Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten 'Sadakatsiz' Dizisine Ceza: 'Evlilik Dışı İlişkileri Normal Gösteriyor'

RTÜK'ten 'Sadakatsiz' Dizisine Ceza: 'Evlilik Dışı İlişkileri Normal Gösteriyor'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kanal D'de yayınlana 'Sadakatsiz' dizisine yönelik 'evlilik dışı ilişkilerin normal gibi gösterilmesi' gerekçesiyle idari para cezası kesti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'Sadakatsiz', 'Ramo' ve 'Öğretmen' dizileri ile 'MasterChef Türkiye', 'Gündem Özel', 'Derin Futbol' programlarını yayınlayan kanallara para cezası kesti.

RTÜK, Başkan Ebubekir Şahin başkanlığındaki haftalık olağan toplantısında İzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanlarınca hazırlanan raporları görüştü.

"Öğretmen" dizisine "mesleğin itibarını zedeleme" cezası

"Öğretmen" dizisine "mesleğin itibarını zedeleme" cezası

Üst Kurul, Kanal D'de yayınlanan 'Sadakatsiz' dizisine  'evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösterdiği ve çocuk ve gençleri olumsuz yönde etkileyebilecek rol modeller oluşturulduğu' iddiasıyla idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. 

ÜST Kurul 'şiddet ve işkence görüntüleri içeren sahnelerinden dolayı' Show TV'de yayımlanan 'Ramo' dizisine ve 'öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediği' gerekçesiyle FOX TV'nin dizisi 'Öğretmen'e idari para cezası kesti.

Tele 1 ve Halk TV'ye yine ceza

Tele 1 ve Halk TV'ye yine ceza
İçeriğin Devamı Aşağıda

TELE 1 ekranlarında izleyicileriyle buluşan 'Gün Başlıyor' programında sunucunun, 'küfür içeren ve polis teşkilatını hiçbir kanıta, bilgi ve belgeye dayanmayacak şekilde zan altında bırakan ifadeler kullandığı' belirtilerek yayıncı kuruluşa idari para cezası kesildi. 

Üst Kurul, Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında konukların Türk ordusu hakkındaki açıklamaları değerlendirildi.

Toplantıda, yayın konuğu Veysi Dündar'ın 'devletin sac ayakları ile oynarsanız devlete zarar verirsiniz. Ordu, emniyet şu an nerdeyse tasfiye edilmiş durumda… Çok güçlü bir devletimiz yok. Halihazırda şu an bizde kara savaşında bulunabilecek ne ordu kaldı ne emniyet kaldı. SİHA ve İHA'ları çıkardığınız zaman devletin hani sahada reaksiyon verecek ordusu kalmadı. Orduyla oynarsanız olacağı bu, yargıyla oynarsanız olacağı bu.' ifadeleri ile programın diğer konuğu Miyase İlknur'un Milli Savunma Üniversitesi hakkındaki sözleri değerlendirildi.

Program konuklarının sözlerinin iç ve dış güvenliği sağlayan kurumların moral üstünlüğünü zafiyete uğratabilecek nitelikte olduğunu değerlendiren RTÜK, kanunda yer alan 'Yayın hizmetleri, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.' ilkesinin ihlali nedeniyle Halk TV'ye idari para cezası uyguladı.

TV 8 ve Beyaz TV programlarına ceza

TV 8 ve Beyaz TV programlarına ceza

RTÜK, TV 8'in 'MasterChef Türkiye' programını da masaya yatırdı.

Programda 'bir yarışmacıyı ağlatarak, stüdyodan çıkmasına sebebiyet verebilecek derecede yüksek ses tonu ile sarf edilen ifadeler ve yarışmacıya bağırılmasının insan onurunu zedelediği' hükmüyle yayıncı kuruluşa idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

'Derin Futbol' isimli spor programında küfür içerikli ifadeler gerekçesiyle yayıncı Beyaz TV'ye ceza getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
77
58
33
14
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
begonvila

RTÜK demeyelim şu kuruma? Bu hafta Halk TV, FOX TV ve TLE1 kanallarına nasıl ceza veririz diye uğraşan, iktidar köpekleri

haralagurele

diziyi izliyorum evlilik dışı ilişkiyi normal gösteren tek bir şey bile yok. kadın ağzına sıçıyor herkesin normal karşılamadığı için.

Pasif Kullanıcı

Evlilik dışı ilişki normaldir zaten. Kişi evlenmedi diyelim, ölene kadar sevişmeyecek mi?

Dilara Şahin

Bu ne biçim bir düşünce tarzı ve yuh umarım ironidir