Görüş Bildir
Haberler
Telefonların Saatlerine Dikkat

etiket Telefonların Saatlerine Dikkat

Deniz Gök
24.10.2015 - 11:55 Son Güncelleme: 25.10.2015 - 01:04

Dünya genelinde birçok ülkede 25 Ekim'de saatler geri alınacak ancak bu uygulama Türkiye'de gerçekleşmeyecek. Kullandığımız akıllı telefonlar bu durumun farkında olmadığı için saatlerimiz 25 Ekim'de geri alınabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ülkemizde saatlerin dünya ülkelerinden daha geç geri alınacak olması, elektronik cihazlarda karışıklıkları da beraberinde getirebilir.

Özellikle akıllı telefonlar, otomatik saat güncelleme özellikleri nedeniyle kullanıcılar farkında olmadan saatleri 1 saat geri alabilir. Bu karmaşanın önüne geçmek için telefonun ayarlar kısmından 'tarih ve saat' bölümüne giriş yapılarak, otomatik zaman güncellemesi özelliğinin kapatılması gerekiyor.

Uzmanlar, bu durumun bilgisayarlarda da otomatik güncellemeler nedeniyle size sorun yaşatabileceğine dikkat çekiyor. 

Bilgisayarınızda saat diliminiz gün ışığından yararlanma saatini gözlemliyorsa ve gün ışığından yararlanma saati değiştiğinde bilgisayarınızın saatinin otomatik olarak ayarlanmasını istemiyorsanız, 'Saati Gün Işığından Yararlanma Saati için otomatik olarak ayarla' onay kutusunun seçili olmadığından emin olun.

Telefonlarda saat ayarı

Kış saati uygulamasına geç geçmemiz dolayısıyla telefonlar kendini 25 Ekim sabahı geri almış olacak. Bunun önüne geçmek için ise Android ve iPhone'larda saat ayarı yapmanız gerekiyor.

iPhone için;

Önce Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından 'Otomatik Ayarla' özelliğini devredışı bırakın.

Android için;

Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan 'Otomatik tarih ve saat' ile 'Otomatik saat dilimi' ayarlarını pasif konuma getirin.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1698
213
184
103
76
72
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam