Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan Bir Olimpiyat Şampiyonu Daha Doping Testini Geçemedi

Rusya'dan Bir Olimpiyat Şampiyonu Daha Doping Testini Geçemedi

Batuhan
06.04.2016 - 11:33

Çekiç atmada Olimpiyat ve iki kez dünya şampiyonu olan Tatyana Lysenko, doping testini geçemeyen Rus atletler kervanına eklenen son isim oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IAAF'ten yapılan açıklamaya göre Londra 2012'de altın madalya kazanan Lysenko geçmişe dönük yapılan doping testinden geçemedi ve tedbir amaçlı müsabakalardan men edildi.

32 yaşındaki atletin, Helsinki'de yapılan 2005 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda alınan idrar testinin, yeniden analiz edilmesinin ardından doping testi pozitif çıktı. Londra 2012'de 78.18 metrelik derecesiyle podyumun ilk basamağına çıkan Lysenko, 2007 yılında steroid kullandığı gerekçesiyle 2007-2009 yılları arasında müsabakalara katılamamıştı. 2006 yılında Göteborg'da elde ettiği Avrupa şampiyonu unvanı da elinden alınmıştı.

Kariyerinde ikinci kez doping testi pozitif çıkan Rus atlet, bu süreç sonunda ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya kalabilir ve Olimpiyat altın madalyasını kaybedebilir. Lysenko'nun madalyasının elinden alınması durumunda, ikinci sırayı alan Polonyalı Anita Włodarczyk altın madalyaya terfi edecek.

Kara tablo

Kara tablo

Tatyana Lysenko'nun dopingli çıkmasıyla beraber 2004 yılından beri doping testlerini geçemediği için ceza alan Olimpiyat ve dünya şampiyonu Rus atletlerin sayısı 33'e çıktı! Doping cezası alan atletlerde ise kadınların fazlalığı dikkat çekiyor. Söz konusu 33 Rus atletin 26'sı kadın.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın