Görüş Bildir
Haberler
Rusya, Sputnik V’nin Türkiye’de Üretimi İçin Anlaşma Yaptı

Rusya, Sputnik V’nin Türkiye’de Üretimi İçin Anlaşma Yaptı

Batuhan
26.04.2021 - 12:43

Viscoran İlaç ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, corona virüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısını Türkiye'de üretmek için anlaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün geliştirdiği 'Sputnik V' adlı yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının Türkiye'de üretimi VisCoran İlaç Sanayi ile birlikte yapacağına yönelik haberler geçtiğimiz aylarda basında yer almıştı.

VisCoran İlaç Sanayii'nin Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, 'Rus aşısını üreten Gamaleya Enstütüsünün, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) bağlantısı var, bu fonun şemsiyesi altında. Biz RDIF üzerinden görüşmelere başladık. Görüşmeler belli bir seviyeye gelince 16 Ağustos'ta Türkiye'de anlaşma imzaladık. Anlaşmayı yaparken üretimin Türkiye'de yapılmasını önerdik ve bu talebimiz kabul edildi. Teknoloji transferi Rusya'dan gelecek, üretim Türkiye'de olacak. Bir nevi yerli bir ürün olacak.' diye konuşmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayy

bir tane doğru dürüst bir ülkeyle anlaşmamız yok. varsa yoksa fakir ülkelere kakalanan aşılardan alıyoruz ha gayret türkiyem

Engin

Kötü aşı değil bence Sputnik V, Almanya bile 30 milyon doz alma planı yapıyor.

feyk

2011 yilinda disardan asi almak daha ucuz denip ulkenin tek asi uretim tesisi kapatilmamis olsaydi sayet bu gecen 1.5 yil icinde asiyi cokdan hazir etmisti.

Pasif Kullanıcı

kendi aşımızı üretiyoruz derken bunu mu diyorlarmış:D