Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten Müdahale: 'Netflix, Designated Survivor Dizisinin Bir Bölümünü Türkiye'den Kaldırdı'

etiket RTÜK'ten Müdahale: 'Netflix, Designated Survivor Dizisinin Bir Bölümünü Türkiye'den Kaldırdı'

Batuhan
01.05.2020 - 09:07

ABD'nin önde gelen sinema ve eğlence haber sitelerinden Variety ve Deadline'ın haberine göre, Netflix RTÜK'ün talebi üzerine 'Designated Survivor' dizisinin Türkiye'deki bir bölümünü platformundan kaldırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göreiki internet sitesi de Netflix'in yaptığı açıklamada Türkiye'deki yetkililerin talebi üzerine 'yerel kanunlarla uyum içinde olmak için' bir bölümün platformdan kaldırıldığını duyurdu.

Çıkartılan bölüm 2. sezonun 7. bölümü

Çıkartılan bölüm 2. sezonun 7. bölümü

Deadline'daki habere göre bu bölüm ikinci sezonun yedinci bölümü.

Bu bölümde oyuncu Troy Caylak tarafından canlandırılan 'Fatih Turan' adındaki Türkiye'nin cumhurbaşkanı olan bir karakter, Kiefer Sutherland'ın canlandırdığı ABD başkanı Tom Kirkman ile karşı karşıya geliyor.

Bölümün, dünyanın geri kalan ülkelerinde halen platformda bulunduğu kaydedildi.

burada sen ne dio'san o!

burada sen ne dio'san o!

Dizi daha önce de eleştirilmişti

Dizi daha önce de eleştirilmişti

Yapım daha önce Türkiye'de, dizideki ABD başkanı karakterin Türkiye yönetimi ve darbe girişimiyle ilgili sözleri yüzünden eleştirilmişti.

Variety, Designated Survivor dizisinin Türkiye ve ABD arasında bir dönem gerilen siyasi ilişkilere yer verdiğini vurguladı.

Haber sitesi, dizinin Türkiye'deki siyasilerin tepkisini çektiğini de kaleme aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz yıl RTÜK denetimi kapsamına girmişti

Geçtiğimiz yıl RTÜK denetimi kapsamına girmişti

Geçen yaz Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik' ile Netflix, BluTV ve Puhutv gibi dijital platformlar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) denetimi kapsamına girmişti.

RTÜK bu kanunla internet üzerinden radyo, televizyon veya isteğe bağlı yayıncılık yapan tüm mecralardaki içerikleri denetleyebiliyor.

Aşk 101 dizisi de tartışmalara neden olmuştu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
377
231
72
21
16
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

türkiye lideri ağzı bozuk şantajcı, şark kurnazı ve durmadan hatalar yapan bir adam olarak gösteriliyor :) peki burda yanlış olan ne? abdli dizilerde kendi l... Devamını Gör

Selina Meyer

Bu diziyi asla duymamış ve umursamamış biri olarak sadece neyi sansürlediklerini merak edip izleyecekler kaleye mum diksin

çılgın serseri

internetten dizi-film izlemek adetim değildir ama sırf yasak geldiği için çok dikkatimi çekti en kısa zamanda izleyeceğim