisi tahrişini önlemek için saçınızı 2 ila 3 günde bir yıkamanız önerilir.

3. Sık sık spor yapıyorsanız...

3. Sık sık spor yapıyorsanız...

Sporun saçınızı mahvetmesi şaşırtıcı bir durum değildir. Antrenmandan sonra duş almak sadece sizi temizlemekle kalmaz, aynı zamanda kaslarınızın daha hızlı iyileşmesine de yardımcı olur. Fakat egzersiz yapmayı seviyorsanız ve düzenli olarak spor salonunda saatler geçiriyorsanız, saçınızı her gün yıkamak kafa derinizdeki cildi mantar enfeksiyonlarına ve tıkanmış gözeneklere karşı koruyabilir, bu da saç büyümesini yavaşlatabilir ve hatta saç dökülmesine neden olabilir.

4. Sıklıkla saç şekillendirici ürünler kullanıyorsanız...

4. Sıklıkla saç şekillendirici ürünler kullanıyorsanız...

Yıllarca ısı uygulayıp saç spreyi kullandıktan sonra saçlarınızın zayıfladığını ve inceldiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Saç spreyleri ve jeller buna sebep olmaz ancak çok sık kullanılırsa saç derinizde birikebilir ve kaşınmasına neden olur.

5. Boyalı saçlarınız mı var?

5. Boyalı saçlarınız mı var?

Saçınızı boyamak, görünümünüzü tazelemenin eğlenceli ve yaratıcı bir yoludur, ancak yeni renginizin daha uzun süre canlı kalmasını istiyorsanız, saçınızı daha az yıkayın. Saçlarınızı haftada sadece 2 veya 3 kez şampuanlamak saçınızı temiz tutmak ve yeni renginizin ömrünü uzatmak için yeterlidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın