Görüş Bildir
Haberler
Romantik Komedilerin Altın Çağında Olduğumuzun Göstergesi 20 Film

Romantik Komedilerin Altın Çağında Olduğumuzun Göstergesi 20 Film

zeynowski
29.12.2016 - 23:48

Tam olarak romantizm dönemi yaşıyoruz. Gözlerimizden kalpler fışkırtan, 'aşk kesin var ya!' dedirten ve yalnızların içine aşk tohumları serpen romantik filmleri sizler için derledik.

1. Pretty Woman - Özel Bir Kadın (1990)

1. Pretty Woman - Özel Bir Kadın (1990)

Son derece varlıklı bir işadamı olan Edward gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian isimli oldukça çekici bir sosyetik hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur.

2. Green Card - Yeşil Kart (1990)

2. Green Card - Yeşil Kart (1990)

Genç ve bekar bir kadın olan Brontë'nin tüm istediği, büyük ve serası olan bir kata taşınmaktır. Doğru evi bulduğunda bekarlara verilmediğini öğrenir. Bunun üzerine yeşil kart alıp ABD vatandaşı olmak isteyen Fransız Georges ile sahte bir evlilik yapmayı kabul eder. Ancak göçmenlik dairesinin müfettişleri sık eleyip ince dokumaktadırlar. Bunun üzerine Georges, Brontë'nin yeni evine taşınır ve imtihanı geçebilmek için birbirlerini yakından tanımak zorunda kalırlar.

3. Sleepless in Seattle - Sevginin Bağladıkları (1993)

3. Sleepless in Seattle - Sevginin Bağladıkları (1993)

Eşini kaybetmiş Sam Baldwin, oğlu Jonah ile birlikte sakin bir hayat sürmektedir. Ulusal bir radyo kanalında yayın yapmaya başlayınca hayatında bazı değişiklikler olacaktır; çok sayıda kadın hayrana sahip olmak gibi... Sam'in yaşadığı yerden hayli uzak olan Annie de Sam'in hayranlarından biridir. Evlenmek üzere olduğu halde kafası bu konuyla ilgili karışık olan Annie, Sam'e göndermeyeceğini bildiği bir mektup yazar. Ardından dayanamaz ve etkilendiği bu erkekle tanışmaya karar verir.

4. Dave - Bir Günlük Başkan (1993)

4. Dave - Bir Günlük Başkan (1993)

Amerikan Başkanı Bill Mitchell hastalanınca gizli servis, 1 günlüğüne onun yerine geçmesi için ona ikizi gibi benzeyen lobici Dave Kovic'i bulur.Plan iyi gitmekte ve Dave başkanın yerini doldurmaktadır. Ancak başkan komaya girince, Dave'in görev süresi uzar. Başkanın karısıyla olan ilişkisini düzeltmesi ve ülkeyi başarıyla yönetmesi gerekmektedir.

5. Benny & Joon (1993)

5. Benny & Joon (1993)

Araba tamircisi Benny ve akıl hastası kız kardeşi Joon birlikte yaşamaktadırlar. Joon evdeki hizmetçileri sürekli kaçırdığı için Benny zor günler geçirmektedir. Bir gün Joon pokerde tuhaf bir iddiaya girip kaybeder ve Sam'i yanlarına almak zorunda kalırlar. O andan itibaren hayatları daha renkli ve eğlenceli olur.

6. Groundhog Day - Bugün Aslında Dündü (1993)

6. Groundhog Day - Bugün Aslında Dündü (1993)

Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle başbaşa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır!

7. It Could Happen to You - Size De Çıkabilir (1994)

7. It Could Happen to You - Size De Çıkabilir (1994)

Charlie Lang (Nicolas Cage) çok iyi herkes tarafından sevilen bir polis memurudur ve oturduğu yeri ve kasabasını çok sevmektedir. Charlie Lang bir gün eşinin ısrarı ile bir loto oynar ve bir kafeye gider. Tüm hayatı berbat olmuş kredi kartı nedeniyle iflas etmiş olan Yvonne Biasi orda çalışmaktadır. Ona ödeme yaparken bahşiş vermek için parası kalmamıştır ve bahşiş eğer lotodan para çıkarsa yarısını ona vereceğini söyler. Charlie Lang lotoyu tutturur ve acaba verdiği sözü tutacak mıdır?

8. Only You - Sadece Sen (1994)

8. Only You - Sadece Sen (1994)

Daha 11 yaşında bir ruh çağırma seansında evleneceği adamın adını gören Faith yıllarca rüyalarının erkeğini ve ideal aşkı bekler. Ne var ki 15 yıllık beklemenin sonunda sıkılacak ve bir doktorla evlenmeye karar verecektir. Nikahtan bir gün önce damadın arkadaşlarından birinin yıllardır beklediği adamın adını taşıdığını öğrenince tüm planlar değişir ve İtalya'ya bir yolculuk şart olur. Zira adam İtalya'dadır.

9. Don Juan De Marco (1994)

9. Don Juan De Marco (1994)

Son derece saygın bir doktor olan ancak kariyerinin sonuna gelen psikiyatr Jack Miller (Marlon Brando) emekliliğine on gün kala, en son ve en zorlu vakasını üstlenir. Bu kişi dünyanın en büyük aşığı olan, binlerce kadını baştan çıkartmış Don Juan'dan (Johnny Depp) başkası değildir. Yanılsamalar içindeki hastasını değerlendirip tedavi etmek için Mickler'ın sadece on günü vardır. Fakat Don Juan'ın aşk, tutku ve romantizm dolu muhteşem öyküleri Dr. Mickler'ı cezbeder. Kendi yaşamını sorgulamaya ve eşiyle (Faye Dunaway) arasında uzun zaman önce sönen kıvılcımı yeniden tutuşturmaya çalışan Mickler, tedavi ettiği kişinin gerçek Don Juan olduğuna sonunda ikna olacaktır...

10. Four Weddings and a Funeral - Dört Nikah Bir Cenaze (1994)

10. Four Weddings and a Funeral - Dört Nikah Bir Cenaze (1994)

Charles, kızlarla sadece gönül eğlendirip hiç bir zaman evlilik vaadinin altına girmeyen bir genç adamdır. Bir gün bir arkadaşının düğününde hayatının kadınıyla karşılaşır: Amerikalı Carrie'ye aşık olur ama bir türlü duygularını ifade edemez! İlginçtir, Charles ile Carrie sonradan bir cenazede ve üç nikahta daha karşılaşacaklardır. Her seferinde arkadaşlıkları bir kez daha yenilenecek ancak birbirlerine itiraf edemedikleri ilgilerine rağmen başka başka insanlarla nişanlanacaklardır.

11. The American President - Amerikan Başkanı (1995)

11. The American President  - Amerikan Başkanı (1995)

Dul Amerikan Başkanı Andrew Shepherd(Michael Douglas) beklenmedık bir şekilde çevre lobicisi olan Sydney Wade(Annette Benıng)adında güzel bir kadına aşık olur. Bu aşkın basına yansımasıyla Shepherd'ın oy oranı hızla düşüşe geçer. Bu aşamada Personel Şefi(Martın Sheen) ve Danışmanı(Michael J.Fox) onu bu zor durumdan kurtarmak için çalışmaya başlarlar...

12. French Kiss - Fransız Öpücüğü (1995)

12. French Kiss - Fransız Öpücüğü (1995)

Charlie, Paris'ten arayıp Fransız güzeli Juliette'e aşık olduğunu itiraf ettiğinde nişanlısı Kate, onu geri kazanmak için uçuş korkusunu yenip Paris'e gelmeye karar verir. Uçakta yanında oturan Luc, her ne kadar gizlemeye çalışsa da aslında bir hırsızdır ve çaldığı mücevherleri Kate'in çantasına saklar. Paris'te mallarını geri almak isteyen Luc, eski nişanlısını tekrar kazanmak isteyen Kate ve belki de Luc'tan hoşlanmaya başlayan Juliette arasında seyre değer bir oyun başlar.

13. While You Were Sleeping - Sen Uyurken (1995)

13. While You Were Sleeping - Sen Uyurken (1995)

Bekar bir kadın olan Lucy, yakışıklı Peter'la her sabah metroda karşılaşır ve uzaktan uzağa hayran olmayı sürdürür. Peter bir gün raylara düştüğünde müdahale eden kişi Lucy'dir. Komaya giren genç adamı hastanede ziyaret ettiğinde ailesiyle de tanışır ve onlara oğullarının hiç tanımadıkları nişanlısı olduğunu söyler. Peter'ın koma durumu sürerken Lucy ailenin bir parçası olur ve yalanını sürdürür. Ama Peter'ın erkek kardeşi Jack ortaya çıktığında işler karışır. Çünkü Lucy'yle birbirlerine aşık oluverirler. Genç kadın, hiç tanımadığı komadaki bir adamın sevgilisi rolü yapmakla gerçekten bulduğu aşkı yaşama arasında ikileme düşer.

14. Multiplicity - Dördümüze Bir Eş (1996)

14. Multiplicity - Dördümüze Bir Eş (1996)

Doktor Doug Kinney (M.Keaton) her zaman ailesine ve kendisine vakit ayıramayacak kadar yoğun çalışan birisidir. İnsan kopyalama araştırmaları başarı ile sonuçlanınca Dr. Doug Kinney bir adet de kendisinden kopyalar. fakat kopyası da kendini kopyalayınca kopyaları başına olmadık işler açarlar.

15. Tin Cup - Aşkın Gücü (1996)

15. Tin Cup - Aşkın Gücü (1996)

Yeşillikler üzerinde yükselen bir atış. Umutsuz bir aşk. Profesyonel golf oyuncusu Roy McAvoy bu imkansız gibi görünen mücadeleye karşı koyamaz. Her atış olayların akışını değiştirebilir. Ya olacakları sen belirlersin, ya da olayların akışına kapılırsın.

16. One Fine Day - Güzel Bir Gün (1996)

16. One Fine Day - Güzel Bir Gün (1996)

Melanie Parks (Michelle Pfeiffer) boşanmış, bekar bir kadın. Arkadaşlarına ayıracak zamanı olmayan bu iş kolik kadının hayatındaki en önemli şey oğlu Sammy. Melanie, hayatının en önemli iş görüşmesini yapacağı gün, oğluna bakmak zorunda kalıyor ve bütün gün boyunca hayatının anlamsızlığının ayrımına varıyor.. Bu arada Jack Taylor'ın (George Clooney) durumu da farklı değil. Yeni bir evlilik yapmış olan eski karısı, kızını bir haftalığına bakması için Jack'e veriyor.. Bu iki insan, Melanie ve Jack, birbirlerini hiç tanımıyorlar günün başında, oysa saatler ilerledikçe, ve sokaklarda insanlar aktıkça, adım adım, ve elbetteki tesadüfi olarak birbirlerine doğru yol alıyorlar.

17. Jerry Maguire - Yeni Bir Başlangıç (1996)

17. Jerry Maguire - Yeni Bir Başlangıç (1996)

Jerry Maguire Uluslararası Spor İdaresi' nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop'a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry' nin kendini otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Arkadaşlığı iyidir, ancak cinsellikte kötüdür. Jerry SMI için yazdığı 'Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz : İşimizin Geleceğidir.' Sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

18. Addicted To Love - Aşk Tutkunu (1997)

18. Addicted To Love - Aşk Tutkunu (1997)

Eski sevgilileri romantik bir ilişki için bir araya gelen Maggie (Ryan) ve Sam (Broderick), intikam almak için bir takım oluştururlar. Başlangıçta Sam sadece kız arkadaşını geri ister. Maggie'de sadece eski erkek arkadaşına geri dönmek istemektedir. Fakat, işler planlandığı gibi gitmez.

19. My Best Friend's Wedding - En İyi Arkadaşım Evleniyor (1997)

19. My Best Friend's Wedding - En İyi Arkadaşım Evleniyor (1997)

Julianne Potter ve Michael, eğer uzun süre kimseyle evlenemezlerse birbirleriyle evleneceklerine dair bir anlaşma yaparlar. Ancak Michael, Kimberly ile evlenmeye karar verince onu kıskanan ve aslında ona içten içe aşık olan Julianne, bu evlilik planını bozmak için işe koyulur. Evliliğe sadece 4 gün kalmıştır ve Julianne, onları ayırmak için elinden gelen herşeyi yapacaktır.

20. As Good as It Gets - Benden Bu Kadar (1997)

20. As Good as It Gets - Benden Bu Kadar (1997)

Melvin Udall oldukça zor bir insandır. Obsesif kompulsif ve başarılı bir yazar olan Udall, sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapamakta, Yahudilerden ve siyahîlerden nefret etmekte ve tüm bu ayrımcı özelliklerini hiçbir şekilde gizlememektedir. Eşcinsel bir komşusu olan Simon’un da hayatını sürdürdüğü Greenwich Village’da yaşamaktadır. Bir gün Simon saldırıya uğrayıp hastaneye kaldırılır. Ona yardım etmek zorunda kalacak olan Melvin’in hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır.

Birlikte nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileğiyle!

Birlikte nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileğiyle!
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
4
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın