Görüş Bildir
Haberler
Rusya-Ukrayna Heyetlerinin İkinci Görüşmesi Sona Erdi: İnsani Koridor Bölgelerinde Ateşkes Olacak

Rusya-Ukrayna Heyetlerinin İkinci Görüşmesi Sona Erdi: İnsani Koridor Bölgelerinde Ateşkes Olacak

Yüksel Venedik
03.03.2022 - 18:11 Son Güncelleme: 03.03.2022 - 21:27

Rusya ve Ukrayna arasındaki ikinci tur görüşmeleri sona erdi. Görüşmede, insani koridor oluşturulması konusunda ortak bir karar alındı. Karara göre, insani koridorun oluşturulduğu yerlerde geçici ateşkes uygulanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 8’inci gününde, savaşa ilişkin son bilgiler gelmeye devam ediyor.

Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında yapılan ikinci tur müzakerede, 3. bir görüşmenin yakın bir zamanda yapılması ve insani koridor oluşturulması kararı çıktı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerinin 2'inci turu hakkında, “Müzakerelerin ikinci turu sona erdi. Ne yazık ki, Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu sonucu alamadık” ifadelerini kullanarak, insani yardım koridoru oluşturulması konusunda uzlaşıya varıldığını açıkladı.

İnsani koridor oluşturulacak yerlerde ateşkesin uygulanacak

İnsani koridor oluşturulacak yerlerde ateşkesin uygulanacak

Reuters’ta yer alan habere göre, müzakereye katılan bir Rus yetkili, görüşmelerde askeri ve insani konuların tartışıldığını söyledi. Çatışmaya ilişkin gelecek zamanlarda siyasi düzenlemelerin görüşülebileceğini belirten yetkili, insani koridor oluşturulacak yerlerde ateşkesin uygulanacağını belirtti. Yetkili, gerçekleşen görüşmenin önemli bir ilerleme olduğunu ifade etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken, Rus ve Ukraynalı heyetler, 28 Şubat'ta Belarus'un Gomel kentinde bir araya gelmiş, 6 saatlik görüşmeden herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
era

O kadar saattir görüşmenin sonunda çıkan karar sadece bu mu? O da geçici. Kimsenin anlaşacağı yok bu toplantılar arsız putine zaman kazandırıyo gibime geliyo... Devamını Gör

Music of silence

Düşüncelerime tercüman olmuşsun. ✨

Ukela

Yani Rusya diyorki biz yolları açık tutuyoruz siz gönülferahlığı içinde ülkeyi boşaltın , kalanlarıda biz yok ederiz , tertemiz sıfır kilometre olarak Ukrayn... Devamını Gör

Can Onur

Barışa daha çok var gibi. O değil de Ukrayna heyeti de halı sahadan gelmiş gibi. ,Tamam gayri resmi giyinin de, şapkayla da uluslararası görüşmeye gelinmez y... Devamını Gör

Ukela

Eninde sonunda Rusların dayatmalarına şapka çıkarmamız gerekecek diye tedarikli gelmişler ;P